Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint 2010 óta a mentőorvosok bruttó átlagfizetése több mint kétszeresére, a mentőtiszteké csaknem kétszeresére, a mentőápolóké szintén kétszeresére, a gépkocsivezetőké bő másfélszeresére nőtt – számolt be a PestiSrácok.hu portál pénteken.

Rétvári: 2010 óta a mentőorvosok bruttó átlagfizetése több mint kétszeresére nőtt
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Rétvári Bence ezt egyebek mellett arra reagálva közölte az Országgyűlés honlapján is elérhető válaszában, hogy Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő kérdést intézett Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterhez "Mentődolgozóként a mentődolgozókért! – Vajon megbecsüli a kormány az ÉLET-mentőket?" címmel.

Az államtitkár válaszában – amelyet a portál szemlézett – elsőként azt hangsúlyozta, hogy

az elmúlt években 31 új mentőállomás épült, továbbá 8 mentési pont létesült. 2010 óta 104 jelentősebb mentőállomást újítottak fel, és ez a program folytatódik.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy 2017-ben magyar forrásból 193 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség, amelyeket 2018 második félévére leszállítottak, "2018-2019-ben pedig további 117 új mentőautó" állhat szolgálatba. A beszerzésekkel a 2010 óta vásárolt mentőautók száma 793-ra emelkedik, ami azt jelenti, hogy a futó kocsik mindegyike új, korszerű jármű lesz, 7 évesnél öregebb mentőautó csak a tartalékállományban szerepel.

Rétvári Bence hozzáfűzte:

a legkorszerűbb mentéstechnikai eszközök beszerzésére 2017-ben 1,3 milliárd forintos forrás nyílt meg, 2018-ban pedig újabb 1,9 milliárd forintos forrást fordíthat az Országos Mentőszolgálat eszközbeszerzésre, így az új autókba új eszközök is kerülnek. Nyolcszáz modern, 4G és Blutooth kapcsolatra is képes transztelefonikus EKG (TTEKG) készüléket szereznek be.

Az év végéig a többi között a defibrillátorok, az EKG monitorok, AED-ek, perfúzorok, lélegeztetőgépek, motoros szívóberendezések, baleseti sérültellátáshoz nélkülözhetetlen mentéstechnikai eszközök, lapátágyak és non-invazív lélegeztetéshez szükséges eszközöket is cserélik. Így szinte a teljes mentéstechnikai eszköztár megújul – összegezte.

Kitért arra is, hogy a mentőszolgálat november 1-től csatlakozott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT). Ezzel együtt, az egész országban egységesen, új típusú intelligens fedélzeti terminálokra cserélték a korábban használt tableteket, így november 1-től gyakorlatilag megszűnt a papíralapú mentési dokumentáció. A mentésnél minden betegről elektronikus mentési dokumentáció készül, amely az átvevő intézménynek a beteg átadása után elektronikusan hozzáférhetővé válik.

Jelezte: idén a mentőknél "minden idők legnagyobb" munkaruha-beszerzése történt meg, 6700 mentődolgozó – kivonuló mentő és mentésirányító – kapott új munkaruhát, 1,1 milliárd forintos kormányzati forrásból.

A tájékoztatás szerint a mentőszolgálat átvállalta a szakdolgozóktól a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarai tagdíj megfizetését, és ez így lesz 2019-ben is.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vannak mentős ismerősök valamiért NEM ERRŐL BESZÉLNEK, retekbence megint hazudsz !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Vannak mentős ismerősök valamiért NEM ERRŐL BESZÉLNEK, retekbence megint hazudsz !!!
kereső
A mentőállomásokra-az újak épitésére,a meglévők korszerűsitésére- az únió adta a pénzt.Ti kárpátaljára,eszékre, erdélybe, felvidékre adtatok foci-és sport kluboknak. Az itthoni milliárdok mellett. Hazug fariezus judás!
Eladott Ország
700 ezres ápolói bérek - az orvosok és ápolók elvándorlásának megelőzésére Romániában durván megemelkedtek a fizetések az állami egészségügyben. Az orvoselvándorlás nem csökkent, és továbbra is gond, de lehet, hogy ezután a magyar ápolók és orvosok Romániába mennek dolgozni? Az EU második legszegényebb országa lettünk. A visegrádi négyekből a többiek rég leelőztek minket. Az Illiberális gazdaságpolitika, csak így tovább. Unortodox elsők lettünk, hátulról. Rétvári nem tudom téged mi a szarért fizetünk, te bakelitkeresztény.
hvg.hu/itthon/20181019_Berek_az_egeszsegugyben_Romania_durvan_beelozte_Magyarorszagot
tudode
Ezzel az ÁRTATLANNAK tűnő ábrázattal, szintén JOG-ÁSZ-ként őskori sötétségben dicsőiteni annak a a NINCS MIJÉT, aki .. E L H A.N T O L T A ... a ... D E M O K R Á C I Á T.., keresztényként, az FELÉR az Isten káromlásával!
.
Sok GÁZ GÉZA van, szinte minden szinten, nem csak a mentőkéknél, mert amíg elér a LÓVÉ azokhoz, akik húzzák a belüket, a FEJEK lefölözése után "csak" a MARADVÁNY jutogat el!
.
Ezt az országot az ELHIVATOTTSÁG tartja egyben, nem ez a soKK félresikerült HETTYEMPITTY, a saját döglődő dakota lovuk dicsérgetése!
nusika
... csak az arcára kell nézni, nekem az jön le, hogy a ""birkanyáj még nem elég nagy"", próbálkoznak ...
Lepényleső
Arra nem is gondol,hogy esetleg kezelésébe kerülhet egynek,aztán hátha az másképp
látja helyzetét ennek az ügynek?
Arnolista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
balos
Ha ez fennállna akkor nem lenne emberhíány az egészség ügyben!Félő,hogy az ilyen bakelit keresztény köcsögök a magyar helyett valamelyik ázsiai országban készült tanulmányt olvassák fel jó pézért!A stadionok pedig a támogatóiknak épülnek,hogy ott éljenek egész segges életet a nemzet "csöcsén"!
Grafix69
Rétvári majom a bruttó fizetésnek az 49 százaléka a kormányosat illeti , a maradék a munkásé . Mi a faszról papolsz te mikor még soha semmit nem csináltál életedben mint mások faszát szopkodtad , soha egyetlen fillért ami az emberek életét tette volna jóvá nem termeltél meg . A duplájára emelkedett a kormány által vissza talicskázott pénz . A nettóról pofázzál az mennyi a mentősnek .
namihami
Csakúgy, mint az árak többsége. És ez azért nagyban rontja a hír szépségét.
papa.49
Mentőorvos ismerős elmondta valóban több lett a fizetése kb. 25 %, viszont akárhány túlórával amiről ez a kotonszökevény nem regélt itt !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.