A Napi.hu szúrta ki, hogy a Budai Palotanegyedben - a jövő év első napjától - a rendeltetésszerű és a turisztikai célú használatot leszámítva,csak a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. engedélyével és a meghatározott használati díj megfizetése után lehet a közterületet használni. A rendelet kimondja, hogy Budai Palotanegyedben található közterületek használatához a vagyonkezelő, vagyis a Várgondnokság Kft. hozzájárulása szükséges és azért fizetni is kell. Kivétel rendeltetésszerű és a turisztikai célú használat, azaz a járókelők és turisták a Várnegyed közterületein szabadon sétálhatnak. Szintén ingyenesek a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó hivatalos állami, valamint kiemelt fontosságú rendezvények. Minden más közterületi használatra azonban szerződést kell kötni a vagyonkezelővel, aki a használatba adást megtagadhatja. Például, ha úgy látják, a kezdeményező által megjelölt használati mód, tevékenység sérti a Budai Palotanegyed mint nemzeti emlékhely méltóságát.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hogy klasszikust idézzek: "Sokan vagyunk, de nem elegen!" Nem vagyunk elegen ahhoz, hogy az Ön, a családja, és a haveri köre fékevesztett gazdagodását fent tudjuk tartani anélkül, hogy egyszer azt kelljen majd mondania a Miniszterelnök Úrnak: "nem a zsemle kicsi,
elvtársak, hanem a pofátok nagy!" Akkor még egyszer elmondjuk, mert ismétlés a tudás anyja. Kicsi az egészségügyünk! Kicsi az oktatásunk! Kicsi a szociális hálónk! Kicsik a
magyar vállalkozások! Kicsi az itthon maradók száma! Miniszterelnök Úr pofája viszont rettenetesen nagy... Az emberek tenyere pedig egyre jobban viszket...
2019-ben találkozunk.” A Budai Palotanegyed mint nemzeti emlékhely méltóságát... inkább az sérti, hogy a bajszos szar után már a nemzet gecije is ott székel. Ráadásul közterület, gyülekezési szabadság, flashmob... nem kell engedélykérés, ill. nem fogják feloszlatni. Ha meg igen, annál közelebb jutunk a NER bukásához. uploads.disquscdn.com/images/616f11913dbec0d498438eb100f094e92a337fab060befac82caeda8f9c1ab15.jpg?w=600&h=458
Csak szólok, hogy a Karmelita kolostor onnantól lesz nemzeti emlékhely, amikor o1g-t kib@sszák az új erkélyéről...egyébként a tüntetés a közterület rendeltetésszerű használatának megfelel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Valamikor volt sorompó pl. a Margitsziget bejáratánál is. Majd lesz a Várban is. Hiszen a Halászbástyához már van. Csak nem fog ott sétálni akárki! Még megsértődik a "Palota negyed ő főméltósága"!
Belépés díszmagyarban, karddal, kócsagtollas fövegben!
Eladott Ország
@Qqberci: A várnéző túrákra meg baseball ütővel, turista bottal, Molotov koktéllal, parittyával teletömött hátizsákkal kell menni.
Eladott Ország
@Nessy: Lényegében ezentúl csak a legelőn lehet majd tüntetni, mert ott viszonylag kevés a családi ház, magánlakás és még ennél is kevesebb kormánytag lakik arrafelé. Villamos is ritkán jár ott, tehát minden adott a nyugalmas tüntetéshez. Persze csak akkor, ha a rendezvény nem gátolja a tehenek legelési-, emésztési- és tejtermelési jogát, mert abban az esetben ott sem lehet hőbörögni.Egyébként nem értem, minek cifrázzák ennyire, miért kell úgy tenni, mintha a jogállamiság útján haladna az ország. Egyszerűbb lenne belevésni az alaptákolmányba a felségsértést, mint jogi tényállást és annak alapján bátran börtönbe lehetne vetni, aki kritizálni meri a nagyurakat.
Nessy
@Eladott Ország: Ne adj ötleteket! Még előássák Werbőczy Decretum Tripartitumát. Igaz, hogy soha nem lépett hatályba, de ami késik nem múlik! A nemesi osztály szokásjogait már úgyis kezdik bevezetni kis hazánkba.
tudode
Vigyázni is kell ERRE a mócsingra, soKKba került az adófizetőknek!
.
Ha nem KANÁSZKODIK el, nem kellene rettegnie még a SAJÁT gömbölyDED árnyékától sem!
.
Akinek csak a testi épségére kell vigyázniuk az IZOMAGYÚAKNAK, ott a MÉLTÓSÁG hiány cikki!
.
Azé az ÁLLAMPOLGÁRI ENGEDETLENSÉG bármikor kitörhet, mint a VUL-KÁN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.