A jövő évi költségvetésben 242 milliárd forint áll rendelkezésre otthonteremtésre, ez minden eddiginél magasabb összeg.

Jövőre is folytatódik, és bővül az otthonteremtési program – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin a XI. kerületi Tulipános játszótéren tartott tájékoztatóján emlékeztetett arra:

2015-ben indították az otthonteremtési programot, több mint 92 ezer családnak tudtak segíteni.

Kiemelte:

jövőre nemcsak folytatódik a program, hanem a bővülésére is számítani lehet. A jövő évi költségvetésben 242 milliárd forint áll rendelkezésre otthonteremtésre, ez minden eddiginél magasabb összeg – jelentette ki.

Folytatódik az otthonteremtési program

Kitért arra:

az otthonteremtési program kiemelt eleme a családi otthonteremtési kedvezmény (csok). Eddig 92 ezer család részesült ebben, csaknem 400 ezer ember. December 1-jétől már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt, és 10-ről 15 millió forintra emelkedett a nagycsaládosok által felvehető, kamattámogatott hitel összege. A hitelt garantált évi 3 százalékos kamattal lehet felvenni.

Novák Katalin a lakásépítéssel kapcsolatban beszélt arról is, hogy meghosszabbították a kedvezményes áfakulcs igénybevételének lehetőségét. Az 5 százalékos kedvezményes áfakulcsot azokra az ingatlanokra is alkalmazni lehet, amelyeknek november 1-ig már megvolt az építési engedélyük vagy építését bejelentették.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Ez most igaz,csak megfelelő országot kell találnunk. Ausztria Németország Francia Svájc
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az új CSOK vesztesei tehát azok az adófizetők, akik a különböző okok miatt nem élnek vagy nem élhetnek a támogatással. Ezek között vannak azok, akik nem tudnak, vagy nem biztosak benne, hogy tudnak három gyereket vállalni, továbbá azok a jellemzően szegényebb háztartások, akiket a rendelet kizár a támogatottak közül, és azok, akik nem tudnak megfelelő méretű önerőt megfelelő ütemben összehozni egy olyan lakáshoz, ami megfelelne az igényeiknek. Az új CSOK nyertesei ezzel szemben azok, akiknek nem hogy nagy, hanem talán kis állami segítség sem kellene. Akik már most is rendelkeznek jó keresettel, biztos családi háttérrel, tervekkel, megtakarításokkal. Illetve további nyertesek lesznek a jól értesült építőipari vállalkozók, és azok, akik nyitottak arra, hogy a támogatásokkal trükközzenek. Ebből viszonylag könnyen megjósolható, hogy demográfiai robbanás nem lesz a programból.
papa.49
@Eladott Ország: Ez megint ugyanaz mint volt a deviza hitelezés bevezetésekor, szerintem a végeredménye is PONTOSAN OLYAN LESZ !!!
Arnolista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Borsodi
Ez most igaz,csak megfelelő országot kell találnunk. Ausztria Németország Francia Svájc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.