Nyolc nagyobb hazai üzletlánc polcairól összesen 32 féle pezsgőt ellenőriztek a Nébih szakemberei.

Az év végéhez közeledve az édes fehér pezsgőket vizsgálta Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek nyolc nagyobb hazai üzletlánc polcairól összesen 32 féle pezsgőt vettek górcső alá.

Élelmiszerbiztonsági szempontból minden termék megfelelt a jogszabályi előírásoknak, jelölési hiba miatt azonban egy esetben intézkedni kellett.

Itt az volt a probléma, hogy a címkén megjelölt édességi kategória nem egyezett a termék tényleges cukortartalmának megfelelő édességi kategóriával. Emiatt a hivatal a felelős vállalkozót figyelmeztetésben részesítette, és kötelezte a hiba javítására.

Több tucatszor pukkant a pezsgősdugó a kedveltségi vizsgálaton is. A borászati szakemberek és laikus pezsgőkedvelők alkotta kóstolócsapat tagjai szín, tisztaság, gyöngyözés, illat, valamint íz, zamat és összbenyomás alapján értékelték a termékeket.

Az összesített eredmények alapján a Törley Fortuna édes illatos minőségi pezsgő nyerte el leginkább a kóstolók tetszését. Második lett a Hungaria Sweet Style édes fehér illatos minőségi pezsgő, míg harmadikként a Törley Excellence sárga muskotály édes fehér pezsgő végzett.

(nebih.gov.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Na ilyen munkát én is bevállalnék,ha túlórázni kellene nem balhéznék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.