Járulékokat nem vonnak tőlük, így több lesz a nettójuk. A korhatár előttieknél megszűnik a kereseti korlát is. Úgy tűnik, a kormány valóban aranytartalékként tekint a munkaerőhiányos magyar gazdaságban a hadra fogható nyugdíjasokra, legalábbis számos ponton kedvez nekik 2019-től, ha munkát vállalnak. Varga Mihály pénzügyminiszter például azt mondta októberben, hogy akár meg lehetne tízszerezni a dolgozó nyugdíjasok 30-40 ezres táborát

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Fáziskésésben vannak a kormányok. A 2000 ezres években mikor nagy volt a munkanélküliség,még aktív voltam, a nyugdíjas munkavállalók törvényei nem voltak így meg, utáltuk, hogy mindenütt nyugdíjas dolgozott, fiatalok meg tengtek-lengtek míg keresték a külföldi munkavállalás lehetőségét és mentek is.
Persze akkor még 55 évesen nyugdíjba lehetett menni és a volt szocializmusban ugye nem lettek így kizsigerelve a dolgozók mint most.
Most meg amikor már 20 év alatt a fiatalok elhúztak, az öregeket,rokkantakat akarják munkába fogni.
De tessék már megnézni hogy hol látnak 50 feletti dolgozókat? Kellünk valakinek? Nem.
Mert minden munkaadó terhelhető fiatalt keres. Az öregek, betegek már nem terhelhetők.
Qqberci
"Járulékokat nem vonnak tőlük" vagyis a keresményük nem növeli következő évtől a nyugdíjukat...
1magyar
A gazdagok meg még gazdagabbak, így sosem fogják megoldani az ország helyzetét.
A legjobban utált politikus Mo-on Bokros és Bajnai, Bokros a rossz foggal az eü. helyzetet rontotta, Bajnai meg a nyugdíjkorhatár emeléssel szintén kizsigerelte és elvette a fiatalok esélyeit.
lampa laz
Egy frászt dédelget... az a nyugdíjas aki eddig dolgozott minden éve után megkapta a 0,5%-os nyugdíjnövelést ami igazán megérte, mert ezzel gyarapíthatta a nyugdíja összegét. Most ezt a lehetőséget vonta el tőlünk, h ne növelhessük a nyugdíjunkat, elėgedjünk meg az általa adott alamizsnával. Leegyszerűsítve, jól orbabszott bennünket.
Peller Anikó
Boldogok lehetnek a nyuggerek mert a kegyes kurmányzat hagyná őköt dolgozni mert imádnak túlórázni és robotolni.

Nemis azért gürcöltek egész életükben, hogy a nyugdíjukból megéljenek, hanem azért, hogy túlórázhassanak a kedves vezető kurmányának, mivel a fiatalokat elüldözték. Aki tud és akar dolgozni az már rég elment, a tinik meg csak azt várják, hogy vége legyen az iskolának. És lépnek (le).

A nyugdíjas nem a több munkán agyal hanem azon, hogy mennyi gyógyszerrel képes megélni a másnapot.
vacsi
Nem "többet kereshetnek", hanem nem vonnak tőlük járulékot, ha utolsó leheletükig güriznek! Így viszont miből fog a kormány nyugdíjat, stb. fizetni?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.