Jánosi Katalin szerint jellemző, ahogy elvitték nagyapja szobrát, mint ahogy az is jellemző, hogy az egykori ÁVH-központ közelében akarják újra felállítani majd. Ő nem megy el az újraavatásra.

Mint ismert, péntek hajnalban vitték el a Kossuth térrel szomszédos Vértanúk teréről Nagy Imre emlékművét, egyelőre nem is ismert, hogy hol van a szobor. 

Nagy Imre unokája: szinte ellopták nagyapja szobrát

Fotó: wikipedia Közkincs/adam78

Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája szombaton arról beszélt az RTL Klub Híradójának, hogy nem fog résztvenni a szobor újraavatásán a Jászai Mari téren.

Nagyon jellegzetes módszernek tartom, ahogy ezeket a szobrokat eltávolítják, magyarán mondva szinte ellopják a helyükről

- mondta el a riportban, és hozzátette, hogy az is jellegzetes, hogy az egykori ÁVH-központ közelében akarják felállítani a szobrot (a helyére pedig a vörösterror áldozatainak emelt szobrot tesznek, mely 1934-44 közt állt ott a Vértanúk terén, anno Horthy Miklós avatta fel).

Jánosi Katalin szerint nagyapja emlékét is el akarják törölni, már csak ezért sem fog résztvenni a szobor újraavatásán.

A napokban Jánosi egy Facebook-bejegyzésben írta le, hogy a jobboldal hogyan támadja nagyapja emlékét, de arra is kitért, hogy Nagy Imre a miniszteri fizetéséből bérelt lakást magának, és amikor az 56-os forradalom és szabadságharc után elfogták, teljes vagyonelkobzással sújtották. Először mindenki azt hitte, hogy Orbán Viktor várba költözésére utalt, de kiderült a 168 óra cikke szerint, hogy Kövér László házelnök több milliárdos rezidenciájára gondolt. Kövér egyébként a legrosszabb fajta kommunistának nevezte Nagy Imrét nemrég.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sylvianta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > linkto.eu/TkSNU
Janos34
--_=-_tt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
tulipan
Megrögzött narancsos szokásuknak megfelelően, LOPIBAN LOPNAK MINDENT!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.