Megpróbálták felgyújtani a Bihar megyei RMDSZ-székházra kitűzött magyar zászlót a nagyváradi Fekete Sas-palotában, ám egy fiatalember időben megakadályozta, hogy a lobogó lángra kapjon – írta vasárnap a Maszol.ro erdélyi hírportál az RMDSZ közleményére hivatkozva.

Magyar zászlót próbáltak felgyújtani Nagyváradon

Fotó: Tigran Mehrabyan / Reuters

A szombatról vasárnapra virradóra történt esetről a lap videofelvételt is közölt, amelyen látható, amint egy fiatal nő székre felállva egy öngyújtó lángjával próbálja meggyújtani az épület falára kifüggesztett piros-fehér-zöld zászlót. A Bihar megyei RMDSZ közleménye szerint a videofelvételt készítő "szemfüles, elkötelezett magyar fiatal" közbelépése akadályozta meg azt, hogy a zászló lángra kapjon. Felidézték: korábban is megpróbálták letörni vagy leszakítani a magyar zászlót, amelyet az elmúlt négy hónapban már négyszer rongáltak meg, az RMDSZ pedig valamennyi alkalommal hivatalos feljelentést iktatott a rendőrségen.

"A Fekete Sas-palota passzázsa végig be van kamerázva, és tudomásunk van róla, hogy az eseteket rögzítették is a térfigyelő kamerák. A rendőrség értesülésünk szerint nem kérte ki a felvételeket, így egyik elkövetőt sem kerítette kézre" – idézte a Maszol az RMDSZ közleményét. Hozzátették: mivel az épület egy nemrég felújított műemlék, és van működő önkormányzati térfigyelő kamera, saját kamerát nem szerelhettek fel, mert nem engedélyeznek egy újabb beavatkozást.

A szervezet azért is érthetetlennek tartja a történeteket, mert a székházra az Európai Unió, Románia, Magyarország és az RMDSZ zászlaját is kitűzték, így a magyar zászló jelenléte "egyértelműen nem provokatív" a részükről.

"Elítélünk minden ilyen és ehhez hasonló cselekedeteket, elhatárolódunk minden olyan megosztó és kirekesztő magatartástól, amely a békés együttélés és nemzeti szimbólumaink szabad használata ellen irányul" – szögezte le az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

A mostani, videofelvétellel is dokumentált zászlógyújtási kísérletről hétfőn készül feljelentést tenni a rendőrségen a magyar érdekképviselet – írta a Maszol.ro.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ebből a videóból egyáltalán nem látszik, hogy "a videofelvételt készítő "szemfüles, elkötelezett magyar fiatal" közbelépése akadályozta meg azt, hogy a zászló lángra kapjon"!
Az rmdsz is hazudik nappal és minden éjjel?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Szerintem is megrendezett provokáció az egész!!!
Yoda69
orban elérte hogy kurvára szeretik a magyarokat a környező orszagokban.
papa.49
Ez nem hír, a HÍR AZ LENNE HA A PUHOST GYÚJTANÁK MEG OTT, ami egyszer be is fog következni !!!
Commenter
@papa.49: pár kanna MOL olajjal előtte leönteni...legalább megtudja hogy is égtek régen az igazi keresztények (és eretneknek tartott emberek a máglyán, ha itt a földön nem is, remélem a pokolban égni fog.
papa.49
@Commenter: Annyi ,,jó cselekedetért,, amit ő tett már eddig több százezer év purgatórium jár legalább !!!
Commenter
@papa.49: ha szerencséje van, megromlott eü állapota végez vele. Nem normális az hogy egy ember egy személyben minden hatalmat a kezében (akar) tartani, Az sem normális, hogy anakronisztikus módon forgatná a történelem kerekét. Majd jönnek a hírek a braziliai kiruccanásról, vajon ez mennyibe fáj a zembereknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.