Jövőre adhatják át. A szabványok miatt vasbeton vázzal készül, de korhű anyagokból. 

A lapnak a rekonstrukciót tervező Potzner Ferenc elmondta, régi fényképeket is felhasználtak útmutatóul, és értékes információkat tartalmaznak a korabeli költségvetési dokumentumok, különböző szakmai elszámolások, amelyek felsorolják az elkészült tételeket.

A lovarda is hamarosan kész Orbán új irodájának szomszédjában

Fotó: Youtube

A homlokzatépítést római cementtel végezték, a korabelivel azonosak a kovácsoltvas korlátok is, mint ahogy a belső lépcsők fokai is ugyanabból a trieszti karsztból készültek, mint annak idején. A tetőre is ugyanolyan zöld és vörös angol természetes pala került, mint egykoron.

A barokkos jegyeket mutató, historizáló építményt Hauszmann Alajos tervezte, 1901-re készült el. Ekkor épült a lovarda mellett a most szintén rekonstruált főőrség és a Stöckl-lépcső is. A második világháborúban mind megsérültek, az ötvenes évektől sorra lebontották őket. Az új liftekkel és a gyalogos útvonalakkal együtt mintegy 6,5 milliárd forintból építik meg újra, 2019 végén adhatják át.

Friss képet itt tud megnézni az építkezésről. 

(MTI)

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A korabeli költségvetési dokumentumok meg a mai költségvetési dokumentumok között az lesz a különbség, hogy az szín igaz volt, ez meg elejétől a végéig hazugság lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A korabeli költségvetési dokumentumok meg a mai költségvetési dokumentumok között az lesz a különbség, hogy az szín igaz volt, ez meg elejétől a végéig hazugság lesz.
lampa laz
Arra jó lesz ez az istálló, h ennek a büdös dögnek a szagát elnyomja majd a sok lóhugyszag...
papa.49
@lampa laz: Lehet hogy a következő tétel a ,,Lipicai ménes,, lesz amit ELREKVIRÁL ???
Commenter
A lovas ellentengernagy. Szüksége is lesz róla, reméljük nem a bevonuláshoz, hanem az elpucoláshoz? Országomat egy lóért?...
lampa laz
@papa.49: vagy arab telivéreket.. a lányok miatt.
papa.49
@nevemnick: A pippantást tudja hol gyakorolni )))))))))))))))))
papa.49
@lampa laz: Mint a cigány az ékszerboltban, amit a szeme meglát, a keze nem hagyja ott !!!
papa.49
@lampa laz: Még az is lehet, hogy ,,eladja,, valamelyiket a bújtatásért cserébe ))))))))))
Commenter
@papa.49: biztos lesz vidámpark is az unokáknak.
papa.49
@Commenter: Nem lesz nagyon feltűnő, általában a 3. generáción jönnek ki a rassz jegyek ...
papa.49
@Commenter: Az a ,,palotában,, lesz !!!
görbetükör
Szegény lovak. Ez nekik igen rossz környezet.
De felvágni, villogni, magyarkodást játszani -- ezért semmi ár nem drága ezeknek. :(
kisrigó
Saját pénzét mindenki arra kőlti, amire akarja, de a közpénz?! Na, ehhez kell az a mentalitás, hogy "nekem minden szabad!" Itt csak, ha a sajátjai felébrednek, az vethet véget az ámokfutásának!
karma1
@görbetükör: Ahogy mondod. Lovakat kockakore, kemeny talajra vinni merenylet az allat ellen. Gondolom, most keresik lazasan a makulatlan feher lovat neki, es mar csak az a kerdes, hogy talalnak-e ,megfelelo nyergesmestert, aki elkesziti neki a kormanyzo ur altal hasznalt nyereg masolatat is... A korhuseg a lenyeg, ar nem szamit, penz van ra doszt...
Az osszes infantilitas ebben meg a csuti stadionban, kisvasutban csucsosodik ki...
Amit a szulei nem adtak neg neki Marklinben, Legoban, fa epitokockakban, azt most mind megszerezte maganak eredeti meretben.
Ha valaki ujra irna a pszichiatria tankonyvet, o lehetne az az "allatorvosi lo", akin az elmebetegseg osszes tunetet vazolni lehetne, konkret esetleirasokkal, csak sajnos a fele betegsegere nincs gyogyszer.
Szerintem NEM fog a Varba koltozni,...Gyava szar alak, es ez azert mar mindenen tulmegy...:o((((
tudode
Van nekije a PURITÁN "munkaszobájában" méltó helyen, márvány alapzaton egy mini ló szobra is, azon spekulál, hogy fő ő majd felmászkányi egy lóra!
.
Olyan KORHŰ lett VILÁGÖRÖKSÉGET mebuzerálva, hogy az odalittyentett egy erkélyt is, ahonnan KERESZTAPUKÉNT lekukkolhat a PACI PIMPIN átvert barom állat népére:
.
---- Kolostorba költözik a miniszterelnök
www.origo.hu/itthon/20181223-orban-viktor-karmelita-kolostor-budai-var.html
.
Ennek az őröült stiglinc KANVERÉBNEK az étlapjáról már csak a HALÁLBÜNTETÉS hiánycikk, hogy bevezethesse az inkvizíciót vált, és valósság ellenségei kiherélésére!!!
M107
Legalább lesz ott 5 ló amit majd a Kossuth térre lehet vinni, amikor is a tisztelt miniszter elnökünket halára ítélik és 5 lóval húzzák szét a testét.
Nessy
Arra befizetnék, amikor O.V. "lóra pattan"! Igaz, az már állatkínzás lenne.
A "Főőrség" épületébe meg beköltözik O.V. testőrsége. neki ezek járnak, meg ami még eszébe jut!
Commenter
@papa.49: majd itt végre felhasználják dájcstompi beléptetőkapuit. ...
Commenter
@karma1: Megszakad szegény ló a súlya alatt...a ló kecses állat, ez pedig egy amorf, torz törpe kívül belül...legyen igazad, és ne költözhessen a Várba, lovardája se legyen. Lovarda? Ezt így max. manapság az alkotmányos monarchiákban szokás,hogy rezidencia +lovarda...de azért a királyi házak történelme kicsit régebbre nyúlik vissza mint ezé a putriszalajtotta nulláé...már csak nagyon kevés monarchia abszolút monarchia de ez az elmeroggyant azt hiszi hogy ő itt megteremtette a saját abszolút monarchiáját Istentől való küldetéstudatában...
papa.49
@Commenter: Azt már régen ellopták a raktárból !!!
Commenter
@papa.49: vagy újraértéskesítették valami balek banánköztársaságnak.
papa.49
@Commenter: Az is lehet, vagy a bkk. abból akarta az E-jegy rendszert felépíteni ))))))))))))))))
nevemnick
@karma1: vajon mi lenne akkor, ha megépíttetné a koronázási dombot, felvágtatna rá, és a négy égtáj felé kardjával suhintva, levágná jobb karja kivételével valamennyi kiálló testrészét... és a középsővel végezné... szerintetek melyik lenne az? :D
Commenter
@papa.49: és már megint egy őrség, itt is. Mint a királyoknál, a cároknál: Őrség! Őrség!... remélem nagy pánikban fogja kiáltani ezt...te jó ég hány évszázaddal megyünk vissza. Érdemes a Vánszorgunk a forradalomba topicba is benézni
papa.49
@Commenter: A ,,Fekete Városból,, a Bibó ezredes, mint az Őrség parancsnoka )))))))))))))
namihami
Legalább lesz hova bekötni a páncélmercit.
Persze, nem azt a régi sz@rt, hanem a sokadik újat.
Commenter
@nevemnick: ez mint kamikaze Koppány? Soha...
karma1
@nevemnick: Akkor az lenne a Gyaloggalopp...:)
papa.49
@Commenter: A Koppánynak voltak elvei ennek a picsagyümölcsnek meg SOHA NEM VOLT ELVE !!!
nevemnick
@Commenter: de lehetséges, mert ha a számítógépet sem tudja kezelni, akkor egy alapvető nagy nemzethy szerszámot miért is tudna?
:D
szaboria1
@Commenter: Kell az őrség a lószar őrzésére.
Commenter
@papa.49: és bátorsága sem. Koppány bármilyen pogány volt is, bátran élt, bátran halt.
lampa laz
Nem is baj, h lesz ott egy lovarda, mert így legalább értelmes lények is lesznek a várban.
karma1
@Commenter: Haha,... Viccnek jo...:o))) Egyebkent pedig a hirklikktol semmit nem enged be a propi,... Hahaha,... A propi valogat es cenzuraz, mig o maga is Not Secure oldal,... Amikor a rablo megvalogatja, hogy milyen masik bunozot enged a maga kozelebe...

Na, ezt neztem most a History channel-en - eleg hiteles movie-k szoktak rajta lenni, en itt csak jatszogatok, szorfolgetek, fel szemmel nezem csak a tv-t, egyszercsak erre kapom fel a fejem:
Nostradamus Century 2 Quatrain 90
Life and death change the rule of Hungary...Law becomes more asper than duty...
Their great city rings with cries and laments...

Eddig hulyenek tartottam es az egyik legbriliansabb csalonak, aki a sajat felesege es gyereke halalat sem latta elore...
Aztan ezutan a mondat utan azonnal az oroszok es Magyarorszag szerepere tert...
Hat nem lettem boldogabb az ujevben...:o((((
Commenter
@lampa laz: kismilliárd bocsánatkérés se lenne elég. Generációkat tett tönkre, az élhető(bb) jövőt vette el. Tűnjön el...a lázálommal együtt amit kreált. Ja és ez a genetikai hulladék se nem miniszterelnök, se nem úr. Még egy meghekkelt interjúban sem.
Commenter
@karma1: Nostradamus Century 2 Quatrain 90
Life and death change the rule of Hungary...Law becomes more asper than duty...
Their great city rings with cries and laments...sounds like St, Bartholomews Eve or something equally bad...whose life, whose death? the death of the nation or the death of the tyrant "king?" That is the question...
Én sem leszek sokkal boldogabb az új évben, persze nálatok már az van...
Most mára egy időre elköszönök, minden fórumozónak azért boldog(abb) új évet!
karma1
@Commenter: Hat igen, mint minden jos, elegge dodonai,...:o)))) Most egy kicsit megnyugodtam,...:o))) Legyen boldogabb ujeved, jo pihenest, gyujts erot.;...:o)))
Yoda69
@Commenter: Csatlakozom en is
Boldog új évet minden propizonak!
BUEK
See you next year!
staro2
Így legalább nem kell a lóf@szért messze mennie.
lampa laz
@Commenter: az én szememben is csak egy genetikai hulladék ez a fostalicska. Nem hasonlítom mert nem lehet semmihez azt a rombolást amit ez az idióta a bandája támogatásával véghezvitt, úgy itthon, mint a nagyvilág fele. Amit épített az kizárólag az elmebeteg agyszüleményeit tükrözi, stadionok, kisvasút, mesevár, múzeumnegyed értelmetlen beruházások nekünk. Nekik ugyanakkor borzalmas összegeket (milliárdokat) jelentett amit zsebre tehettek belőle. Lásd mészárost. Ezek az évek arról szóltak, h megvett, eladott, kisajátított stb. 2022-re kiderül, h már csak albérlők vagyunk sajátnak hitt hazánkban. Kérdés az, h tudjuk-e fizetni majd a bérleti díjat?
SystemError
Na ez aztán nagyon kellett oda. A lavak is imádják, ahogy szétbassza a patájukat az aszfalt.
Commenter
@lampa laz: minden szavaddal egyet értek. Bukjon, ez az egyetlen kívánságom ha már a 3. világ színtjére a koszba, a politikai, ideológiai mocsokba rántott le bennünket magával. Ki fogja ezt helyrehozni, ha valaha is? :(((
Commenter
@Yoda69: Thanx master. Happy NY to you too...
Will we awake to something new?...a new galactic republic?
lampa laz
@Commenter: egy reményekkel és egészséggel teli boldog új évet kívánok Neked és minden kedves kommentelő társamnak!
Commenter
@lampa laz: viszont kívánom Neked is és a kommentelőknek is. Köszönöm a hozzászólásokat, a lájkokat, a belinkelt cikkeket. Remélhetőleg jövőre talán szebb évünk lehet...
Nessy
@lampa laz: Köszönöm, és viszont! Jövőre Veled ugyanitt!
papa.49
@CsipkeRózsa: Jól tudod és ez se a véletlen műve !!!
kissé felnőttem
akkor lesz mivel felügessen autó sem kell de puritán, nem?
papa.49
@Commenter: a 12.12. re Ennek a valaminek bátorsága ott volt látható mikor a függöny mögött bujkált, vagy mikor elbujt a legtávolabbi irodába az újságírók elől, ez egy gyáva szaralak !!!
Commenter
@papa.49: liftes lovarda...van remény hogy illuminált állapotban bezuhan a liftaknába, mielőtt lovon parádézhatna. Elbújik, lökdösődik, arrogánsan röhögcsél a tekesek oltalmában ha valami nem tetszik neki.
papa.49
@kissé felnőttem: A páncélozott WV. az kell, mert igen gyáva a koma !!!
papa.49
@kissé felnőttem: De az is lehet alagút épül a Cinege utcához )))))))))))
papa.49
@Commenter: Más normális országban az ilyenek a ,,vigyorgóban,, töltik a napjaikat !!!
Commenter
@papa.49:én ezt nem is értem. Liftes lovarda? Toronyóra lánccal is lesz? Ha már megvan a kacsalábon forgó vár. Mindent eltűrnek még most is amit csinál.
yazo64
Goethe rohadt alma szagolgatásától kapott ihletet... a miniálnok meg a lócitrom aromájától:)
papa.49
@Commenter: ,,LÓFELVONÓ, GEBEFELVONÓ,, )))))))))))))))))))
papa.49
@yazo64: Hát ha meg is kóstolja ))))))))))))
tudode
Ki tudja kinek a FINTORA az, hogy egy, AZAZ EGY szakmai tárcája van a HOKIZSEBESNEK, aki állami szinten sem hazudTOLJA túl a bringáját, visszatolatva a XX. századba!
.
Bocs! a BOMBABIZTOS járgányát!
Qqberci
A lovarda előtti térre még kellene egy 20 méteres, O1G-fejű lófax...
tudode
Jut eszembe!
.
És akkor a PACIK Kisvárdára galoppoznak welnes-ezni, vagy azt is LITTYENTÜNK a paciknak!
.
----- Wellnessközpont lovaknak? Erre is jutott az év végi 220 milliárdból
.
mno.hu/belfold/wellnesskozpont-lovaknak-erre-is-jutott-az-ev-vegi-220-milliardbol-2436731
.
Csak hogy tudjuk mire megy el a KÖZLÓVÉ!
Commenter
@papa.49: ennek nem felvonó, elvonó vagy elvontó kellene...
papa.49
@tudode: El kell mondanom Pesttől kb. 50-60 km a ,,festői,, Tápiószentmártonban van LÓSZOLÁRIUM ami Uniós pénzből épült és kizárólagos a használója a Cerván György nevű fütyisz unokaöccse !!!
Igaz a faluban JÁRDA, KÖZVILÁGÍTÁS NEM IGEN VAN, CSAK LÓSZOLI !!!
tudode
@papa.49: .
FONTOSSÁGI sorrend a SS ÚRI MURI!
Lepényleső
Remélem a lovaknak meg lesz minden szervük,hogy jó lélekkel azt a bánnak odaígérhessük.
karma1
@1magyar: Sajnos, ezert meg mindig nem eleg ember emeli fel a szavat. A kilakoltatasok 80 %-a jogtalan! Senki sem vedi oket...:o((((
Rockxy
Mekkora ricsaj lenne, ha nem készülne el időre?
karma1
@Rockxy: haha, csak orban sikoltozna,... Meg talan a tomjenzsoti
Desischado
@Commenter: III Richard után szabadon, bár már ott tartanánk, istenem!

@Commenter: I hope! Death in orbán and band!!!

Minden kedves fórumtársamnak Boldog Újévet kívánok! és bukjon a banda!!!
telegdilaci
@1magyar: Nagyon is tudja azért épül a Lovarda és nem az Egészségügyre és Oktatásra fordítják a milliárdokat! mert nekik az Ország az első a Határon túliak és a Lovarda után, Ennyi!!!
kereső
@Commenter: tegnap 08:43 "országomat egy lóért"- már eladta, guruló dollárokért,meg a hatalomért.Nemhiába a szlogen "Nekünk Magyarország az első"- az a Magyarország ami az övéké, az ország több mint felét már kizárta belőle.
Commenter
@kereső: ez így van. Az általuk teremtett, kiárusított kizárásos alapon sajátnak tekintett (vö.mi, magyarok) országot sikerült soha nem látott mértékben lenullázni, állampolgárait , ellenzékét sokadrangú állampolgárokká "lefokozni." Ez egy maffia klikk, megélhetési politikusokból, diktátor és körözött bűnözőkből, családtagokból és haverokból. Mint írtad, magas a tűrési küszöb nagyon. Csak a két ünnep közötti tevékenység nagyon erős: Vár, Nagy Imre szobor, brazil diktátor és lovarda. Máshol már ebbe két ünnep között is belebuktak volna. Mi ebben is elsők vagyunk hogy ennyit tűrünk.
Mégis kivánok neked is egy talán jobb,reménytelibb és boldogabb új évet! Talán a tüntetésekkel fordul végre a kocka...
Commenter
@Desischado: odébb van az még, de talán a tüntetések elindítanak valamit. Reménykedjünk.Ha csak megbukik és eltűnik az is elég. Én is mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok.
kereső
@Commenter: "Csak közben a világ elrohan Magyarország mellett. A hűbéresek és a jobbágyok pedig nem tudnak versenyezni majd akkor sem, amikor már lehet. Egy kirabolt, lefosztott, morálisan és emberileg lezüllött, lepusztított ország néz magatehetetlenül szembe a kihívásokkal a romok között. A magyaroknak az emberi törzsfejlődés útját kell viszonylag rövid idő alatt megtenni ahhoz, hogy ebből a pusztulatból majd kimásszanak valahogy. Egyedül a diaszpóra segítségében bízhatnak, amely nincs Orbán rendszerében.

Orbán Viktor boldog országa, amely felhőtlen derűvel tekint a 2019-es év elé, befordult a pusztulásba vezető úton. Ez egyirányú utca, ezen nincs visszaút. Magyarország évszázadokkal marad le a világtól. Még az sem vigasztalhatja, ha bosszút áll ezeken a bűnözőkön és a lopott vagyon egy részét visszaszerzi. Ha pedig még az igazságtételt is elmulasztja, azzal aláírta saját morális halálos ítéletét, és elvetette újabb szörnyűségek magvát. Ez az ország nem tanul saját történelméből, örömmel fogadja, ha becsapják, ha hazudnak neki. Soha semmit nem bánt meg, soha semmivel nem nézett szembe, soha semmiért nem bűnhődött meg, ezért újra és újra elköveti ugyanazt a hibát. Bekerült Európába, de nem akar európai lenni. Európát akarja a maga képére formálni."
Commenter
@kereső: Bekerült Európába, de nem akar európai lenni. Európát akarja a maga képére formálni." Most hagyja hogy visszatereljék a sztyeppékre, pedig innen visszakapaszkodni évtizedekbe telik majd,és lehet, hogy nem is sikerül. De Európát már nem tudja az orbáni képre formálni mert Európa úgy erős, hogy toleráns és sokszínű, Lázár videója láttán se menekültek fejvesztve Bécsből a kint élő magyarok. Miközben mi a felcsúti kisvasúton döcögünk a Horthy korba megint! "eltörölve" mindent ami utána jött...Ebben a csapdában vergődünk már mióta. Európa ki fog lökni minket végképp,ha a mostani képünkre akarjuk formálni. Ez még senkinek sem sikerült, szívből remélem az orbánoknak, salviniknek,és a hozzájuk hasonlóknak sem fog. A hozzászólásod tökéletesen leírja a helyzetet. De bűnhődünk, most is. Azzal hogy ez az ember hatalomban lehet és tovább sodor minket a semmibe távol a civilizált világtól. Kell ennél nagyobb büntetés?
bence
Mi azért vagyunk halálra ítélve , hogy ez a beteg kiélhesse elmeroggyant ötleteit ! Nemes állatok közé betenni egy vadbarmot ! Remélem , amelyik nem undorodik tőle nagyon halálra tapossa !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.