Az ellenzék nagy része nem csupán intellektuálisan szerény képességű, hanem a demokrácia alapértékeit sem tiszteli és végtelenül antidemokratikus – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV-nek adott nyilatkozatában.

Gulyás: az ellenzék nagy része antidemokratikus
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely kifejtette, a demokratikus döntéshozatalban az országgyűlési többség fogad el törvényeket, ennek az ellehetetlenítése a képviseleti demokrácia működése elleni támadás. A tárcavezető szerint ez történt a parlament utolsó idei ülésén, az ellenzéki képviselők köztévénél tartott fellépése pedig jogellenes volt.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, amennyiben a köztévé követett el hibát, akkor legfeljebb annyit, hogy egyáltalán beengedte épületébe a tiltakozó ellenzéki képviselőket.

A képviselők jogállásáról szóló törvény ugyanis tiltja a közintézmény működésének megzavarását, az ott megjelent képviselők azonban bevallottan a televízió rendes működésnek megzavarását, egy petíció beolvasását szerették volna elérni

- mondta.

A Miniszterelnökség vezetője az év végi tiltakozásokról szólva úgy fogalmazott, egy tízmilliós országban nem teljesítmény azt elérni, hogy néhány ezer ember radikalizálódjon és szívből utálja a kormányt. Szerinte az ellenzék a "kemény magnak politizál", ami kizárja a többségi támogatást. Gulyás Gergely egyaránt lehetségesnek nevezte, hogy a tüntetések januárban, februárban, vagy a májusi EP-választás után érnek véget, de szerinte azok tömegtámogatásra aligha fognak szert tenni.

A tárcavezető hozzátette még,

a tiltakozók állításával ellentétben nincs "rabszolgatörvény", tehát nem is kell semmit módosítani. A túlóra-szabályozás önkéntességen alapul, ezért a "rabszolgaság" nettó butaság, a törvény csak ürügy volt a tiltakozásokhoz

- fejtette ki.

Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy "Nagy Imrével semmi baj nincs", az őt ábrázoló szobrot azért szállították el a Kossuth tér mellől, mert az Országgyűlés célja, hogy helyreállítsa a kommunista diktatúra és a náci megszállás előtti szép műalkotásokat. Kijelentette, nem új szobrot állítanak, hanem az eredeti állapotot rekonstruálják, a terület ugyanis kifejezetten a vörös terror áldozatainak emlékére kapta a Vértanúk tere nevet.

"A Horthy-korszakot kár mániákusan felemlegetni", mert akkor egész más volt a helyzet

- fogalmazott a kormányfő Budai Várba költözésére vonatkozó kérdésekre. Ezzel összefüggésben megjegyezte, miniszterként a tárca Kossuth téri épületében marad, mivel több száz kollégájának nem lett volna helye a karmelita kolostorban.

A Miniszterelnökség vezetője közölte, elégedettséggel töltené el, ha a jövő évi EP-választás után továbbra is a Fidesz lenne a legerősebb tagpártja az Európai Néppártnak. Megjegyezte, az egész Európában arányos választási rendszerben az Európai Néppárt közel ötven tagszervezetéből senki nem kapott olyan választói támogatást – 56, illetve 52 százalékot – mint a Fidesz a legutóbbi két EP-választáson.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Az ellenzék szerény intellektuális képességű, és antidemokratikus. Mondja ezt ez az oligofrén protozoon,ez az antidemokratikus, szervilis lakájgúnyába bújt lótifuti genetikai hulladék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Felrōffentél,,te fajtàd būszkesége?
Commenter
Az ellenzék szerény intellektuális képességű, és antidemokratikus. Mondja ezt ez az oligofrén protozoon,ez az antidemokratikus, szervilis lakájgúnyába bújt lótifuti genetikai hulladék.
kereső
"Az ellenzék nagyrésze antidemokratikus"- mondja ezt orbán csicskája, aki a száját köpőcsészére cserélte.
tudode
A MAFFIA FŐNÖK mai napra rendelt Szt evangélikumának LEMEZLOVASKÉNT, Lázár után sótlanként, .. f e l m o n d á s a .. HIBÁTLAN!
.
Ez után a nyilatkozat után ELŐKAPJA a JOG-ÁSZ diplomáját, és visszaadná. ha a MAFFIA cécó szolgálata közben -- látszólag --- az etetője, remélhetőleg MÁST MOND, mint a ELMÉJE!
.
Ezzel a nyilatkozatával nem csak az ELLENZÉK VÁLASZTÓIT, magát is LEALÁZTA nem mással, mint az .. A L A P F O G A L M A K A T .. összekeverve a JÓL SIKERÜLT fazonját a SZEZONNAL, .. s o r f a l a t ... állva a PARLAMENTISÉG megcsúfolásának cinkosként!
.
----- 2018. 12. 12. Tordai Bence élő a Parlamentből - a rabszolgatörvény szavazásán
www.youtube.com/watch?v=waUmeFwPL_s&t=4911s
.
Vele együtt, MINDAZOK, akik részt vettek ebben a KOCSMA SZINTŰ színjátékban, NEM FOGNAK BECSÜLETBEN MEGŐSZÜLNI!
Clavigo
Hogy "kipofàsodott" ez a kōlōkgòlya...is.Lassan olyan feje lesz,mint a Fõnōknek.,hadd ne soroljam a tōbbi Hízò nevét...
Nessy
Pártunk és kormányunk megszólalói kezdik elérni a Marianna árok alját!
Mindenki hülye, csak ők helikopter!
advocat
Végül is csak 52 % utál benneteket! A kétharmad meg a nagy csalás! Gondolják sokan. És igazuk van!
Commenter
@Clavigo: vízihullába oltott sertés...
Eladott Ország
A fideszes parlamenti demokrácia újabb, sokadik kutyába lemenésének viharos napjai után – sok egyéb más disznósággal együtt – a szavazógépezeten átmegy a túlóra- és rabszolgatörvény, amiről a benyújtója sem tudja pontosan, hogy miről szól. Sajnos a csengeri szappanoperában játszott főszerepe után én már nem vagyok abban a helyzetben, hogy a legokosabb Kósa Vadmarhaság Lajos, a jogszabály záróvitájában előadott, az ellenzék szapulásától nem mentes hőbörgését annak tudjam be, hogy szegény rosszul fogalmazott. Az tény, hogy Kósa fogalmazási készsége nem kevés kívánnivalót hagy maga után, azonban az ettől függetlenül elég ordas nagy hazugságnak tűnik, hogy szerinte csak akkor lehet 400 órás túlórát elrendelni, ha azzal párhuzamosan a rabszolgák bevállalják a 36 hónapos elszámolási keretet is (de mi a szarért vállalna be bárki ilyesmit?), ugyanis a törvényjavaslatokban ez a két dolog semmilyen módon nincs összekapcsolva. Tehát Kósa helyében én egy kicsit óvatosabban hazugoznám az ellenzéket, pláne a szellemi fejlődés azon szintjéről, ahol egy közönséges háziasszony csilliárdos kamuörökségének szappanoperai fordulatokban gazdag történetét valaki csont nélkül benyeli. A felcsúti keresztapa és bandája túlórába hajszolják az amúgy is leamortizált, megfáradt magyar munkavállalókat, a melósok keservesen összekapirgált adóforintjaiból azokat a multikat tömik kétpofára, akik ellen állítólag szabadságharcot hirdettek 2010-ben. Csak idén 86,5 milliárd forintot toltak a multinacionális nagyvállalatokba. 2016 óta azaz három év alatt pedig 346 milliárdot. És miközben azzal döngetik a mellüket, hogy idén közel 9000 munkahelyet hoztak létre, ami egyértelmű rekord, arról szerintem kussolnak, hogy egyetlen kibaszott munkahelyért mintegy 10 millió forintot fizettek. A hülyének is megéri.
Keletiszel
Ahhoz képest elég hosszan foglalkozik a beszédében a pár ezres törpe kisebbséggel...Az újév fideszéknél csak arra való, hogy ekézzék az ellenzéket. Nem lehetne ilyenkor például, véleménykülönbségtől függetlenül, minden magyar embernek boldog új évet kívánni?
Itsuka Nakimaga
1. A 47% nem többség!
2. Csalással szerzett un."többség" birtokában bármit, bármikor, bárkinek az érdekében?
3. A törvényeket sem kell betartani? Még a saját "többség" által megszavazottakat sem?
4. Képviselői jogai csak a "többségi" képviselőknek vannak?
5. Az ellenzék választói nem tartoznak az ország közösségéhez?
Sorolhatnám még, de erre sem fogok érdemi választ kapni. Gulyáséknál ez így szokás! Mert ők "demokratikusak", nem úgy mint az ellenzék.
A NER nem demokrácia, hanem a demokrácia torz paródiája!
Itsuka Nakimaga
@Keletiszel: Nem lehet! Ők téged, engem, minket (mindazokat, akik nem közvetlenül Orbánt szolgálják) - nem tekintik magyarnak. Embernek sem!
Itsuka Nakimaga
Gulyás - ellentétben az orbánus bagázs nagy részével - intellektuálisan jó képességű.
Éppen ezért különösen ocsmány és megvetendő fajta, mert úgy állt bele a mocsokba, úgy adta el magát, hogy közben tudta mit tesz!
volvós
Gergőke !! Ha az ellezék nagy része antidemokratikus,
akkor te egy személyben egy ripacs b.zi vagy !!! Ennyi !
Borsodi
@volvós: Egy csúszó mászó jellemtelen uszító pénzéhes nyáladék.
volvós
@Borsodi: jaj, ez még éemaradt a jellemzésből...bocsika !!! :-))))))
kissé felnőttem
A kiállásod közepes a fogalmakat meg , Marxizmusból még férne rád egyszerübben fogalmazok: a nép hozzátok mérve csóró proli / TÁN mi nem is magyarok lennénk ? Arany János szavaiva " Te tetted ezt király " a vakság nem erény ám mióta uraljátok az országot és ki gazdagodott? nézz az orrodnál tovább, megtérülne . Olvasd el a TŐKE c müvet aztán nézz itthon szét! ugy 1867 ben adta ki nálunk épp a kiegyezés zajlik , Tévedéseid határát lehetne feszegetni 2006- ban ki verte szét a TV székházat én biztosan nem??? vagy ott senki nem volt jelen a vandalizmus egyszemélyben?
kokopelli
Gulyás Úr? ...a neveket kérem,hogy feljelenthessük őket!(...mert na de ilyet!)
(a "Magyar Bálnavadász Szövetség" nevében!)
dr. prédikátor
Buzi szájú köcsög geci!Mért nem kussolsz már??? legalább ilyenkor ne ugass!!!
papa.49
Dudadani akiket most leszóltál azok az ország lakosságának kb. 65- 70 % nem gondolod, hogy most elvetetted a sulykot ami végül a tökfejedre fog hullani !!!
Commenter
@papa.49: nemcsak a tekintete buta és bávatag. Ő is az. A nagyeszű balog páter nótáskedvű pajtása. Az a szórakozásuk (ez nem vicc, hanem idézet egy balog interjúból) hogy "az asztal alá éneklik egymást." Két agyhalott.
papa.49
@Commenter: Nem is volt nekik az, hogy aggyal születtek ALJAS RÁGALOM )))))))))))
Nessy
És ezek után a kormány tiszteletet követel. Tisztelje őket a svábhegyi betegszamár!
Commenter
@papa.49: már az anyaméhben elsorvadt az agyuk.
papa.49
@Commenter: A budifalán a nap keltette ki őket ))))))))))))
Commenter
@Nessy: a tiszteletet parancsuralmi rendszerekben megkövetelik. Miért is? Ahogy a kiflicsücsök asszony mondta: csak. Ez alap. De félelemből nem lehet tisztelni, csak rettegni. Demokráciákban a tiszteletet kiérdemelni szokás. Ez is alap.Itt érdemek, jó cselekedetek alapján. Egy kormányt akkor tisztelek, ha az ország fejlődéséért, jobbá, élhetőbbé tételéért magyarán 21. századi módon dolgozik a jövőért. Ez a magát kormánynak csúfolt maffiabanda nem ilyen.
Commenter
@papa.49: volt ilyen? Azt hiszem a nap elbújt szégyenében...
papa.49
@Commenter: Mint láthatod csak kikeltek de minek???
papa.49
@Commenter: Annak bizony néha a legnagyobb jóakarat is csak ,,SZART EREDMÉNYEZ,, )))))))
Qqberci
A pofáját se bírom látni ennek a görénynek...
papa.49
@Qqberci: Ezzel nem vagy egyesül így, nekem is hányingerem lesz a látványtól ))))))))
Commenter
@papa.49: ez van. Ez ennyire tellett. Remélem visszavesz januárban a nagy arcából. Ez a kokós tekintetű fog először visítva futni ha borul a trutyi. Még van képe azt röfögni hogy "Nagy Imrével nincs semmi baj." Cinikus állat. A halottakkal már igen kevés baj van...a politikai vetületbe nem megyek megint bele...
kokopelli
Mert a rohadt keresztény náci-geci G.G. megmondja,hogy ki kicsoda-micsoda!
A rokonság vitathatatlan a H.Göring-gel vagy a K.Luger-rel ! Azok is megtartották a jogot ma-
guknak a "fajták" megítélésében! Ő keresztény? Na ne! És kinek a scheggéből kelt ki?
Commenter
@papa.49: hát nem látod benne a kormány szupermodelljét, ebben a bilifrizurás úrigyerekben?
papa.49
@Commenter: Én csupán egy felfuvalkodott hólyagot látok aki azt hiszi, hogy rögtön valaki lesz belőle ha beül a kurmányba, pedig nem lett, csak maradt ami volt egy rakás bűzös szar !!!
Commenter
@papa.49: felfuvalkodott hólyag ez a jó jellemzés! Kár, hogy a PPKE-n kiemelték a sok tucat joghallgató közül.
papa.49
@Commenter: Mert a kupaklaja ,,beajánlotta,, ez nem vicc komoly !!!
cikicakk55
Kupak Lala! Egy jó pszichomókus tudna még segíteni rajtad. na nem lennél normális ember,mert annak a kezelését már egy egy napos korodban le kellett volna kezdeni,de van egy jó tippük,ami legtöbbször( ha a beteg is akarja) akkor segít. Mielőtt bár mit is kimondasz,vagy leírsz és azt kiadod a kezedből,számolj el ötig. (legalább. Mondjuk nálad az 55 inkább javasolt,mert az 5-hoz a gyors gondolkodás kell) miért is nem demokratikus az ellenzék? Talán mert nem tetszik,hogy a nép aki megválasztott benneteket,le van sz-va részetekről? A demokrácia arról szól,hogy a kormány képviseli a nép akaratát és van média szabadság,van rendes bíróság és ügyészség és nem a kormány emberei ülnek benne mint a török basák. A népnek joga van a számára nem megfelelő kormányt leváltani.Ezt pont Főnököd a csüngőhasú Grazi kezelt mondta,mikor még pár agysejtje működött és még harcolnia kellett a hatalomért.Azóta ez a kijelentés felejtős lett,sőt akik megpróbálják a népnyúzó pártot leváltani,sorra veszítik el az állásukat, a megélhetésüket. A Fidesz az amelyik antidemokratikus párt. Az ellenzéknek is van bőven hibája,mert túl későn jött meg az eszük,de talán még megmenthető az ország. Csupán az Ilyen kupak Lala féléket kéne kupán vágni,úgy,hogy soha többé ne tudjanak megszólalni. Ne erőlködjetek. Le járt az időtök. Nincs 2/3 pártkatonátok,ezt ti is nagyon jól tudjátok. Hiába nyomatjátok a milliárdokat a határon túli Magyarokba,kevés lesz,mert teszünk róla,hogy kevés legyen. Remélem a 2019-es év lesz az utolsó,amikor még van olyan,hogy Fidesz. Ó Évkor már csak Im memoriám Orbán Viktor és Fidesz lesz.
Commenter
@papa.49: annyitisér mint az ajánlója. Itt eleve megveszed a diplomádat. Zimány Linda is itt diplomázott, Tiborcz is itt fog. Dékán: Erdő Péter, bíboros.
papa.49
@cikicakk55: A kupaklaja más eset ő alapból olyan sötét mint a szénbánya 2000 méter mélyen !!!
volvós
Már Orosházáról is idejárnak a görény buzi gyárosok lefasiztázni bennünket ??
Egyszer belefutnak a darálóba, és mi ( a normális kommentelők ) nem leszünk irgalmasak, és ladaráljuk a " munkásaival "pedag. feleségével és a beteg gyerekével ( akit már most ellenünk nevel ) együtt... Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, az " őtözköggyön " fel végre. Semmi sem tart örökké, ezek a f.sz.pók egyszer csak lógni fognak és a talpuk alatt fütyülni fog a szél...
graycivil1
Csöndes, világtól elzárt, meditációra és gyónásra alkalmas 5 m2-t kívánok neki és tsainak az új évre!

B.Ú É K!
Yoda69
Mondja ezt egy csalással hatalomra került illegitetim kormány akarkije.
justhpeter
Az ellenzék nagy része nem csupán intellektuálisan szerény képességű"
Hé Gulyás !
Láttadé-e pártalelnöködet, a Rezsi Sziszit ?
Találkoztálé-e már tudóstársaddal, a Kupap Lalával ?
Szerintem egyikről sincs fogalmad sem.
Ha lenne, nem nyitnád ki a kloakádat holmi "intellektuálisan képességről"
OK. Tegyük fel, hogy a morális tartásod után látásodat és hallásodat is elvesztetted, felkeresnéd pártelnöködet - akit csak O1G néven nevez ma már a külvilág - egy jó kis intellektuális vizsgálatra ? Ígérem nem fog sokáig tartani és meg fogsz lepődni azon, amit találsz.
Madácsi Pali
Te pubi! A törvényalkotási törvény betartása mióta nem része a demokráciának? Vagy mióta
lehet a 2/3-os törvényeket feles salátával módosítani? Igaz az utóbbira most nincs szükségetek. Minden demokrácia része az obstrukció amivel az ellenzék élhet, de kínos esetben előszeretettel akadályozzátok vele a parlament, vagy bizottságai működését többségéből. Most csak a fagyi vissza nyakát, és kiderült a világ számára, hogy a fideSS törvények felett állónak képzeli magát.
RonaGyuri
@Commenter: Akasztott ember házában a kötelet

A derék Gergől kölök már megint irdatlanuk nagyot mondott

Mottó:

„Senki sem tud önmaga intellektuális határai fölé ugrani,
a redukcióra több a remény.” -Popper Péter

Az atv.hu tanúsítása szerint ez a pót suttyó Jankó azt találta mondani, hogy „Az ellenzék nagy része nem csupán intellektuálisan szerény képességű, hanem a demokrácia alapértékeit sem tiszteli és végtelenül antidemokratikus ”
Túl a demokratikus-szójáték blődlijén meg kell jegyezzem egy híres francia gondolkodó igencsak jó gondolatával (szabad fordításban): „Ha azt mondják rád, hogy te egy intellektuális ember vagy, akkor az alatt azt értsd, hogy igényes szellemi életet élsz (mélyen gondolkodsz, olvasott vagy, érdeklődsz a komoly témák iránt) nemcsak az élet tárgyi, anyagi élvezeteit tartod fontosnak.”.
Ennek fényében elgondolkodtató – bár egy csöppet sem meglepő ösmervén ártunk és qurmányunk műveletlen paraszt-suttyó potentátjai mérhetetlenül szerény szellemi teljesítményét – mire gondolhatott az „intellektuálisan szerény képességű” kijelentés alatt! =))
kereső
@RonaGyuri: 07:46, nem "mire", hanem kire!- orbánra,és úgy látszik ragadós a "példa"- magára.
Commenter
@RonaGyuri: éppen tegnap írta le róla(és minisztertársairól is, a HVG egyik cikke hogy idézem: "erkölcsi hulladék." A cikk címe "Amikor OV elszalasztotta a történelmet"-itt kiszórták, pedig érdemes elolvasni.
Zeta
hát ehhez pofa kell nagy , ilyen nyilatkozatokat tenni.
Edmond Dantes
Minden terror aljas bűncselekmény,legyen az akármilyen színű,a meggyilkoltak pedig áldozatok,akármilyen is volt a színük.Most ezek a vörös terror áldozatainak a Horthy féle emlékterét állítják vissza,ezzel egy újabb átkozott konfliktus forrását teremtik meg tudatosan.Ezért aljasok,végtelenül aljasok!!Talán tanulmányozzák,hogy a véres,pusztító spanyol polgárháború köztársaságpárti és falangista áldozatai hogyan békültek meg végre egy emlékműben,mert azok a szerencsétlenek mindannyian ugyanazon nemzet részei voltak.Ennyire egyszerű,ennyire egyszerű lenne emberségesnek lenni,ennyi év után.Aztán majd jön egy idióta baloldali,aki lerombolja ezt és a Héjjas,Prónay vezette tiszti különítmény,a fehér terror áldozatainak emel szobrot??? Őrület..Legyen béke már ,legyen vége már!!!(Babits,bár ők Wass Albertet /sem/ olvassák.) És én még azt hittem erről az emberről,hogy ő legalább egy normális fideszes,mert amikor hazudott,még el tudott pirulni.Nem,ma már halott sápadtan mond aljas dolgokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.