A Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán harcias mondatokkal indította az évet. "Rajtatok múlik, mit hoz 2019. Lázadtok, vagy tűrtök. Nem lehetünk erősebbek, mint Ti. De készek vagyunk tenni, harcolni, ha jöttök. Gyertek! Vagy a semmibe zuhanunk. És nem lesz mentség. Győzni kell. Ha jöttök, győzni fogunk. "

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Igaza van.Már a semmi ágán táncolunk így is. Rajtunk, és az ellenzéken is múlik belehullunk-e végleg a narancsos nihilbe.Ne hagyjuk, mert ez itt már nem Gyurcsány Ferenc politikai és emberi hibáiról szól, már nagyon rég nem, hanem mindenki jövőjéről: egy valóban demokratikus, élhetőbb, emberibb , jobb jövőről. De most nem kapjuk kézbe, nem kapjuk ingyen, szépen, csöndben: most meg kell küzdeni érte tettekben és szavakban. A mai ötvenesek megkapták ajándékba azt, amiért ma küzdeni kell, csak nem úgy sikerült élni a lehetőséggel ahogy a legjobb lett volna, tapasztalat és rutin és egypártrendszerek híján nem voltak jártasak a hogyanban.Ahogy itt a fórumon látom ők is ki fognak állni a mai fiatalok mellett akik nem kérnek az orbáni múltból, jelenből és jövőből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...ez csak a cirkuszt érti...inkább főzzön vagy táncoljon...
Commenter
Igaza van.Már a semmi ágán táncolunk így is. Rajtunk, és az ellenzéken is múlik belehullunk-e végleg a narancsos nihilbe.Ne hagyjuk, mert ez itt már nem Gyurcsány Ferenc politikai és emberi hibáiról szól, már nagyon rég nem, hanem mindenki jövőjéről: egy valóban demokratikus, élhetőbb, emberibb , jobb jövőről. De most nem kapjuk kézbe, nem kapjuk ingyen, szépen, csöndben: most meg kell küzdeni érte tettekben és szavakban. A mai ötvenesek megkapták ajándékba azt, amiért ma küzdeni kell, csak nem úgy sikerült élni a lehetőséggel ahogy a legjobb lett volna, tapasztalat és rutin és egypártrendszerek híján nem voltak jártasak a hogyanban.Ahogy itt a fórumon látom ők is ki fognak állni a mai fiatalok mellett akik nem kérnek az orbáni múltból, jelenből és jövőből.
bencemacska
Valakinek vezet ni is kellene azt a tömeget!
O1G és tömjénzsóti tett róla - eredményesen, ami más semmi tettükre nem mondható el! -, hogy Gy. F erre ne legyen alkalmas.
Ide fiatal ember kell, jelentkezzen, aki már látott öreg forradalmárt!? Még egy békés átmenet O1G életében lehetetlen!
Veleda
@Csizmás Kond: 12.05. Mit akarsz, egészen jó székely káposzta receptet olvastam tőle.A kocsonyája is istenien nézett ki. Már megérte megnéznem:))
Commenter
@bencemacska: a tömeget skandáltató polgármesteretek egész jó munkát végzett március 15-én. Neki legalább nem a bértapsolói voltak ott. Az összes ellenzéki vezetőnek vezetnie kell ezt a tömeget, egyet sem lehet most már kiemelni.
Csizmás Kond
@Veleda: ...épp azt mondom, hogy azt tudja de a politikában csak szarakodni tud. :)
Veleda
@Csizmás Kond: Na-na, mert te csak azt látod, amit látni akarsz. Csinál még felfordulást, hidd el!
Csizmás Kond
@Veleda: ...ez a baj...mert senki nem felfordulásra vár hanem valami jobbra...és ahhoz ő csak a konyhában ért.
...amúgy kezdtek elpártolni tőle...és ez nem csak a politikai életének fog ártani ...
desiro
@Shikari: Kiestél durbincs ölelő karjai közül, Jól telt az éjszaka???
Veleda
@Csizmás Kond: Várjuk a jobbat, én is-mindenki, ezt elhiheted.De ami itt megy abból már elég volt.
picike1
igyis ugyis a semmi felé közeledünk ennyike mindegy lesz mit léptek mások is lépnek egyenlőre bezárkózás !!
namihami
@Csizmás Kond: Egy szóval nem állítom, hogy az a Jó, amit a Gyurcsány csinàlt. De hogy az volt a JOBB, az biztos.
Azt se mondom, hogy ő volt a tisztakéz mintaarca. De azt viszont igen, hogy a (nem mindig 100%-os) gazdagodása nem kizárólag azalatt történt, amikor egy orszàg volt/van a keze alá hajtva.
Az ő emberei is loptak, tagadhatatlan. Mint tudjuk, mindenki belehugyozik a medencébe, a Gyurcsány emberei s. De legalább nem a trambulinról csinálták. Ennek a Füstösnek a kedvencei már se nem tagadjàk és mégcsak nem is szégyellik ország-világ előtt. "" Lebuktunk? Na, és?""---majd "" Jönnen az ügyvédek (és a teljes államrezon) és megvédenek minket.""
Erre és lassan kizárólag erre és ezért épül a teljes Fideszállam-hatalom.
Ez adja a két ember politikusi (messze nem ÁLLAMFÉRFI) közötti különbséget.
bencemacska
@Commenter: ma, 12:43
Gondolj vissza a történelemre! (Ami nekem nem a kedvenc területem, mert bizonytalan, könnyű hamisítani!)
Csizmás Kond
@namihami: ...a tények pedig azt mutatják, hogy a rossz bukik mindig...
Ami akkor volt az még az átkosból megmaradt akármi...mert ők nem létrehoztak hanem eladtak.
Commenter
@bencemacska: az életkor csak egy szám. A tüntető tömegben ott van minden korosztály de a tömegben is ott van minden korosztály, a forradalmakban is ott volt minden generáció.Ott, március 15-én mind a polgármesteretek, mind az azóta romákkal is! beszélgető vloggerré vált Vona, mind Gyurcsány a helyén volt. Most ott van pár független, az időközben sokakat megmozgatni képes Momentum akik nemcsak fiatalok, de vélehetőleg az egyik? új politikai generáció is.Az MSZP-s Bangóné és Tóth Bertalan sem nagyon fognak orbán mellé állni a rabszolgatörvény szavazását és az MTVA előtti tiltakozást elnézve és ez így van jól. Az LMP most is különúton szatellitpártként, Szél Bernadett pedig Schiffer áldásával most függetlenként működik tovább.
relatív
Ha egy téma felmerül - és e bejegyzésben a mai hatalom gyakorlata elleni fellépés -, akkor nem más összefüggésről, hasonlítgatásról ( ami, mint tudjuk mindig sántít ) kell véleményt cserélni, hanem a felvetésről, vagy ellene.

Egyébként minden rendszer a maga idejének lehetőségével kerül - normálisoknál - mindenkor megítélésre, és ez a mai ebben nagy bukta !!!

Lehet erről elmélkedni, de olyan hosszú a bizonyítékok sora erre, hogy azt napokig lehetne sorolni !
Összefoglalóan a népellenesség ( amire minden ténykedésében elegendő okot lehet említeni ) az, ami miatt csak a leváltása esetén van a magyar (!) népnek lehetősége egy jobb közélet kialakítására, mert semmiféle ' javítási ' trükkel nem lehet azon változtatni.
bencemacska
@relatív: ma, 13:53
Én úgy érzem, hogy a szólásszabadság már régen elúszott, de Gondolatszabadság még van, és ehhez ragaszkodom is.
Commenter
@bencemacska: és itt még van ius murmurandi is, ezen a fórumon.
bencemacska
@Commenter: ma, 14:10
Nagyon nem szeretem, amikor meg akarják szabni - még ha nem ellenséges szándékkal is -, hogy miről mi juthat eszembe.
Commenter
@szaboria1: köszönöm, örülök, hogy így látod. Bár ne itt tartanánk és bár ne lenne igazam. Bár élt volna orbán azzal amit az első 2/3-ados győzelem esetén mondott: hogy minden magyar érdekét képviselni fogja, azokét is akik nem rá szavaztak. Nagyon szkeptikus voltam már akkor is, de azt mondtam: talán...nincs több talán. Nem szabad esélyt adni arra, hogy bevégezze azt amiben már nyakig benne vagyunk. 2019 erről fog szólni. Boldog, reménytelibb új évet kívánok neked.
Commenter
@bencemacska: pedig az is be fog következni, ha nem lesz politikai változás.
tudode
Na ugri, bugrika!
.
Talá-LÓS kérdés! Ki a férfi a GÁTON, az aki ADJA, vagy az aki ÁLLJA, és valahogy az a vezetőszár "csak" észbeli képessége miatt, Szilvásy-nak jött össze ÚGY, AHOGY
.
www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI
.
Akkor indította be CSUPASZ normalitását 1989-ben SZÍNESBEN, hogy a KISZ-esek között KI A NORMÁLIS!
.
www.youtube.com/watch?v=tp486MxQETg
.
Nagyot AKAR/t a szarkabőrbe bújt kigyó, de a répácsKÁJA sem bírja a gyűrődést!
.
Komolyra fordítva a szót! Gyurcsánynál senki nem tudja JOBBAN miről szól az ÁLLAMISÁG, amely volt nincs
.
.
----- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
.
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
Olyan lett az ország, mint a GATYÁJA, mintha nem RÁ SZABTÁK VÓNA!
.
flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/a-kormanyfoi-pantallo
.
De egy CSEPP véráldozat is soKK lenne ezért a POLITIKAI SZÉLTOLÓÉRT!
relatív
Látom félreérthető az a kérés. ha a témával kapcsolatban szeretném a véleményeket megismerni - mert attól okosodik mindenki -, és nem arról, hogy melyik blogoló-, véleményt közlőnek mi a fizimiskája, korábban-, vagy most hol ténykedik, mikor mit írt, vagy éppen táncolt-e valahol.

Mindenki megtalálhatja gondolati közlésének keretét - a háló igen sok lehetőséget ad ... még -, de egy felvetésre abban a keretben kellene a véleményünket megfogalmazni - igen sokan így IS teszik -, de az un. ' trollok ' csak elveszik a normális véleményektől a levegőt !

Elnézést, de ez a írás sem a témával foglalkozik szorosan, de a kényszer nagy úr !
namihami
@Csizmás Kond: Ez igaz. Csak nem mindig az a rossz, amit rossznak tartanak vagy amit annak állítanak be. Egy teljes lejáratókampány, a megfelelő nagyvàllalkozók anyagi fedezetével és a hívekre kiosztott lejáratószereppel lett megtervezve a Gyurcsány ellen.
A szocik egyik hibája éppen az volt, hogy a regnàlàsuk alatt csak azt a pénzes réteget tudtàk kialakítani, amelyik (többféle okból), de az aktuális választások után rögvest magukra hagyták, persze a megszerzett pénz elvitele mellett, az őket meggazdagítókat.
A Füstös ezf mérte fel, amikor az addig egykézben levő feketevagyont a több, viszont egymás ellen kijátszható, cselédje között osztotta fel. Így ha valamelyikkel elszalad a ló vagy túl nagy hülyeséget csinál, akkor egy időre hátravonja, amíg a csorda elfelejti, ha egyàltalán tud róla, hiszen a média ezekről hírt sem ad. A szoci kormányok a régi rendszer dolgait osztották szét? Lehet, bár abból az Antall kormány is kivette a részét. Lásd pl. Tiszti Kaszinó.
Amit az Orbánság most megszerez, az sem a megtermeltből jut nekik, hanem amit az EU pénzek nagymérvű ellopásából szereznek. Ez leginkább azon látható, hogy volt keleti tömb vezetőjéből sikerült magunkat lekűzdeni Bulgária elé. Képzeld mi lehetne, ha egy észt, lett vagy litván vezetésünk lehetett volna. Az eddigi---bármelyik---helyett.
Csizmás Kond
@namihami: Nézd, szerintem ha úgy vitázunk tovább is hogy vagy Orbán vagy Gyurzsán vagy akárki akkor annak nincs semmi értelme.
Ezt az egész helyzetet nem egy ember csinálta de aki nagyon elkurta azt ismerjük...nem kell azt annál jobban lejáratni mint ahogy le van...
A mostani anyagi viszonyok, a gazdagoké, pedig nem pártosztogatás alapján történt mint a szoci rendszerben és ezért nem is hibáztatom mert a zuniós pénzek bár simlizésnek tűnnek azt mindenki a lehető legjobban kihasználja...még a Gyurcsánék is csak sokak nem olvasnak róluk szóló cikkeket.
Amúgy ezt az egész szarságot ami ma az országba végbemegy a közelkeleti kampánytanácsadók ültették el...ugye tudod miről beszélek ?...addig is rúgták egymás alól a széket de azóta már a cigányokon is túltett a magyar...
Azt is el merem mondani, hogy amit az úgynevezett ellenzék ma csinál az felér egy kisebb háborúval...és mindezt úgy hírdetik meg mintha azzal jót tennének, pedig csak rombolnak. ...a Zay fée platform is csak porhintés, pénzszezési akció ami csak annak hó aki közél jut, azok jól magvannak az uszítással és szarnak másra.
relatív
Ha valaki nem jól látja az összefüggéseket - vagy gátlástalanul hisz egy vitézben - akkor annak mit sem érnek a tényekkel való szembeállítások, mint látható egy-két hozzászólásban IS !

Az IS jó lenne, ha azt a rágalmat, hogy a jelenlegi regnáló pandantja ' nagyon ', de akár kis mértékben IS elszúrt valamit tevékenysége során ( ez nem a mai regnálót támogatók óhaja szerinti legyen ) jó lenne kifejtenie valakinek tényekkel - akkor lehetne arról eszmét cserélni -, nem csak ezzel dobálózni, ami megfoghatatlan rágalom, mellyel nem lehet mit kezdeni. Minden esetre nem a miniszterelnöki beosztásában ( -ból ) nyerte vagyonát, sőt a fizetését IS - akkor - támogatásokra utalta át, nem vette fel !
Desischado
@picike1: Téves lájk.
Gyurcsánynak igaza van, most már ezt nem lehet eltűrni. A rabszolga törvény és a szabad bíróságok bedarálása jól mutatja, hogy ezekkel teljesen elszállt a ló, ha nem teszünk semmit, akkor végünk, de tényleg. És csak együtt tudjuk elzavarni ezt a rühes bandát! Magyarok, ébresztő, a szakadék legszélén állunk!
Commenter
@bencemacska: ezt a lendületet és lelkesedést hiányolom a polgármesteretekből a választások óta, és erre utaltam alább...mintha megtört volna benne valami, és nemcsak a polgármesteri teendők miatt.
24.hu/kozelet/2017/06/19/karacsony-gergely-forradalom-lesz/
Remélem 2019-ben így fog kiállni újra az ellenzék és az ellenzéki szavazók mellett.
bencemacska
@Commenter: ma, 20:44
Nem tudom, most mi a teendő. Azt hiszem, ő is elég nagy dilemmában van, azért vonult eléggé vissza. Elég baja van a kerületben is, mert itt sincs többsége a közgyűlésben.
Az előválasztást is ő forszírozta, most nem szállhat ki belőle arcvesztés nélkül.
De neki előbb itt van még az EU parlamenti választás, és nem állnak jól a közvélemény kutatások szerint.
Én azt szeretném, ha nem indulna a főpolgármesterségért, maradjon a kerületben!
Commenter
@bencemacska: az utolsó nagy nyilvános vitája Gulyás Gergellyel volt a Három Hollóban, migráns ügyben. A parlamentben Tordai és Szabó Tímea viszik a Párbeszédet. Nem tudom mennyire jó taktikus, az biztos hogy piszkos játszmái nem voltak, és naívnak is tűnik így tudták csőbe húzni a Bősz ügyben. (Hihetetlen hogy egy Fodor Gábor az mérhetetlen százalékával majdnem szétrobbantott egy feltörekvő, ígéretes pártot). Szerintem ha beindulnak a tüntetések és igazi erejük lesz, akkor másodlagossá válik mind a főpolgármesteri mind az EP választás a belpolitikai helyzet miatt. Ő maga is közvéleménykutató volt, talán tudja mennyire szabad hinni nekik...
csak úgy....
@Csizmás Kond: tudod cirmi,hogy te miért vagy hüle,annak ellenére,hogy nem hülének születtél?
bencemacska
@Commenter: ma, 21:06
Ő elméleti szakember, jó konfliktus tűrő és kerülő. O1G ellentéte.
Kapásból kinevezte alpolgármesterré a riválisát, rábízva a félben lévő ügyek tovább vitelét. E miatt majdnem megbuktatták a szocik, hiába volt szövetségesük!
Nagyon sok gondot okoz neki az LMP és egy volt LMP-s is! A fidesz már nem is ellenfél ezek után!!!-:)))
Commenter
@bencemacska: "Kapásból kinevezte alpolgármesterré a riválisát" MZP is ezt tette, és ő is hasonló cipőben jár. A politika nem tűri a tégy jót stb. alapeleme az áskálódás, mióta létezik. A volt pártjával továbbra is sok gondja lesz, de ha van igazság az ungár féle LMP elvérzik majd a Fidesszel együtt. Én sok erőt, jó egészséget és kitartást kívánok erre az évre minden ténylegesen ellenzéki politikusnak.
Commenter
@bencemacska: index.hu/belfold/2018/06/26/gulyas_gergely_karacsony_gergely_vita/
láthatjuk, hogy az élet migránsügyben és általánosan is őt igazolta. Olyan a kormány viszonya a menekültekhez, mint a hajléktalanokhoz. Minden, csak nem a Gulyás G által állított humánus. Ebben a vitában gyakorlatilag szétalázta Gulyást aki előbb le is lécelt, mert kifogyott az "érvekből"...
Veleda
@durbincs: Viszont nem ő lakoltatta ki azt aki belebukott. Mert meg lehetett volna oldani ezt is.
Commenter
@durbincs: miért hurrog le mindig? Vigye maga a narancsosokat és nix probléma.
Yoda69
Ferinek ismet igaza van. Ha nem jon a nep akkor orban marad, es a vegsokig kizsigereli a nepet. Ask akkor mar keso lesz.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...én nem láttam te minek születtél de sajnos nap mint nap tapasztalom...
...és hülyézd anyukádat.
Csizmás Kond
@Mirabilis: Biztos meg is teszi...miért ne tenné ?
Csizmás Kond
@durbincs: ...szerintem retök a gyerök...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.