A Jobbik szerint az Orbán-kormány miatt a magyar emberek egy átfogó megszorítócsomag részesei, amelyet a kabinet ráadásul sikerpropaganda köntösébe igyekszik bújtatni.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta,

2010 óta 8-9 százaléknyi külső forrás bevonásával, európai uniós pénzekkel, külföldön kényszerből dolgozó magyarok hazautalásaival mintegy 2,5 százalékos átlagos gazdasági növekedést tud felmutatni "Orbán Viktor és csapata", ami nem kecsegtető.

Közben azonban – vélekedett – folyamatosan hazug kormányzati sikerpropaganda zajlik, legyen szó a családi otthonteremtési kedvezményről (csok), a demográfiai adatokról vagy a gazdasági mutatószámokról.

Bár a csok 92 ezer családnak tudott segíteni három és fél év alatt, a folyósító kereskedelmi bankok jellemzően csupán 350-400 ezer forintos fizetés felett állnak szóba a támogatásra igényt tartó ügyfelekkel – jelentette ki Z. Kárpát Dániel, aki szerint a "tipikusan magyar élethelyzetek" esetében radikálisan szűkültek a lehetőségek: nem lehet "tisztességes áron" albérletet kivenni a nagyvárosokban, ingatlanfelújításhoz, -bővítéshez nincs érdemi támogatás.

A Jobbik alelnöke szerint a kormány csak egy-egy társadalmi osztálynak tudott kedvezni, miközben számos magyar fiatal nem kap mérhető segítséget.

Hozzátette, hogy tavaly 14,5 ezer új lakás épült, azonban évi 40 ezerre lenne szükség ahhoz, hogy százévente kicserélődjön a teljes ingatlanállomány. Felidézte a Jobbik javaslatát az állami hátterű bérlakásépítési programról.

Z. Kárpát Dániel bírálta a 27 százalékos "világrekorder" általános forgalmi adót, ami az alapvető élelmiszerek többségét, továbbá – mondta – szinte az összes, gyermekneveléshez szükséges cikket sújtja.

Kiemelte,

pártja nem tántorítható el a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló, általa "rabszolgatörvénynek" nevezett jogszabály visszavonatásától, és el akarják érni, hogy a kormány tárgyalja újra a multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodásait.

A kabinet legnagyobb bűne egyértelműen az, hogy "polgárháborús hangulatot" alakított ki, amelyben egyesek fullasztónak érzik az ország légkörét – összegezte véleményét Z. Kárpát Dániel.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A fullasztó légkör márpedig egyenesen kívánatos.
cikicakk55
@Peller Anikó: Kár,hogy ez a légkör csak a szegényeknek fullasztó. mennyire jó lenne pedig,ha ez a mérgezett levegő fentről terjedne lefelé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.