Több bejelentett munkaórát is remél.

A gazdaság fehérítését szolgálja az önkéntesen vállalható túlmunka – vélekedett az ÁSZ elnök
Fotó: Komka Péter/MTI

Az online pénztárgépek és az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) mellett a munka törvénykönyve módosítása, azon belül pedig az önkéntesen vállalható túlmunka is a gazdaság fehérítését szolgálja – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A számvevőszék elnöke szerint a gazdaság jelenlegi felfutó állapotában, amikor munkaerőhiány van, nem valószínű, hogy a vállalkozások egy megrendelésnél megnézték a túlóra lehetőségeket.

A vállalkozó a dolgozóit vélhetően a normál munkaidőre igen, a túlmunkára azonban már nem jelentette be, a túlmunka mértékéről csupán megegyezett a dolgozóval.

A Munka törvénykönyvének a módosítása azonban rugalmas munkaerőpiaci környezetet hoz létre, így a munkaadóknak és a dolgozóknak is nagyobb lehetőségük van legális, mindenki számára előnyös, szerződéses formában rögzített megegyezést kötni – ismertette Domokos László.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Hapci apci!
.
Kifehéredne az ország, ha a BAGDADI TOLVAJ klónja nem FÖLÖZNÉ le a tej FÖLÉT, olyan hucutúl innen, oda, oda, vissza, hogy az általa LETAPOSOTTAKNAK "csak" a .. s a v ó ... marad!
advocat
Aki akar, dolgozzon. Aki nem akar, az ne dolgozzon. Ilyen egyszerű lenne.
Csizmás Kond
...és képzeljétek mellé, hogy minden cég a fideszé...na meg a domokosé, meg az orbáné...mert aki ennyire hülye annak illik ilyent gondolni.
Ineslinsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
czibor400
[[-_--Itt találsz meztelen lányok a városodban: my.su/lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.