Megjelent 4,5 milliárd forint keretösszeggel a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás második üteme – közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Rákossy Balázs kiemelte: a vállalkozások eszközbeszerzéseit támogató pályázat célja a megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházásának támogatása, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci helyzetének erősítése, a munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. A gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási lehetőségeinek javítása, gazdasági teljesítményének erősítése – emelte ki Rákossy Balázs.

Kifejtette, a pályázaton 2,5 milliárd forint értékben nagyléptékű – 60-300 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre, valamint 2 milliárd forint értékben kisléptékű – 10-60 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre van lehetőség.

A vállalkozások a támogatásokat új eszközök beszerzésére igényelhetik, így például gyártósor, gépsor, informatikai eszköz vásárlására, termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre. A pályázaton gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.

Az államtitkár emlékeztetett: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig 80 milliárd forint pénzügyi támogatást nyújt a Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire.

A kormányzati forrásból finanszírozott programmal a kabinet azt kívánja ellensúlyozni, hogy a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye, a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest, kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat hozzá 2014 és 2020 között – jegyezte meg.

A magyar gazdaság fenntartható növekedésének biztosítása érdekében fontos a vállalkozások gazdasági teljesítményének erősítése – emelte ki Rákossy Balázs.

A támogatási kérelmeket február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.