Szijjártó Péter szerint 2018-ban "külgazdasági rekordokat döntött Magyarország", az elmúlt év volt minden idők legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, "soha ennyi és soha ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra". Az MTI szerint a miniszter azt is mondta, hogy tavaly 98 nagyberuházás jött Magyarországra a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül, ezek összesen 1380 milliárd forint értéket képviselnek, és ezekhez a beruházásokhoz a magyar kormány 135 milliárd forint vissza nem térítendő készpénz-támogatást nyújtott. A beruházásokkal 17 024 új munkahely létesült az országban, az így létrehozott munkahelyeken a vállalatok 425 700 forintos átlagbért fizettek, ami 40 százalékkal magasabb a külföldi beruházásoknál fizetett 2017-es átlagbérnél - sorolta Szijjártó, aki szerint ezek a nagyberuházások hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország érte el a harmadik legalacsonyabb munkanélküliségi rátát az Európai Unióban.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ugyanis ennyit kormányközelieknek még a magyar történelemben nem sikerült lopni.
solidedge
Ugyanis ennyit kormányközelieknek még a magyar történelemben nem sikerült lopni.
Hellcat
Persze mert be lett nekik ígérve a rabszolgatörvény...egyből iderohant a sok befektető kizsákmányolni a magyar munkavállalókat.
simmering73
És mégis a béka picsájá alatt az ország. Rohad le az egész, minden szinten. Európa már olyan távol van, hogy már csak az emlékeinkben él. Az infláció, az elszegényedés, mint a pestis száguld át az országon. Fekete halál fidesz a neved.
bencemacska
Neked, meg O1G többi seggnyalójának biztos!
A többieknek meg kuss a neve!
Nessy
A ti virtuális valóságotokban biztos sikeres volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.