A főigazgató feladata lesz, hogy a mintegy 100 fősre tervezett intézetet menedzselje, amihez 800 millió forintos működési keretet szavazott meg a kormány.

Horváth-Lugossy Gábor Józsefet bízta meg a Magyarságkutató Intézet főigazgatói tisztségével január 1-jétől Kásler Miklós az általa létrehozott bírálóbizottság véleményét mérlegelve – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken.

Kásler Miklós kinevezte a Magyarságkutató Intézet főigazgatóját – az intézet 800 milliós költségvetést kap

Kásler Miklós. Fotó: MTI/Soós Lajos

A közleményben azt írták, a tisztségre 2018. november 16-án írtak ki pályázatot, amelynek leadási határideje december 17. volt.

Az érvényes pályázatokat benyújtókat a tárcavezető által felkért Bíráló Bizottság hallgatta meg, Kásler Miklós a testület véleményét mérlegelve nevezte ki a főigazgatót.

A Magyar Idők azt írja: "Dr. Horváth-Lugossy Gábor több pozícióban is dolgozott az államigazgatásban, de volt miniszteri kabinetfőnök is".

A főigazgatói tisztséggel kapcsolatban Kásler Miklós a PestiSrácok.hu portálnak november 30-án azt mondta: „nem a legavatottabb tudóst keressük erre a feladatra, hanem egy kiváló szervezőt, aki megteremti a nyugodt, eredményes munka alapjait.”

Az intézet január 1-jén jött létre, miután az Emberi Erőforrások Minisztere, Kásler Miklós előterjesztésére a kormány november 10-én elfogadta a létrehozásáról és az azzal összefüggő jogszabályok módosításáról szóló kormányrendeletet

- tudatták.

A közlemény szerint az intézet feladatai közé tartozik többek között a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének, a honfoglalásnak és a magyar középkornak a kutatása, a turizmus fejlesztése, folyóirat kiadása, valamint oktatás és képzés.

Az intézet kutatni fogja a magyar nyelv belső szerkezetének, sajátosságainak, működésének a magyar kultúra egészével való összefüggéseit is

- írták.

A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amikre eddig a tudományos belterjesség ellenállása miatt nem volt lehetőség.

Az intézetben 101 fővel indul a munka, egyelőre 880 millió forint áll rendelkezésre

- írja a Magyar Idők.

Forrás: MTI, Magyar Idők, 24.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amikre eddig a tudományos belterjesség ellenállása miatt nem volt lehetőség."
Ez világosan mutatja, hogy ezután - a magyarságkutató intézeten keresztül - O1G mondja meg a tutit.
Azt mégsem mondhatják ki nyíltan, hogy az ő családfájának kutatását kell elvégezniük, úgy hogy Mihály arkangyalig vissza lehessen vezetni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@kereső: Te még az is lehet, hogy eltaláltad a tutit! A puhos egyenesen Árpádtól, vagy Szent Lászlótól akarja magát eredeztetni, ezért kell a "nagy kutatás", közpénzen. De curva jól állunk, hogy itt már minden fosra van pénz, csak arra nem, amire kéne! Meddig tűrjük még ezt a bandát, csak azt kérdem!
"Meddig tűrjük a sorsunk?"
Lepényleső
Újabb sóhivatal a sorban,kifizetőhely a pártban?
Ancrilinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
rdos
"A közlemény szerint az intézet feladatai közé tartozik többek között a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének, a honfoglalásnak és a magyar középkornak a kutatása, a turizmus fejlesztése, folyóirat kiadása, valamint oktatás és képzés."

Hosszú lesz.

Először is, a magyarság nem a hont visszafoglaló Árpád magyarjait jelenti, hanem az itt élő őslakosokat, akik a neolitikum óta itt éltek (korábban itt már linkeltem a Magyar Tudomány mára több mint tíz éves számát).

Árpád "magyarjairól" amit tudunk (vezér nevek alapján) az inkább valamilyen törökös nép lehetett, de mindegy is hogy kik voltak ők, mik voltak ők és főleg mindegy hogy milyen nyelven beszéltek ők, ugyanis kerekítési különbözetek voltak ők a meghódított néphez képest. Szükségszerűen megtanulták alattvalóik nyelvét ha nem akartak lemenni a térképről (akkor még nem volt navigáló dzsípíesz, maradt a kérdés: hé paraszt! Melyik út megyen Budára?)

A hódítást a névtelen szépen le is írja.

mek.oszk.hu/02200/02245/02245.htm#36

Tudjuk Árpád magyarjairól hogy húszezren voltak a harcosaik. A névtelentől azt is tudjuk, hogy itt élő harcos - elnyomó népeket - törzseket vertek le, vagy hódoltatták őket leverés nélkül. Azt is tudjuk, hogy a Pozsonyi csatában már negyven ezer magyar harcos verte el a nyugatiakat. Ebben a negyven ezerben tehát a korábbi elnyomók is már benne voltak.

Nemes uraimékat ki etette? Negyvenezer harcos etetéséhez tízszer, de inkább hússzor ennyi adózó nép kellett. A névtelen meg is említi őket, idézem:

"Háborúikat és egyes hőstetteiket, ha e lap írott betűinek nem akarjátok elhinni, higgyétek el a regösök csacsogó énekeinek meg a parasztok hamis meséinek, akik a magyarok vitézi tetteit és háborúit mindmáig nem hagyják feledésbe menni."

A szittya magyar szítja szentháromságot el kellene felejteni. Meg azt is hogy nomádok lettünk volna.

www.epa.oszk.hu/00400/00414/00001/pdf/takacskaroly.pdf...
rdos
Látom a rövidebb linket levágta a "propi propellere".

www.origo.hu/kornyezet/20130528-ontozes-mezogazdasag-arpad-kori-csatornarendszer-halasto-legelo-ret-kozepkor.html

Nem a királyaink tudták hogy mit kell kezdeni az árvízzel, hanem a lenézett, semmibe vett parasztság. :-) Tanulhatnánk eleinktől ma is. A mai vízügy Beszédes Józseffel kezdődően a fejlett nyugati vízgazdálkodást valósította meg a reformkortól kezdve. Ja? Csak a fejlett nyugatnak állandó csapadék többlete van, ezért vezetik ki a vizet a lejtős csatornáikkal. Nálunk hol sok a víz (ekkor sok a belvíz), hol kevés (ekkor lennének jók az Árpád-kori víztárolók - halastavak). Linkemben a mai Tóközben 1 tő sincs, az Árpád-korban 16 db volt.

Még magamat ajánlom.

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/73.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.