Nemzeti és egyúttal szövetségi érdek, a NATO számára is fontos a magyar haderő fejlesztése – mondta Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, volt vezérkari főnök az M1 aktuális csatornán szombat reggel.

Egy közepes európai országnak is szüksége van ütőképes haderőre; 2014 fordulatot jelentett a biztonságpolitikában az orosz fenyegetés és az Iszlám Állam miatt. A NATO keleti tagállamai számára Oroszország miatt kidolgozott védelmi tervekhez kapcsolódóan a közép-európai tagállamoknak, köztük Magyarországnak is, vannak feladataik – magyarázta.

Köztévé: nemzeti érdek a hadsereg fejlesztése

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Kis hadsereg öltözködik, nagy hadsereg fegyverkezik – idézte a régi mondást a volt vezérkari főnök. A magyar haderőfejlesztés első lépése általában a légierő, mert annak szorosan együtt kell működnie a szövetségi rendszer egészével, de ezt követi a szárazföldi haderőnem. Mi több, ezúttal a hazai fegyvergyártás is bekapcsolódik a fejlesztésbe – mondta Szenes Zoltán.

A FÉG – 19. századi megalakulásakor Fegyver- és Gépgyár Rt., a második világháború után Fegyver- és Gázkészülékgyár – a 2000-es évek első felében megszűnt, ám most licenc alapján újraindulhat Magyarországon a modern kézifegyverek gyártása. A részben exportra termelő fegyvergyár munkahelyeket is teremt Kiskunfélegyháza vonzáskörzetében – fűzte hozzá.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szerencse, hogy Magyarországon a plebejus "nemzetikonzervatív" jobboldal kormányoz, különben már itt is lángokban állna minden. A népi bölcsesség úgy tartja, hogy értelmet és agyat nem lehet a piacon vásárolni. Németh Szilárd és a többi kivénhedt demokrata sajnos már elrúgta magától a hadkötelezettség felső korhatárát. Pedig szívesen megnéztem volna, ahogy Orbán-Kövér-Németh-Kósa & Co. a kiskunfélegyházi Arzenál fegyvergyárban cseh licenc alapján gyártott gépkarabélyokkal kiegészülve, a több tíz kilós menetfelszerelésbe bújva, 43 fokban árkot ugorva, bokrok aljában csúszva-mászva védi a hont. Létező és nem létező ellenségekkel szemben. Mert ki az a negyvenes, ötven évét be nem töltött keresztény fehér magyar férfi (mutassák meg nekem!), aki nem érezné vérig sértve magát, ha egy úgynevezett háborús védelmi helyzetben nem harcolhatna kötelezően az első sorokban a fideszért. Izé, pardon, a családjáért, az otthonáért, a hazájáért.Németh Szilárd felfedezte a féloldalas spanyol viaszt: a NATO mi vagyunk. Kurvajó. Akkor az Európai Unió miért nem mi vagyunk? Akkor a tegnapi szomorú vasárnapon miért az Európai Unió vezetőit okolta Orbán Viktor a Brexit miatt? Ha a NATO mi vagyunk, az EU miért nem mi vagyunk, hanem távoli, senki által meg nem választott brüsszeliták gyülekezete, akik helyettünk döntenek mindenről, mintha mi ott sem lennénk?Ahelyett, hogy azon dolgoznának – ha már a NATO mi vagyunk -, hogy hozzátegyék a magukét ahhoz a szövetségi rendszerhez, amely gyakorlatilag az egyedüli, amelyik képes megvédeni valamennyi tagját, köztük minket is, emberkednek, döngetik a mellüket, 50 éves emberek majdani harcba küldését törvényesítik (ők persze tudják, hogy a háborúban, akárcsak a moziban, hátul vannak a legjobb helyek) és a cseh licenc alapú magyar érdekkel, valamint az Egri csillagokból vett ordas baromságokkal táplálják a butaságban gyökerező népi büszkeséget. Kétségbeejtő és tragikus, bárhogy is vélekedik erről a népi bölcsesség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Természetesen a "nemzeti érdek" alatt orbán viktor értendő.
egyember
Kár, hogy (pl.) az egészségügy nem nemzethy érdek.
Clavigo
Mekkora buli lehetett orbàn elvtàrsnak annak idején.,az pàr db.szaros grippen.Ideje lesz màr frissíteni...cuccost.Nagy a csalàd,...
Jozefina
Eza kormány élén a nagy nemzet- és haderő tudósokkal egy nagy 0-a!!! Pár hónapja még a közös EU hadsereg felállítása volt a szlogen!!! Miért maradt abba??? Szerintem ov ki akar lépni az EU-ból és ezért próbálkozik mini hadsereggel!!! Soha, senkit nem fog megvédeni, csak saját magat. Majd körbe sáncolja a várat és se ki, se be!!!
kereső
A "köztévé" mára elveszitette "köz" jellegét- helyesebb szóhasználat "orbán=fidesz" tv.A "köz"-höz csak annyi köze van, hogy mindannyian finanszirozzuk-azaz "közpénzből"!!!működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.