A lakitelki beruházás újabb üteme 4,5 milliárd forintba kerül. Nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek építésére szerződött le közbeszerzési eljárásban a Népfőiskola Alapítvány a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.-vel. A beruházás a Lakitelki Népfőiskola területén valósul meg, nettó 4 545 794 780 forintból. Eredetileg ennél több mint félmilliárd forinttal alacsonyabb összeggel, 4,021 milliárddal kalkuláltak. Az eltérés oka nem derül ki a tájékoztatóból, de az építőipari árak elszállása a legtöbb beruházást drágította az elmúlt időszakban. A mostani közbeszerzés esetében a kapcsolattartó személyként feleségét, Lezsák Sándornét jelölték meg. A kivtelező feladata egy nyitott termálfürdő, egy kemping és a kiszolgáló épületek megépítése. A tájékoztató szerint barlangmedence, ülőmedence, élménymedence és gyermekmedence is épül majd. Továbbá egy zárt, 2952 négyzetméteres termálfürdőt is kap a népfőiskola, a létesítmény gyógyászati célokat is szolgál majd.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ezt a Lezsákot is ideje lenne már, hogy kitömve egy vitrinben tároljuk...Miközben az MDF-et szétverő, hithű fideszessé avanzsált Lezsák Sándor népfőiskolájára több pénz jut, mint a teljes magyar vidéki tömegközlekedésre egy év alatt. Nem baj, mert az infláció igen nagy valószínűséggel elviszi a nyugdíjemelést is, úgyhogy lehet örülni: levegőt azért még szabad venni. Innen lehet tudni, hogy milyen jó nekünk.168ora.hu/itthon/az-orban-kormany-tobb-penzt-ad-lezsak-sandor-nepfoiskolajanak-mint-egy-evre-a-teljes-magyar-videknek-tomegkozlekedesre-158775
mfor.hu/cikkek/makro/nagyobb-lesz-a-nyugdijasok-inflacioja-mint-amekkora-emelest-kapnak-jovore.html
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ezt a Lezsákot is ideje lenne már, hogy kitömve egy vitrinben tároljuk...Miközben az MDF-et szétverő, hithű fideszessé avanzsált Lezsák Sándor népfőiskolájára több pénz jut, mint a teljes magyar vidéki tömegközlekedésre egy év alatt. Nem baj, mert az infláció igen nagy valószínűséggel elviszi a nyugdíjemelést is, úgyhogy lehet örülni: levegőt azért még szabad venni. Innen lehet tudni, hogy milyen jó nekünk.168ora.hu/itthon/az-orban-kormany-tobb-penzt-ad-lezsak-sandor-nepfoiskolajanak-mint-egy-evre-a-teljes-magyar-videknek-tomegkozlekedesre-158775
mfor.hu/cikkek/makro/nagyobb-lesz-a-nyugdijasok-inflacioja-mint-amekkora-emelest-kapnak-jovore.html
Eladott Ország
Napról napra nagyobb árat fizet ez az ország azért, hogy a bűnbanda egyben maradjon, hogy mindegyik elvtárs megkapja a szemétdombját, ahol ő lehet a kakas. Akkor is, ha már senki nem akarja ott látni. Még szomorúbb az, hogy közben egy raklapnyi közpénz dicstelenül veszíti el jellegét, hiába üvöltik teli torokból, hogy nem erről van szó. Minden, amit eddig tagadtak, azt előbb-utóbb nyélbe ütötték, legfeljebb más nevet adtak neki, másképp tálalták. Az igazi probléma pedig az, hogy telefosták és megszállták az országot széltében-hosszában az ideológiailag irányított oktatási-nevelési-kulturális intézményeikkel, a közszféra bürokráciacsökkentésére hivatkozva szórják az egyre több pénzt és tolják a hülyítő propagandát. Matolcsy oktat unortodox közgazdaságtant, Lánczi András NER-filozófiát, Lezsák, Kerényi, Fekete pedig felügyeli a kultúrát. Mindenen ott az enyves kezük, műkincseket visznek haza, mintha csak Ikeás bútorról lenne szó, lagzit tartanak a múzeumban és egyszerűen ellehetetlenítik a nem szájuk íze szerint élő és alkotó művészeket, kultúrembereket. Szakemberek helyett kóklerekre, kontárokra, dilettánsokra bízzák a stratégiailag fontos területeket. Ez legalább annyira súlyos, mint az, hogy Matolcsy magánvállalkozásaként futtatja az ország jegybankját. Ennek a rendszernek elemi érdeke, fennmaradásának feltétele, hogy tönkretegye a valódi értékeket, és a valódi értékteremtésre képes értelmiséget. Nagyon keveseknek éri el az ingerküszöbét – a migránsoktól és a pokémonoktól nincs hely, meg igény egyáltalán se -, de megcsúfolása ez a valódi népművelő szakmának, felnőttképzésnek. Lakitelek egy apró, de nem elhanyagolható példa a közpénzmilliárdok eltüntetésének rendkívül találékony módozataira. Lezsák csak a szaros kéz, amihez eddig is rengeteg közpénz tapadt, ezután meg még több fog. Eltaposása egyben a közművelődési szakembereknek és úgy általában a kultúrának. Hosszú távon ez fájni fog. Jobban, mint az, hogy pontosan hány milliárdot loptak el az ország jövőjéből.
tudode
Nézzük csak LAKITELEK történetét, amely Lezsák Sándor MDF-es, majd Fideszes kezdeményezése "volt' 1987-ben
.
www.youtube.com/watch?v=nnymDufiWPE
.
Aztán a következő TALÁLKOZÓN kiugrasztották a nyusziKÁT a bokorból, amelynek az a lényege, ha ANTALL JÓZSEF sarkára állt "volna", ma talán nem egy szarkabőrbe bújt csúszó, mászó rontaná a levegőt:
.
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis
.
De hát az egyén, és az ÁLLAM útjai kifürkészhetetlenek.
.
Ott tartunk ezzel a SZÉKHÁZ BUZERÁNSSAL, ahol a part szakad!
.

.
papa.49
Lakitelken VAN MÁR EGY gyógyfürdő, a helység délkeleti szélén a Szolnok, Kiskunfélegyházi úton, nem látom be minek kell oda még egy !!!
Eladott Ország
@papa.49: Lezsák Sándor birodalmába csak úgy ömlenek a milliárdok: ugyan már a második Orbán-kormány is támogatta a népfőiskolát, valójában 2014-től nyílt meg istenigazából a közpénzcsap számára. A Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat kiépítését és vezetését is magára vállaló, mélyen átideologizált intézmény látványos fejlődése így néz ki:
Míg 2010-ben nem kaptak közvetlen állami támogatást és 102 millió forintos pénzügyi hiánnyal zárták az évet, addig 2011-ben 330 millió landolt náluk a központi költségvetésből, így adósságaikat is le tudták faragni. 2012-ben és 2013-ban 300-300 millió forintot kapott a lakiteleki intézményt működtető Népfőiskola Alapítvány az állami büdzséből. A 2014-es jelentésben már szerepelnek a beruházásokra folyósított összegek is; az év végéig 1,5 milliárd forint került az alapítványhoz. 2016 közepéig ezzel együtt összesen 2,6 milliárd forintot használhattak fel abból a pénzből, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül került Lakitelekre a központi költségvetésből. Tavaly és tavalyelőtt a Miniszterelnökség is adott 40-40 millió forintot – a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint 2016-ban összesen 3,3 milliárd, 2017-ben pedig 7,7 milliárd forintot biztosít a költségvetés a Lakitelek Népfőiskolának. Lássuk be, ez egy nagyon szép ív és ahhoz képest, hogy Lezsák egy névtelen senki, akiről nem hallunk nap, mint nap, fogalmunk sincs, hogy képviselőként mit tett le a nemzet asztalára, azt látjuk, hogy sok más mellett szállodát, strandot, lovardát, sportcsarnokot és egy, a tiltott pálinkafőző eszközöknek szánt múzeumot is építenek a népfőiskolája köré. Az aranyáron végzett beruházások biztosítanak jogalapot és lehetőséget a közpénzek ellopásához a haveri zsebek megtöméséhez.
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/furdo-kemping-hotel-omlenek-az-allami-milliardok-lezsak-sandor-birodalmaba-100133
papa.49
@Eladott Ország: Miközben a település egy átlagos magyarországi település képét mutatja, gondolom a végső cél kitúrni a másik fürdőt a településről !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.