A Fidesz frakcióvezetője szerint a közös ellenzéki lista egy Soros-lista lesz.

Kocsis Máté vasárnap délután Facebook-oldalán úgy fogalmazott:

a közös ellenzéki EP-lista végre "tiszta vizet önt a pohárba. Ez egy Soros-lista lesz, melyre csak azok kerülhetnek fel, akik támogatják a bevándorlást"

- írta a fideszes politikus.

A frakcióvezető bejegyzésében az Origo portál cikkét kommentálta, amely a közös listáról írt "Bejelentették a sorosista tüntetésen: Gyurcsány-Jobbik-Momentum-LMP-MSZP közös lista lesz a májusi EP-választáson" címmel.

Szombaton a parlamenti ellenzéki pártok, szakszervezetek és civilek közös kormányellenes tüntetésén Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kijelentette, hogy létrejött az egység a Parlamentben és az utcákon, ezért egységre kell törekedni az EP- és az önkormányzati választásokon is, közös ellenzéki jelöltet kell indítani mindenhol.

Az Országgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén, napirend előtt Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője felszólalása keretében frakciótársaival, valamint a DK és az MSZP jelenlévő képviselőivel együtt egy esküt olvasott fel, amelyben arra tett fogadalmat, hogy az "ellenállás" céljaihoz és a magyar emberek követelésének öt pontjához hű lesz, annak megvalósítása érdekében minden demokratikus ellenzéki erővel együtt dolgozik, minden fórumon képviselni, terjeszteni fogja a követeléseket.

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen ülés után közösen álltak ki az Országház főlépcsőjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd képviselői, függetlenekkel, valamint a Momentum politikusaival kiegészülve.

Ahogy előzőleg a rendkívüli ülésen, úgy itt is fogadalmat tettek az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, vállalva, hogy közösen lépnek fel a tavaly év végi tüntetéseken megfogalmazott ötpontos követeléscsomag megvalósításáért.

A parlamenti ellenzéki pártok többször tüntettek már együtt – más szervezetekkel közösen – december 12 óta, amikor az Országgyűlés kormánypárti többséggel elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását.

A fővároson kívül vidéken is tartottak közös megmozdulásokat.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem Máté! A közös ellenzéki lista ( ha lesz!!!, de miért ne lenne??), az Magyarország listája lesz.
Meg ugye lesz a fidesz lista. Mit gondolsz bájgúnár melyikre fogunk többen szavazni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Kisköcsög, úgy látom tavaszig bőven túltoljátok a Soros biciklit. Még az is lehet, át kell dolgozni a csalási szisztémát.
kereső
Nem Máté! A közös ellenzéki lista ( ha lesz!!!, de miért ne lenne??), az Magyarország listája lesz.
Meg ugye lesz a fidesz lista. Mit gondolsz bájgúnár melyikre fogunk többen szavazni?
Pálinkafőző Rézüst
melegmáté kezd nagyon megzakkanni... :))))) Megcsalta a pasija???
Eladott Ország
Soros György idős ember már, de azt nagyon szeretném, ha megérné, hogy Orbán Viktor legyen a soros. A vádlottak padján. Elsőként, aztán jöhet a többi gengszter. Ígérem, rengetegen élőben nézzük a bírósági tárgyalást.Orbán Viktor bűne már Brüsszelnél tart, oda a demokratikus szalonba nem szívesen engednek be illiberális maffiózókat – se buggyos gatyástul, se frakkban. Az ajtó kulcsát nem Soros György őrzi. Orbán bűne a mini nyálas és nyájas kiskormányzó Semjénnel együtt már Afrikáig, Ázsiáig is elér. Déli nyitás. A keleti diktátor-tanfolyamot elvégezték. Kitűnőre. Orbán kormányfő, aki saját gazdagodására, gyűlöletkeltésre, a vele más véleményen lévők megsemmisítésére állandó harci állapotban hergeli, hiszterizálja az országot, az egész nemzet ellen követ el merényletet. Egy orbáni szaros pelenkán kívül nem hagyott az út szélén behízelgőket, törtető talpnyalókat, a mi pénzükből milliárdossá lett tohonyákat. Jelentem, mindenki más benne van az árokban, és attól retteg, nehogy egy földcsuszamlás betemesse őket.
scontent-lhr3-1.cdninstagram.com/vp/073491240f8a19d0484d4c4b294b5744/5C9D8D52/t51.2885-15/e35/21984782_663531643852755_5617375550206115840_n.jpg?_nc_ht=scontent-lhr3-1.cdninstagram.com&ig_cache_key=MTYxMzI5OTUzMzIwNTY5ODAwMA%3D%3D.2
tudode
Mi ebből a tanulság!
.
Nem csak a PIÁTÓL, a lóvétól is TÖK RÉSZEG lehet lenni, mert ilyen baromságot józanul még gondolni is BAROMSÁG!
.
Kérdezzék már meg ezek a LEMEZLOVASOK a SOROS ÖSZTÖNDÍJASTÓL, miért rágott be arra, aki kikotorta őt a vályog kulipintyóból!
Qqberci
Gratulálok, Kocsis elvtárs! Őn megnyert egy hat hónapra szóló beutalót bármely szabadon megválasztható elmegyógyintézetbe!...
Nessy
@kereső: Attól függ hány unión kívűli szavazatot tud a pénzünkön Orbán megvásárolni! Azok jó pénzért oda teszik az X-t, ahova a fizető óhajtja, elvégre kibicnek semmi sem drága!
Madácsi Pali
Soros pénzén tanultak ezek a fasiszták akik most a leg többet ártanak a magyar demokráciának:

Orbán Viktor 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétől pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1988–89-ben ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.

Schmidt Mária, Orbán korábbi főtanácsadója, a Terror Háza igazgatója hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben.
Kövér László mostani parlamenti házelnök 1987–1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában működő, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos „menedzseriskola” hallgatója volt 1989-ben. Kovács Zoltán kormányszóvivő 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban tanult.

A fenbti személyeken kívül jelentős támogatásbab részesült szervezetek:

A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.
A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.
Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat...
Madácsi Pali
Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.
Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.
Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.
A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.
Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.
Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.
Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.
Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.
Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.
Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.
Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.
A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul.

Matyika, tehát ne Soros listázz, mert az álta pénzelt emberek köztetek vannak!
papa.49
@Madácsi Pali: Gondolod ezt nem tudja, de ő már kész van, nem csak lesz,
KOMPLETT HÜLYE vagy málékislány !!!
csipetke
Melegmálé szerint...na ne röhögtess! Gyuri bácsi milyen jókat mosolyoghat ezeken az idiótákon.
rdos
Nem Máté! Az nem egy Soros lista lesz, hanem két soros lista. Az egyik sorban a fityisz a másik sorban meg a közös ellenzéki jelölt neve lesz. :-) Tele van már a gatyátok? :-)
Grafix69
Azért úgy eltudom képzelni , persze csak képzeletben , hogy mikor egy két gondolkodó ember ( mert hát biztos van ezek közt olyan is ) kiáll a nép elé , és pontosan tudja ,hogy mekkora baromságokat beszél , de mivel már bedarálta a NER rendszere és két szar lehetőség közül a gerinc hiánya miatt mindegy is melyiket válassza , kénytelen a saját szellemi képességeit óvodás színben feltüntetni ( elnézést az ovisoktól ) mikor pontosan tudja ,hogy semmi értelme az egésznek de már bent van a fél teste a tűzben és már minden mindegy . Miért nem tudja senki azt mondani ? Igazatok van és már nem akarok szégyenkezni . Szóval Kocsis Máté gerincét a NER húsdarálója ott alul a tökénél bekapta és nem engedi el amíg teljesen kész nem lesz a fasírt . Remélem nem kell sokáig várni.
Sofitalista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a -> tinyurl.com/kp95cw8
solidedge
@Sofitalista: Megtaláltam anyádat.Most dugom.
Tavryni őrnagy
@solidedge: Ez valami komplexus..inkãbb a màsét.
Madácsi Pali
@papa.49: természetesen tudja, de a hazugságözönnel a választókat akarja a fideSS mellé állítani. Csak azért írtam, hogy minél többen tisztában legyenek a tényekkel.
papa.49
@Madácsi Pali: Lesz is sok olyan akit ,,megvezetnek,, ezek a tetvek !!!
volvós
Mátécicuska ...egyszer próbáld meg NŐ-vel, hidd el kis köcsög
a különbség ég és föld...!!!
Yoda69
A tiétek meg egy naci feketelista. Nos akkor már inkább az unió mint a fasizmus.
Eladott Ország
Kocsis Máté, fideszes frakcióvezető (mellékállásban bevallottan büszke nembuzeráns) vasárnap reggeli közpénzrádiós megszólalását – miszerint Soros hadrendbe állította magyarországi embereit – hagyjuk is, mert hacsak nem mindmeghalunk nemzetileg, ezeken az elmebetegséggel határos ótvar dumákon, amelyek egy háromszor kétharmados kormánypárt hivatalos kommunikációjának helyére léptek, az ükünokáink sírva fognak hahotázni. Hacsak nem köpködik le undorodva a történelemkönyvek lapjait. És semennyire nem fogják érteni, hogyan lehetett ennek a 21. századi országban lehajtott fejjel közlekedő, szabadságszeretőnek csúfolt néppel ezt megcselekedni.
Clavigo
@Shikari: Téged ki kérdezett,,,Rottyantó ??
Macskaszem
@Shikari: A határontúli bérszavazókra gondolsz, akik úgy magyarok, hogy egy huncut szót nem tudnak magyarul?
kissé felnőttem
csák máté hiányzik a listáról ? kiskirályok végnapjai cimmel majd te megirhatod a történetet csa az utókor itélkezni fog erre gondolj! a háttérben ( 500 bizony ... dalolva ) ott lesz a nép is
Macskaszem
@Shikari: A fidesz ugyan nem liberál, csak szimplán fasiszta párt, de talált, süllyedt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.