Úgynevezett szóvédjegyként jegyezhetik be az O1G rövidítést. Így csak a védjegy jogosultjának engedélyével lehet adott területeken használni a kormányellenes mozgalmak jelenleg legfontosabb szimbólumát.

A Simicska Lajos indulatos Orbán-definíciójából kormányellenes politikai szimbólummá vált O1G rövidítésre már folyamatban van a védjegyként való bejegyzés – a hvg.hu-nak az eljárás kezdeményezője megerősítette, de kérte, hogy a nevét ne írjuk ki.

Három úgynevezett áruosztályra jelentette be az oltalomba vételt, ez azt jelenti, hogy ha a folyamatban lévő eljárás lezárul, ezeken a területeken – így például ruházati cikkek, sport és kulturális események, vendéglátás vagy szakmai képzés – csak akkor lehet felhasználni az O1G szót, ha vele erről megállapodtak. Ez jelentheti azt, hogy díjat kérhet a védjegyért, de akár ingyen is megengedheti a használatát, viszont kell a beleegyezése.

Simicska mondta Orbánról, a tüntetések szimbóluma lett, most védjegy lehet

Fotó: Facebook, Herczeg Zoltán

Vagyis ha egy cég O1G feliratú pólót akar gyártani, akkor kötelező lesz egyeztetniük vele, mint a védjegy jogosultjával, kérdésünkre válaszolva ugyanakkor azt mondta, hogy „ez a szimbólum politikai célú felhasználását nem érinti”. Így például azt, ha felfújják tiltakozásként különféle felületekre, de annak sem akadálya a védjegyként levédés, ami Debrecenben történt a hétvégén, ahol demonstratív módon beletapossák a hóba az Orbán ellenes feliratot.

A védjegy oltalmi eljárás még zajlik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál, biztos akkor lesz, ha bejegyzik védjegyként. Ehhez többek közt azt kell ellenőrizni, hogy más ilyen védjegy még nem létezik.

(HVG)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbánnak a legfájóbb dolog lehet, hogy a világ és a magyar történelem emlékezetébe úgy fog bekerülni, mint a Geci. Még a legaljasabb diktátorokról sem a gúnynevükön emlékeznek, de róla így fognak. És megérdemli. A helyszín a Leake Street Arches, London legnagyobb legálisan graffitizhető területe. https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--eC_oES...
Amúgy nem ez az egyetlen hely, ahol a londoni járókelők találkozhatnak az O1G felirattal, azt ugyanis a londoni nagykövetség elé is felfújták a hétfői tüntetésen.
https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--mXp3Vn...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kereső: mivel ezt Simicska mondta ez a kijelentés az ő szellemi tulajdona. Ő védetheti le, már ha ezt akarja. Mivel hónapok óta nem tudni róla semmit, nem hiszem hogy a kijelentése levédetése különösebben érdekelné. Ha meg a politikai célú felhasználást nem érinti, nem érdemes levédetni. Mert a grafittizők, tüntetők eddig sem kérték ki Simicska engedélyét, ezután se fogják.
kereső
@CsipkeRózsa: nem nagyon valószinű, hiszen a védjeggyel ellátott termék!,felhasználása mindenkor,és minden célra engedélyhez kötött- a védjegy tulajdonosa rendelkezik vele.
Az,hogy az ujság mit ir, nem jelent semmit.
Midmirinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> http://tinyurl.com/kp95cw8...
Lepényleső
...s még akkor borzasztó gyengéden fogalmazott,az egykori kitartott,aki mára már kosarat
kapott.
szep napot
Az O1G feltehetoen Orban PR csapata "talalta" ki. A negativ reklam is nagyon jo reklam, ha megfeleloen hasznaljak. O1G megfelolo idoben kikuld egy 200Ft-os Erzsiutalvanyt es csak ugy dolnek majd a szavazatok.
Szeparepa2
Ehhez még kelletik valami egyedi jelleg. Mert három általános karaktert az abc-ből illetve számok közül nem lehet levédeni... nehogymár ne írhassam le a saját nyelvem alapvető elemeit kedvemre.. kell egy speciális dizájn ill egy kis copyright jel, úgy talán nem használhatja fel más... csak nem értem minek ezt a hülyeséget levédeni. Pont az a cél hogy minél jobban terjedjen mém legyen, a mémeket mert csak a szánalmas idióta hülye kizárólagosítja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. October 14., 10:14
Eltörte a diák kezét a tanár – vádat emeltek ellene
Szórakozás - 2019. October 14., 08:19
Megint megbüntették a Viszkist