Magas a fizetés és még válogatni is lehet az ajánlot között a friss adatok szerint.

Mintegy 75 ezer bolti eladót keresnek az Európaui Unió tagországaiban, ami több, mint eddig bármikor, írja az EURES, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portál alapján a Blokkk.com.

Németországban például közel 50 ezer eladót keresnek összesen (szám szerint 49 705-öt), az Unióban a legtöbbet, de a szomszédos Ausztriában is közel 5684 bolti eladó állhatna munkába csak az itt meghirdetett hirdetések szerint.

Félmilliós fizetésről indulnak a bolti eladók Nyugat-Európában és hatalmas rájuk a kereslet

Fotó: Pixabay

Nagy-Britanniában azonban több ezerről mindössze kettőre esett vissza a keresett bolti eladói állások száma, nyilván nem függetlenül a Brexittől.

Bolti eladó mellett Németországba több mint 5 ezer pénztárost is keresnek, de Ausztriában is szükség lenne 1279-re csak az európai portálon meghirdetett ajánlatok szerint. De a két ország összesen mintegy 2000 boltvezetőt – főpénztárost is keres (Németország 1071-et, Ausztria 956-ot).

A két német nyelvű uniós ország után a legtöbb meghirdetett ajánlat Belgiumban (4116), majd Franciaországban (3970) található, de még Csehország és Bulgária is több mint 1000-1000 eladót keres.

Ami a fizetéseket illeti: félmillió forintnak megfelelő összeghatárnál kezdődnek az eladói juttatások Nyugat-Európa országaiban. Ez bő kétszerese a Magyarországon kínált átlagnak, bár itt is nagy a szórás, az Aldi és a Spar is már régen 200 ezer forint fölé emelte csak a kezdőfizetéseket.

(HVG)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Bizony így van. Sajnos elég sok jó ápolónő hagyta ott a szakmát azért,hogy árú feltöltő legyen az Aldiba.Hiába szerették a munkájukat és jól is vizsgáztak belőle,rá kellett jönniük,hogy ha családot és kicsit is stabilabb jövőt szeretnének,akkor nem maradhatnak az egészségügyben,mert nem csak a fizetésük nagyon kevés,de a belüket is kihatják,mert egy nővér 4 helyett dolgozik,de mit tud csinálni? Vagy teszi azt amit szeret éhbérét,vagy elmegy egy unalmas egyhangú munkára az Aldiba,de a fizetés jóval magasabb,így talán megéri nekik. Sajnos egyre kevesebb időt töltenek el a szakmájukban.Régebben legalább 5-6 évig dolgoztak nővérként,de ma már pár hónap után győz a családalapítási vágy.
Midmirinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.