Jogosan vitték el a szobrot, a numerus clausus pedig nem zsidótörvény volt Szakály Sándor szerint. Nagy Imre csak sodródott az eseményekkel, az 1956-os forradalmat nem ő vezette, és bár jár neki az emlékmű, jogos, hogy elvitték a Kossuth térről a szobrát – mondja Szakály Sándor, a kormányzati Veritas Intézet főigazgatója. A jobboldali történész a Magyar Hírlapnak zsidó ÁVH-sokról és arról is beszélt, hogy Prohászka-szobrot és újabb Trianon-emlékművet is szeretne, a numerus clausust pedig nem tartja jogfosztásnak.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Semmi kétség; ez már nem pávatánc!!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Semmi kétség; ez már nem pávatánc

A restauráció egyáltalán nem diszkért (agy)bája

Szakály Sándor, a kormányzati Veritas Intézet főigazgatója, a derék Magyar Hírlapban ismertette a kormányzati ideológia irányait. Bár igazából Nagy Imre fikázása volt a beszélgetés célja, de nagyon hamar elkezdett zsidózni, ráadásul még a mai 5számú lovag által fémjelzetthez képest is elképesztően durva és egyértelmű módon. Jobb kocsmából a vészkorszak idején is kiszórták volna érte!
Lenyűgöző logikáját példázza azon fejtegetése, hogy: „Az 1920-as törvény abban az értelemben korlátozta a felsőoktatásba bekerülők számát, hogy az megfeleljen minden magyarországi nemzetiség és népfaj lakossági arányának. Csakhogy a jogszabály nem is vonatkozott valamennyi egyetemre és karra, a szövegben konkrétan nem is szereplő zsidóságba pedig csak az izraelita hitűek, vagyis azok tartoztak bele, akik nem keresztelkedtek ki. Ezt lehet sérelmezni, ám attól ez még nem jogfosztás, hanem – meglátásom szerint – jogkorlátozás, és semmiképp nem helyes zsidótörvénynek nevezni.”!
RonaGyuri
Numerus clausus valódi célja

Szakály eszméi továbbgondolva

Mottó:
„Érted jöttünk elvtárs,
nem ellened!”

Ahogy a deportálásokról, úgy az első hazai (persze élen a világban is) zsidó-ellenes törvény vonatkozásában is megcsillogtatta hazai unortodox logikáját. Igaz, most nem csak jogfosztás és jogkorlátozás szójátékával manipulált, de igazi sötét árnyak szerint fogalmazott, mikor a zsidó jeltőt kifogásolta, mondván csak azokra vonatkozik, akik nem hajlandóak elhagyni a hitűket!!!
Ez az eszme és gondolkodás világ tovább is gondolható, főleg annak függvényében, hogy a „fosztás vs. korlátozás precíz elválasztója” szerint az ÁVH-sok zsidók voltak, ami jól kvadrál eszmetársai hasonló gondolkodásával a Tanácsköztársaság vonatkozásában.
Nos ezt továbbgondolva – na meg használva a védelem fityesz-matyar fogalmát – a numerus clausus alapvetően zsidó-védelmi célokkal született, ezzel is segítve, hogy ne legyenek túl sokan bizonyos helyeken! =))
Madácsi Pali
Még a jó büdös K .nyád! Történelem hamisító! Hogy mered magad történésznek nevezni? A
Nagy Imre szoborot mecénások állították, tehát nem csúti csúngőhasú. A fasiszta Horthy-korszak dicsőitêse terén lassan eljutnak a holokauszt tagadás és közösség elleni izgatás bűntetteihez. Hogy szálljon rátok minden volt és jövendő magyar forradalmár átka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.