A szombathelyi önkormányzati cégek nem vehetnek igénybe a korábbinál több túlmunkát. Bár a fideszes képviselők nem vettek részt a közgyűlés mai rendkívüli ülésén, mégis megvolt a határozatképességhez szükséges létszám.

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) és Balassa Péter (Jobbik) megszavazta a napirendet, így a közgyűlés tárgyalhatta a témát – írja a Nyugat.hu.

Szombathelyen nem vehetnek igénybe a korábbinál több túlmunkát a száz százalékban önkormányzati tulajdonú cégek

- erről döntött ellenzéki kezdeményezésre kedden rendkívüli ülésén Szombathely közgyűlése.

A határozatot az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt és a Jobbik képviselői szavazták meg.

A Fidesz-KDNP frakció tagjai nem vettek részt a rendkívüli ülésen.

A Pro Savaria képviselője, Molnár Miklós alpolgármester a napirendet megszavazta, de a határozatok elfogadásánál nem szavazott.

Újabb város mondott nemet a rabszolgatörvényre – videó

Fotó: YouTube/Televízió Szombathelyi

Az ellenzéki képviselők a határozat elfogadása után Balassa Péter (Jobbik) javaslatára felkérték a város országgyűlési képviselőjét, Hende Csabát (Fidesz), kezdeményezze az Országgyűlésben a munka törvénykönyvének módosítását, hogy vegyék ki a jogszabályból a túlmunka emelését lehetővé tevő részt.

A Fidesz-KDNP-frakció közleményben tudatta, hogy a közgyűlésnek semmilyen feladata nincsen a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban.

Hozzátették, hogy

a szocialisták és a Jobbik közös akciójával összehívott rendkívül közgyűlésnek semmilyen valós indoka vagy haszna nincs, az szerintük egyszerűen "politikai hangulatkeltés" és az önkormányzati cégek dolgozóinak érdekét sem szolgálja.

A közleményben jelezték:

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere kérte az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőit, nyilatkozzanak arról, mennyi túlmunkát rendeltek el az elmúlt időszakban, és a közgyűlés elé beterjesztett terveikben mennyi túlórával kalkulálnak a jövőben.

A város honlapján nyilvánosságra hozott kimutatások szerint az önkormányzati tulajdonú cégeknél a korábbi túlórakeretet sem használták ki, a cégvezetők egybehangzó nyilatkozata szerint pedig nincs szándék a túlórák számának növelése.

A közgyűlés után összellenzéki sajtótájékoztató volt, ahol Nemény András többek között azt mondta

történelmi esemény zajlott abban az értelemben, hogy egy fideszes város elveszítette a többségét. A Fidesz magára hagyta a polgármesterét, aki nem tudott mit kezdeni a helyzettel.

Az ellenzéki képviselők most operatív csoportot alakítanak és végigjárják a nagy munkaadókat, hogy meggyőzzék őket arról, hogy ők se alkalmazzák a törvényt.

Korábban Dombóvár, Szeged és Salgótarján önkormányzata döntött már arról, hogy

nem használja ki a 400 túlórát.

Forrás: MTI, nyugat.hu, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cszalai77
==__=-Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.