A legtöbben idősek otthonába szeretnének bekerülni, de sokan vannak a fogyatékos személyeket gondozó intézmények listáján is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A kormány/pártállam úgy döntött, aki egyszerre idős, beteg és szegény, azt be kell rúgni az árokba, a szakadékba, a vonat alá. Csak így, egyszerűen. Pusztuljon mindenki, akinek baja van, viszont nincs magas nyugdíja és nincs hozzátartozója. Kiszervezik a kórházaktól a krónikus belgyógyászati és ápolási osztályokat, amit a köznyelv elfekvőként emleget. Itt jellemzően azokat az idős, önmagukat ellátni képtelen embereket ápolják, akiknek egyáltalán nincs hozzátartozójuk, vagy nem tudják vállalni, finanszírozni az idősotthoni ellátást.Évente 80 ezer emberről beszélünk. Ennyien fordulnak meg ezekben a kiszervezésre ítélt ágyakban, a krónikus osztályokon. 80 ezer magatehetetlen, zömében idős, beteg, szegény ember. 80 ezer halálraítélt ember. Mert amint átszervezik ezeket az osztályokat a szociális ágazathoz, többé senkit nem látnak el ingyen. Fizetni kell. A kérdés az, van-e miből. A szociális szférában már most sincs pénz. Nincs plusz erőforrás. Évek óta nem létesültek állami, önkormányzati idősotthoni helyek. Egy helyre hónapokig, de sok esetben akár évekig kell várni. Ráadásul ezek a helyek is pénzbe kerülnek. Akinek nincs 100 ezer forint nyugdíja, vagy nincs olyan hozzátartozója, aki ki tudja egészíteni a nyugdíjat, velük mi lesz?Fizetni kell még a halálért is? Hogy több jusson stadionokra, festményekre, kastélyokra? Igaz is, akikről szó van, nem fognak tüntetni, nem vonulnak az utcára. Ők már nem tudnak. Csak meghalni tudnak, nyomorultul.
Itt az a szerencsés, aki demens. Aki nem érti, mi történik. Aki nem fogja fel, hogy a tulajdon országa ítélte ilyen sorsra.
emerencia
Csak erős idegzetűeknek!

Itt a még aktív korúak "szebb" jövője:
www.youtube.com/watch?v=WwGD67Pde-g

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.