Január elsejétől megkezdte munkáját a Magyarságkutató Intézet, ahol elsősorban identitásképző kutatások zajlanak majd – mondta az intézet főigazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! és az M1 aktuális csatorna közös műsorában kedden.

Ahogy azt korábban megírtuk, a főigazgató feladata lesz, hogy a mintegy 100 fősre tervezett intézetet menedzselje, amihez 800 millió forintos működési keretet szavazott meg a kormány.

Horváth-Lugossy Gábor József a műsorban elmondta:

első körben az ötödik és a kilencedik század közötti időszakkal, a magyarság őstörténetének kutatásával foglalkozik majd az intézet.

Elmondta: Angliában már 1921-ban létrehoztak egy történetkutató intézetet, amely mára több mint 190 ezer példányos könyvtárral rendelkezik, emellett hasonló intézményt alapítottak már Németországban, Finnországban, Görögországban és Svédországban is.

Magyarország német példára, egyetemtől független intézetet hozott létre, így minden tanintézmény egyenlő eséllyel vehet részt a jövőbeli kutatásokban

- fűzte hozzá.

A intézet a tervek szerint kutatási eredményeinek nagy részét online publikálja majd, de emellett nyomtatott kiadványokat is megjelentet, konferencia és rendezvény szervezéssel is foglalkozik majd – tudatta Horváth-Lugossy Gábor József.

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk:

Az intézet január 1-jén jött létre, miután az Emberi Erőforrások Minisztere, Kásler Miklós előterjesztésére a kormány november 10-én elfogadta a létrehozásáról és az azzal összefüggő jogszabályok módosításáról szóló kormányrendeletet.

A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amikre eddig a tudományos belterjesség ellenállása miatt nem volt lehetőség.

Az intézetben 101 fővel indul a munka, egyelőre 880 millió forint áll rendelkezésre

- közölte múlt hét pénteken a Magyar Idők.

Forrás: MTI, Magyar Idők

Címlapi kép: Kásler Miklós. Fotó: MTI/Soós Lajos

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Van lehetőség mire elb@szni a közpénz milliárdokat, te vén hülye, istenbarma!
Indentitásunk forog kockán:
cdn.blog.hu/te/tenytar/image/tumblr_nx1w2cxo5u1qbgoyio1_500.gif?width=500
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Van lehetőség mire elb@szni a közpénz milliárdokat, te vén hülye, istenbarma!
Indentitásunk forog kockán:
cdn.blog.hu/te/tenytar/image/tumblr_nx1w2cxo5u1qbgoyio1_500.gif?width=500
Eladott Ország
Hurrá! Elseje óta van “Magyarságkutató Intézet”! Nagyon kellett már, mert tényleg nehéz lesz megtalálni minket. Kicsit korainak vélem az intézet létrehozását, egyelőre megvan az ország, ha fogyatkozottan is, laknak benne még néhányan, igaz, nem lehet tudni, előbb omlik-e össze, vagy mindenki el tud menekülni, de nem árt az óvatosság, lehet, hogy már az év közepére eltűnünk. Akkor aztán lehet elkezdeni a kutatást, hová lett a magyarság.
kolozsvaros.com/2019/01/05/tenyleg-menjunk-vissza-azsiaba/
Clavigo
De qrva jó...Himmler haverod az árjákat kutatatta a Himalájában...te ökör. Hűűű vazzzze...Balogh páter ,,hova tűntél ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.