"Érdeklődnénk, hogy jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ezzel a kérdéssel kereste meg a Miniszterelnökséget kedden a DK két politikusa. Egy menü ugyanis 850 forintba kerül a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáján.

"Jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ez történt, miután a DK két politikusa ételhordókkal csöngetett be a Miniszterelnökségre, hogy ebédet kérjen – videó

Fotó: DK/Facebook

A Demokratikus Koalíció (DK) törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen.

A párt két politikusa, Varju László alelnök és Gréczy Zsolt frakciószóvivő kedden azután tartott sajtótájékoztatót a Miniszterelnökség előtt, hogy a hvg.hu előző nap megírta,

az épület menzáját a Gundel Étterem működteti.

A cikk megjelenése után a Miniszterelnökség elküldte a portálnak a menza étlapját, amiből kiderült, hogy egy menü 850 forintba kerül. 

"Jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ez történt, miután a DK két politikusa ételhordókkal csöngetett be a Miniszterelnökségre, hogy ebédet kérjen – videó

Fotó: Miniszterelnökség

A Karmelita Menza aktuális kínálatán a főételek között nincs olyan, ami 900 forintnál drágább lenne. A desszertek között egy somlói galuska pedig mindössze 260 forintért szerepel a listában. Az Index ezután összevetette az üzemeltető Gundel városligeti éttermének árlapját a várbéli menza áraival és arra jutott, hogy az étteremben 2700 forintba kerül egy adag somlói galuska. 

"Jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ez történt, miután a DK két politikusa ételhordókkal csöngetett be a Miniszterelnökségre, hogy ebédet kérjen – videó

Fotó: Miniszterelnökség

A keddi sajtótájékoztató előtt a két politikus, valamint a DK néhány, a helyszínen megjelent aktivistája ételhordókkal a kezében megpróbált bemenni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljanak.

A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta, hogy a menzáról egy bárki számára elérhető nyilvános pályázatot írtak ki.

A megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet – tette hozzá.

Kijelentette, hogy amennyiben a képviselők közérdekű adatigénylést nyújtanak be, kiadják nekik a szerződést.

Azt is elmondta, hogy a két ellenzéki politikus akkor léphet be a Miniszterelnökség épületébe, ha ezt a szándékukat 72 órával korábban jelzik.

A beszélgetést követően Varju László azt mondta az egybegyűlt újságíróknak, kezdeményezik, hogy az ügyben kötött összes szerződést hozzák nyilvánosságra.

A politikus kijelentette, néhány száz forintért nem lehet olyan minőségű ebédet adni, mint amit a Miniszterelnökségen biztosítanak a kormányfőnek és a kormánytagoknak.

A politikusokat a sajtótájékoztatón reagáltatták a jobbikos Gyöngyösi Mártonnak a szavaira. A Jobbik frakcióvezetője egy interjúban azt mondta, hogy egy "nemzeti ügy, vagy szent cél" érdekében mindenkivel hajlandóak összefogni, "nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is". Gréczy Zsolt azt felelte, hogy az ellenzék már állt egy közös színpadon és ezt rendkívül fontosnak tartják. Hozzátette, minden ellenzéki párt érzi, hogy ez a közös megjelenés egybeesik a kormányváltást akarók szándékával.

A Demokratikus Koalíció még nem döntött arról, hogy kit fog támogatni, amennyiben az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről előválasztást dönt – közölte a frakciószóvivő egy újabb kérdésre.

A sajtótájékoztatót többször is megzavarta egy férfi, aki azt kérte, hogy az ellenzék ötpontos követeléseit egészítsék ki egy hatodikkal, ami kötelezően előírná a vasárnapi bolti zárva tartást.

A férfi egy alkalommal háttal nekidőlt Varju Lászlónak, majd a kövezetre csúszott, miközben azt kiabálta a képviselőnek, hogy: "hagyjon, nehogy fejbe rúgjon, ne bántsanak"!

Forrás: MTI, HVG, Index

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Pegero: Nem erted a helyzetet mi? Szar lehet neked ennyire agyi tompanak lenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@almalibre: Olyan ez mint a multik. Akcióznak nevetséges árakkal, amiket más termékekkel simán kompenzálnak.
durbincs
@division: Ja Pl a Gundel palacsinta ? annak má a db-ja nem 122,50-ven ?
nezelodo
Megint kabaré lesz a Boldog TV-kben írja az egyik bérmunkás! Tapolcán vagy húsz fizetett legény védte a fidesz másolóirodáját a tüntetőktől és kicsit átértelmezve a Simlicska aranyköpést, azt kiabálták Orbán 1 Géniusz. Szóltak nekik, hogy idén lesz harminc éve karácsonykor, amikor egy rövid sorozat kioltotta annak az eredeti géniusznak a fényét!
division
@durbincs: Így felment az ára? Legutóbb még 122,40 volt:-))
durbincs
@nezelodo: megbotlott nyelve ? a bértüntetökre értette ?
tulipan
@Gauntlet: Legalább 1 natancsödös agyatlan félfarok mindenhol felbukkan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok