"Érdeklődnénk, hogy jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ezzel a kérdéssel kereste meg a Miniszterelnökséget kedden a DK két politikusa. Egy menü ugyanis 850 forintba kerül a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáján.

"Jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ez történt, miután a DK két politikusa ételhordókkal csöngetett be a Miniszterelnökségre, hogy ebédet kérjen – videó

Fotó: DK/Facebook

A Demokratikus Koalíció (DK) törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen.

A párt két politikusa, Varju László alelnök és Gréczy Zsolt frakciószóvivő kedden azután tartott sajtótájékoztatót a Miniszterelnökség előtt, hogy a hvg.hu előző nap megírta,

az épület menzáját a Gundel Étterem működteti.

A cikk megjelenése után a Miniszterelnökség elküldte a portálnak a menza étlapját, amiből kiderült, hogy egy menü 850 forintba kerül. 

"Jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ez történt, miután a DK két politikusa ételhordókkal csöngetett be a Miniszterelnökségre, hogy ebédet kérjen – videó

Fotó: Miniszterelnökség

A Karmelita Menza aktuális kínálatán a főételek között nincs olyan, ami 900 forintnál drágább lenne. A desszertek között egy somlói galuska pedig mindössze 260 forintért szerepel a listában. Az Index ezután összevetette az üzemeltető Gundel városligeti éttermének árlapját a várbéli menza áraival és arra jutott, hogy az étteremben 2700 forintba kerül egy adag somlói galuska. 

"Jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ez történt, miután a DK két politikusa ételhordókkal csöngetett be a Miniszterelnökségre, hogy ebédet kérjen – videó

Fotó: Miniszterelnökség

A keddi sajtótájékoztató előtt a két politikus, valamint a DK néhány, a helyszínen megjelent aktivistája ételhordókkal a kezében megpróbált bemenni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljanak.

A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta, hogy a menzáról egy bárki számára elérhető nyilvános pályázatot írtak ki.

A megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet – tette hozzá.

Kijelentette, hogy amennyiben a képviselők közérdekű adatigénylést nyújtanak be, kiadják nekik a szerződést.

Azt is elmondta, hogy a két ellenzéki politikus akkor léphet be a Miniszterelnökség épületébe, ha ezt a szándékukat 72 órával korábban jelzik.

A beszélgetést követően Varju László azt mondta az egybegyűlt újságíróknak, kezdeményezik, hogy az ügyben kötött összes szerződést hozzák nyilvánosságra.

A politikus kijelentette, néhány száz forintért nem lehet olyan minőségű ebédet adni, mint amit a Miniszterelnökségen biztosítanak a kormányfőnek és a kormánytagoknak.

A politikusokat a sajtótájékoztatón reagáltatták a jobbikos Gyöngyösi Mártonnak a szavaira. A Jobbik frakcióvezetője egy interjúban azt mondta, hogy egy "nemzeti ügy, vagy szent cél" érdekében mindenkivel hajlandóak összefogni, "nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is". Gréczy Zsolt azt felelte, hogy az ellenzék már állt egy közös színpadon és ezt rendkívül fontosnak tartják. Hozzátette, minden ellenzéki párt érzi, hogy ez a közös megjelenés egybeesik a kormányváltást akarók szándékával.

A Demokratikus Koalíció még nem döntött arról, hogy kit fog támogatni, amennyiben az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről előválasztást dönt – közölte a frakciószóvivő egy újabb kérdésre.

A sajtótájékoztatót többször is megzavarta egy férfi, aki azt kérte, hogy az ellenzék ötpontos követeléseit egészítsék ki egy hatodikkal, ami kötelezően előírná a vasárnapi bolti zárva tartást.

A férfi egy alkalommal háttal nekidőlt Varju Lászlónak, majd a kövezetre csúszott, miközben azt kiabálta a képviselőnek, hogy: "hagyjon, nehogy fejbe rúgjon, ne bántsanak"!

Forrás: MTI, HVG, Index

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Pegero: Nem erted a helyzetet mi? Szar lehet neked ennyire agyi tompanak lenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
@Pegero: Nem erted a helyzetet mi? Szar lehet neked ennyire agyi tompanak lenni.
Yoda69
@Pegero: Miert volt provokativ? Ha itt ki tidja gazdalkodni a Gundel a 300 forintos somloit, es a 900 forintos menut, akkor ne szivassa mar halalra a Ligetben hozza betero vendegeket, hanem hozza ott is a hasonlo arat. Sot szallithatna kajat ennyiert az egeszsegugyi letesitmenyekbe, vagz nyugdijas otthonokba.
A DK-sok erre probaltak felhivni a figyelmet, de ezt te nem ertheted.
Qqberci
Ha 72 órával előbb bejelentkeznek, akkor kapnak menüt?
Dr plágium
@Kocsis Ferenc Vilmos: Olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban.
Yoda69
@Pegero: Ezen sirni kellene nem nevetni.
Gauntlet
hogy mindig jut mindenhova egy narancsködös jóember !
Yoda69
@Pegero: Remelem nem ez az elmebeteg pszichopata a peldakeped.
cikicakk55
Mondjuk nálunk Hódmezővásárhelyen is ennyi egy adag étel menüben. Persze nem a Gundel főzi,hanem egy egyszerű szakács vállalkozó,aki éppen csak megél abból ami marad neki a leadózott bevételből. Nálunk 750 és 820 ft közt van minden kifőzdében,étteremben a menü. Azt nekem soha nem fogják beadni,hogy Orbánnak és a holdudvarnak elég az és annyi amennyit egy menü tartalmaz. Tudom,hogy hol van a Gundel,bár benn még sosem voltam és azt is tudom,hogy hol a vár. Ennyi pénzért még a helyükbe is viszik a kaját ez nevetséges. Ennyire hülyének nézik a népet,hogy ezt elhisszük? csak rá kell nézni a pohosra,egy menü neki előételnek is csak a fogtömésébe elég.
1magyar
Egy étteremben a menü mindig olcsóbb mint az "alakart".
Qqberci
@1magyar: Ebből is látszi,, hogy ez nem egy étterem (vagy már hazudni sem tudnak rendesen):

Füstölt csülkös bableves 300 Ft
Káposztás tészta 360 Ft
----------------------------------------------
Összesen: 660 Ft

Ugyanez menüben:

"A" menü: 850 Ft.

Ezek után ki az a hülye, aki menüt rendel?
lusta
MIndezt úgy, hogy a Városligetből szállítják a várba, és még 2,5 milliós bérleti díjat is fizetnek. Na ezt nekem ne próbálják bemagyarázni!
Gauntlet
Node csak nálunk van olyan miniszterelnök, aki a kés tompábbik részét használja! Töltsön el ez minket csodálattal Rákosi pajtás... Ja, nem ide / nem ezt :)
Desischado
Ez már a pofátlanság csimborasszója, ennyire hülyének nézni az embereket. A gundelről meg meg van a véleményem. Eddig tiszteltem őket, de ennek vége.
1magyar
@Qqberci: Ezen kár lovagolni, ez mindig is így volt. Ennél sokkal fontosabb dolgok vannak.
A menüt egy hétre nyersanyagokból előre lehet tervezni, olcsóbb egyértelműen.
creativehun
Pont,hogy leszarnám...hogy mit és mennyiért kajálnak...annak ellenére,hogy ezek az árak önköltségi ár alatt vannak,...tekintve,hogy még a 2 milliós bérleti díjat is ki kell termelni..szóval pont,hogy nem érdekelne...ha...ezt leszámítva minden teljesen rendebn menne az országban. Azonban ez nem így van...
sokanvagyunk
"Bazseválás után a prímás osztja körben a bandának a gázsit, és a bőgős valahogy mindig kimarad. A végén méltatlankodva kérdi: hát nekem nem jár? Mire a prímás: Há' járni jár, csak nem jut..."
verőce21
A mélydéká már az indulásnál elbukott ötleteléssel áll elő.

Bárki megpályáztathat egy közétkeztetési tendert, aki biztosítja az éttermet a vállalkozónak, legalább melegítőkonyhával, engedélyekkel és a legfontosabb, hogy garantál naponta 200 fizetővendéget. Még az áralakításba is beleszólhat a kiírásban.
Örömmel fognak pályázni a településeken a vendéglátósok.
De ehhez nem kell a Gundel, mert biztosan nem akarnak országos hálózatot kiépíteni.
Csizmás Kond
...a lényeg hogy itt is mindenki jóllakjon...és eszi is mindenki :)))
almalibre
Sok hűhó semmiért… Ismerek vállalkozást, ami üzemeltet puccos éttermet, sima éttermet, menzát, kateringet, szinházi büfét párhuzamosan. Természetesen az áraik az egyes tevékenységek között külömböznek, a tulaj dönt, hol veszít, hol nyer…
division
@almalibre: Olyan ez mint a multik. Akcióznak nevetséges árakkal, amiket más termékekkel simán kompenzálnak.
nezelodo
Megint kabaré lesz a Boldog TV-kben írja az egyik bérmunkás! Tapolcán vagy húsz fizetett legény védte a fidesz másolóirodáját a tüntetőktől és kicsit átértelmezve a Simlicska aranyköpést, azt kiabálták Orbán 1 Géniusz. Szóltak nekik, hogy idén lesz harminc éve karácsonykor, amikor egy rövid sorozat kioltotta annak az eredeti géniusznak a fényét!
division
@durbincs: Így felment az ára? Legutóbb még 122,40 volt:-))
tulipan
@Gauntlet: Legalább 1 natancsödös agyatlan félfarok mindenhol felbukkan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.