A Fidesz a Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálaton (MTI – OS) keresztül üzente, hogy Gyurcsány, miután a DK két politikusa bejelentette, hogy az iskolai menzát is hozzák ki abból az árból, amennyiért Orbánék ehetnek a Gundel menzáján a Várbeli Miniszterelnökségen.

Gyurcsányék fizetőssé akarják tenni a kórházi étkezést – Reagálás a DK közleményére

- ezzel a címmel adott ki közleményt az MTI Országos Sajtószolgálaton keresztül a Fidesz.

Reagált a Fidesz a DK-ra: szerintük Gyurcsányék fizetőssé tennék a kórházi étkezést

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

"A minisztériumi fizetős menzáktól eltérően, ma a kórházakban ingyenes az étkezés, az óvodákban és az iskolákban szintén több mint félmillió gyermek eszik ingyen. Gyurcsányék törvényjavaslata tehát azt jelenti, hogy fizetőssé akarják tenni a kórházi étkezést és meg akarják szüntetni az ingyenes gyermekétkeztetést. A Fidesz ezt elutasítja, továbbra is fenntartjuk az ingyenes étkezést a kórházakban és a rászoruló gyermekek esetében"

- olvasható a kormánypárt közleményében.

"Jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ez történt, miután a DK két politikusa ételhordókkal csöngetett be a Miniszterelnökségre, hogy ebédet kérjen – videó

"Érdeklődnénk, hogy jár-e a Gundel-menü mindenkinek?" – ezzel a kérdéssel kereste meg a Miniszterelnökséget kedden a DK két politikusa. Egy menü ugyanis 850 forintba kerül a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáján. Fotó: DK/Facebook A Demokratikus Koalíció (DK) törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen.

(MTI – Országos Sajtószolgálat)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Pegero: "A DK ennyire nincs tisztában az ingyenes iskolai és kórházi étkeztetésekkel?"

De igen, tisztában van vele, hogy az "ingyenes" csak annyit jelent, hogy nem a gyerekkel/beteggel fizettetik ki közvetlenül, hanem a TB-ből meg az oktatási keretből fizetik.

A DK azzal is tisztában van, hogy O1G-t a piaci ár töredékéből hízlalják fejedelmi módon. Csak egy hétig kellene magyar - nem grazi - kórházi koszton élnie, mindjárt be tudná gombolni a zakóját...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Na kedves Fidesz hívők. Aki ezt a baromságot is benyalja az átkerül a menthetetlen hülye kategóriába.
kereső
A fidesz nem beszéli a magyar nyelvet? Vagy csak nem érti? Ennyire kiforditottan "érteni" csak ők képesek.
Qqberci
Fiugg, 9 év uralkodás után csak ennyire futotta?...
menekült
@Pegero: Ki az, aki ingyenkaját főz a betegeknek, az ovodásoknak és iskolásoknak? Csak nem Soros???
Qqberci
@Pegero: "A DK ennyire nincs tisztában az ingyenes iskolai és kórházi étkeztetésekkel?"

De igen, tisztában van vele, hogy az "ingyenes" csak annyit jelent, hogy nem a gyerekkel/beteggel fizettetik ki közvetlenül, hanem a TB-ből meg az oktatási keretből fizetik.

A DK azzal is tisztában van, hogy O1G-t a piaci ár töredékéből hízlalják fejedelmi módon. Csak egy hétig kellene magyar - nem grazi - kórházi koszton élnie, mindjárt be tudná gombolni a zakóját...
desiro
@Pegero: TE FIDIÓTA BAROM! a TB-BŐL MEGVAN HATÁROZVA AZ ÉLELMEZÉSI KVÓTA!
A Gyurcsány azt mondta ugyan ennyi legyen a kórházakban is, mint a O1G fattyúnak.
Neked ezt hiába magyarázom el nem érted mert csak a Lendvay utcából kapott UTASÍTÁSOKAT ÉRTITEK.
ÍRJ IDE CSAK 1 intézményt ahol 300-Ft az étkezés költsége!!!
desiro
@Pegero: ezt anyádnak küldted ugye, mert ő bizti örül neki.
desiro
@Pegero: remélem már nem sokáig, a mai egészségügyet tekintve...
desiro
@Pegero: fidióta senki nem mondta, hogy a kórházi kosztért fizetni kell, csak te nem tudod értelmezni a mondatokat a vakságod miatt...
desiro
@Pegero: Akkor anyád is jól van, ezt örömmel konstatálom...
desiro
@Pegero: Nagyon tetszik az önélet rajzos giffed...
desiro
@desiro: látom a durbincs már kielégített...
Nessy
Aki ezt olvassa ki Gyurcsány megjegyzéséből, annak szövegértési gondjai vannak!
Lefordítva: Az iskolák olyan normatívát kapjanak, hogy ezt a menüt kapják a menzán a diákok! Per pillanat a börtön nomatíva jóval magasabb, mint egy kórházé, ahol sokféle menüt kell készíteni a betegségektől függően.
Ja, hogy a Gundel sem annyiból hozza ki? Az az ő üzlete!
Majd behozza a fizető vendégeken!
CsipkeRózsa
Dedós Fidesz, és egyre gyakrabban válaszolnak ilyen dedós módon. Hiába a sok és az egyre több szóvivő?
division
@Qqberci: @desiro: Legyünk már tisztában a dolgokkal: A dolgozó emberek tb - jéből fizetik az ingyen ebédet az iskolákban, óvodákban, stb., nem a munkanélküli apuka meg anyuka tb - jéből. Tőlük mit tudnának levonni? Kapják a családit amit magukra költenek a gyerek helyett az meg legalább ingyen tud enni, ha már otthon megfagy szerencsétlen.
solidedge
@Pegero: Gyógyulást kívánok. A bajom az, hogy hosszú évek óta mást sem hallok, mint az egyik magyar próbálja a másikat földbe döngölni csak azért, mert a hatalom körüli tolongás nagy. Hogy a konkrét példánál maradjak. Senki sem mondta az egyébként általam nem kedvelt DK-ból, hogy fizetőssé tennék a kórházi étkeztetést. Csak rúgni akartak egyet Gyurcsányékba. Valami félreértés folytán sokan úgy gondolják hogy ma országunkban két, egyébként kibékíthetetlen csoport létezik a Fidesz és az ellenzék. Felhívnám mindenki figyelmét a harmadik csoportra akik szívből utálják azt a folyamatot ami a szemünk előtt zajlik. Ha a magyar tényleg ennyire gyűlöli egymást akkor megérdemli a sorsát. A hatalomért bármire képes politikusokat támogatók szerintem nem gondolták át milyen károkat okoznak, hiszen az ő nevükben lopnak, hazudnak gátlástalanul.
division
@solidedge: A "dögöljön meg a szomszéd tehene is" elv már hosszú évtizedekre tekinthet vissza Magyarországon sajnos, szóval teljesen igazad van, max. nem ma kezdődött.
Yoda69
Ingyenes etkezes a korhazakban? Na ne?! Hiszen korhazak sincsenek.
A fideSS szetvert mindent, Mar csak szinte magankorhazak vannak, de ezt is akartak a gecik.
csak úgy....
@solidedge: Érdekes,hogy erre a kiváló írásra,gondolatra alig volt reakció !?
Én nem gyülölök senkit,sosem voltam gyülölködö típus és nem emlékszem arra,hogy a fidesz elött ,mert aki veszi a fáradtságot és visszapörgeti az idöt, különbségek voltak mindíg de gyülölet nélkül , a fidesz tökélyre vitte a mindenki mindenkit útál és nem ember az,ki nem ért velük eggyet ,kampány programot! A következményeket csak találgatni lehet...
division
@Yoda69: Azért kintről ne állíts olyan dolgokat amiről fogalmad sincs. Nincsenek kórházak? Azért ne essünk már túlzásokba.
Nessy
Bizony esetenként "fizetős" a kórházi kaja! Ha az ember olyan kórházba feküdt, pl.rehab, osztályon, ahol ki tudott menni, volt, hogy minkét szobatársammal mentünk a közeli pékségbe péksüteményért, vagy kenyérért, és megkértük, hogy a félkilós kenyeret szeleteljék föl.
Aztán a szomszéd üzletben vettünk felvágottat, meg Rámát. Kaja közösséget alakítottunk. Hétvégén a család hozott ebédet. Volt mikró, szombat - vasárnap sorba álltunk a jénaikkal.
Gyümölcsöt, fájdalom csillapítót szintén sk. vásároltunk.
Szóval, megfizettük a kajánkat. És még szerencsénk volt, hogy be tudtunk vásárolni, és nem a családot terheltük vele. A kórház nevét nem írom le.
Lehet, hogy van kórház, csak vagy nincs orvos, vagy egyik, másik hozzáállásában nem sok köszönet van.
csak úgy....
@division: Érdekes dolgot említesz,hogy @Yoda69: kintröl ne állítson valótlanságot,mert fogalma sincs róla! Az nem zavar,mikor a magyar állami média fossa szana szét az országban a hazugságait a nyugati országokkal kapcsolatban!?
division
@csak úgy...: Lehet, nem kellett volna hozzátennem hogy kintről, de azért az elég túlzás amit mondott, és én itt most erre reagáltam, nem arra hogy Orbán mit és mikor mond. Majd arra is reagálok ha sorra kerül.
csak úgy....
@division: Furcsán reagálsz ,én még egy kicsit sem orbánoztam!
division
@csak úgy...: magyar állami média= Orbán, vagy nem?
csak úgy....
@division: ezt, most Te mondtad ,persze van benne valami ! :)
Békességes jó iccakát!
Lepényleső
Most ugyan mi? Talán társadalombiztosítási hozzájárulást nem kell fizetni???
Yoda69
@division: Na ja, az epuletek meg megvannak...
Egy ismerosomnek zoldhalyoga volt. 9 honapos varakozasi idot adtak neki. Koztudott, hogy egy kialakult zoldhalyog, 2-3 honap alatt visszafordithatatlanul kivegzi a szemet. Ugyhogy kenytelen volt magankorhazba menni, ahol 2 heten belul megoperaltak, igaz 200 ezerbe fajt neki, pedig egy eleten at fizette a TB-t.
De meg jo hogy vannak korhazak.
szaboria1
@Pegero: DE jó neked, hogy betudsz feküdni többször a balatonfüredi szívkórházba. Az én páromnak csak egyszer sikerült. Csak legalább igazat is írtál volna a hálapénzről.
szaboria1
Megint a félre magyarázás és sajnos az emberek ilyen áll híreket hallgathatnak a közmédiától.
tulipan
@Pegero: Na meg, végletekig BUTA NARANCSOS, szokásotok szerrint, keveritek Mohácsot 1848-al!!!
szaboria1
@Pegero: 2 szeres nyitott szív műtőt Városmajor + Szeged
nezelodo
A nagyapám meg ha élne, úgy vágná pofán az ilyen nemzethy hazudozókat a lapáttal, hogy még a nagy gyakorlatot szerzett kecskeméti állkapocs reparátorok sem tudnák összerakni nekik a pofázmányukat.
tudode
Meg bepisiltak csecsemőkorukban!
.
Közzététel: 2007. máj. 22.
---- Emlékszünk még? (Orbán Viktor jóslatai)
www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&t=7s
.
No oszt' VAN HIVÁ VISSZAVONULNIUK, hátrálniuk 2018-ban!
.
Ez a recept!
szaboria1
@Pegero: Őt még dr. Szabó Zoltán vezetése idején dr. Szabolcs Zoltán és csapata műtötte. 1991-ben Engem meg dr. Laczkó Ágnes érspecialista kezelt.
Édesanyámnak 87 évesen leszakadt a szívbillentyűje és sem a férjem orvosa sem dr. Papp Lajos nem merte vállalni viszont Szegeden dr. Bitay docens vállalta és neki köszönhetően 95 évig élt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.