És nem étterem, csak üzemi konyha.

Miután már mindenki kikajánkodta magát, vagy fölháborodott azon, hogy a budai Várba költöző Orbán Viktorra és a Miniszterelnökségre a Gundel Étterem főz, méghozzá igen olcsón, a Miniszterelnökség is megszólalt az ügyben.

Azért ilyen olcsó a Gundel a Várban, mert kisebbek az adagok

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az Index cikke szerint a minisztérium azzal magyarázta az olcsó menüt és egyéb ételeket, hogy kisebb adagokat adnak ki.

Az önkiszolgáló menza nem étterem. Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

- idézi a közleményt a lap, amely szerint a Miniszterelnökség arra is kitért, hogy a Parlamentben is hasonlóan olcsón lehet enniük a képviselőknek.

A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint.

A közlemény még arra is kitért, hogy a Gundel Éttermet nyilvános pályázaton választották ki. 

Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt. A nyertes pályázó havi 2.54 millió forint bérleti díjat ajánlott.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mire adták a 2.54 milliós ajánlatot ???
Ott főznek, vagy csak ,,melegítő konyha,, ???
Láttuk ,,sokkal kisebbek,, az adagok !!!
Még a végén lefogy a csutipatkány !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@namihami: Nem akarom tovább boncolgatni. Ha jól széjjelnézel, azt fogod látni, hogy ez a menzás ételár országosan többé-kevésbé egységes.
A Gundel név ne tévesszen meg. Ez esetben teljesen mindegy, mi a neve az ételkészítő egységnek.
Apetirassa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük >> tinyurl.com/kp95cw8
adrenalink
Na ugye! Tegnap már bepötyögtem, hogy 300 Ft-ért nagy jóindulattal csak egy kávéscsésze füstölt csülkös bableves jár...b-))
namihami
@Eriksson: Add meg nekem (és még sokunknak) azt a céget, amelyik főzeléket vagy bablevest ad 300 forintért. Vagy somlóit 230-ért. Amit persze mindegy hol, de szakáccsal és a hozzàtartozó infrastruktúrával, de VALAHOL ugyancsak el kell készíteni. Még akkor is, ha a helyszínen esetleg csak melegítik.
Ugye ezekről az árakról Te se gondolod, hogy a köznépnek készülnek. Ezeket csak eleve veszteséges vállalkozásra kalkulálhatja ki. És a bérleti díjról még nem is beszéltünk. Azt is be kellene az étel árába építeni. Akkor pedig mészàrosi a vàllalkozás...
lusta
Akkor még egyszer fussunk neki a számolásnak. 2 és fél millió forintos bérleti díjat kell kigazdálkodni a konyha és a kiszolgálótér használatára. Maximum 200 emner számára, ámbár jelenleg csak 110 fő részére kézítenek ebédet. legyünk nagyvonalúak, 200 koponya. A rabszolgatörvény rájuk is vonatkozik, így számoljunk 24 nappal havonta. Tehát olyan 520 forintba kerül a Gundelnek a helyszíni dolgozó. A menü meg 850 forint. A különbözeti 330 forinban benne van ugye a szállítás, a dolgozók bére, a főzés, az alapanyagok meg ez, meg az, MEG A HASZON. Na ne..
Eriksson
@namihami: Tessék választani: www.napimenu.eu/
Egyébként ha főzöl egy bablevest, az arányaiban sokkal többe kerül, mintha száz bablevest főznél. Éppen azért olcsóbb a tömegétkeztetés, mert nem külön-külön, személyre szólóan kell minden egyes ételt elkészíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.