És nemcsak orvosok, hanem ápolók, műtősök, adminisztratív dolgozók is lázadnak ellene, hogy honvédelmi alkalmazottként katonákra vonatkozó szigorú szabályok alá essenek – előre bejelentsék például, ha külföldre akarnak utazni vagy honvédelmi továbbképzésre kényszerítsék őket. Van olyan osztály, ahol minden orvos a felmondását tervezi. Újra a működésképtelenség szélére érhet a sürgősségi centrum is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@Shikari: Megnyugtatom Önt és az összes egybites 300 forintos budiforradalmárt, elmennek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Iskolatársam orvosként honvédségi állományban volt, és rá is vonatkoztak a korkedvezménnyel nyugállományba vonulás feltételei... negyvenvalahány éves kora óta élvezi a fiatal nyugdíjasok vidám életét...
Nessy
Ebben az a pofátlan dolog, hogy a törvény életbe lépése után egy héttel értesítik a dolgozót!
Nem ok nélkül írtam még decemberben, hogy akik a törvényeket "megszavazták" még a címüket sem tudták, nem hogy a tartalmukat. És most szépen sorra kerülnek elő az egyeztetés nélküli, ad hoc ötletek alapján született jogszabályok.
A korai nyugdíj régen is csak bizonyos rendfokozat felett volt lehetőség.
Eriksson
Szerintem a dolgozók már régen tudhatták, hogy változások lesznek, ha másként nem, folyosói pletyka szinten.
Semmiképpen sem történhetett a változás úgy, hogy valaki este lefekszik civilként, reggel katonaként ébred. Ehhez komoly elhatározás kell.
Eriksson
@Shikari: Igen, és gondolom, hogy sokan maradnak a jobb fizetés reményében. Aki pedig nem érzi magát alkalmasnak egy honvédségi elkötelezettségre, annak van választása.
Egy kórház egyébként is egy felelősségteljes munkahely, ahol komoly elvárások vannak még civilekkel szemben is. Az pedig nem lehet döntő ellenérv, hogy be kell jelenteni egy esetleges külföldi utazást.
Gauntlet
Katonának? Mit akarnak ezek? Háborút? esküszöm itt elszabadult az őrület !
papa.49
Nem véletlen ez se a katonának kiadják a parancsot oszt. jónapot VÉGRE KELL HAJTANI !!!
Csak azért az nem mindegy kinek akarnak ennyire parancsolni ???
lusta
@Shikari: Megnyugtatom Önt és az összes egybites 300 forintos budiforradalmárt, elmennek.
vacsi
@papa.49: Nem az az érdekes, hogy kinek akarnak parancsolni, hanem az, hogy milyen parancsot kell végrehajtani!
Eladott Ország
Pontosan ezzel a szellemi árvízkárosultakra kalibrált óvodás bezzegezéssel nyomulnak kilencedik éve. Az első 2-3 évben még jogos is volt másokra, amazokra, a tudjuk kikre mutogatni, hiszen volt bőven mit rend behozni. De hogy miután 8 év alatt az Európai Unió második legszegényebb országává züllesztették Magyarországot; miután a szabadságszerető magyar népet maguk előtt tolva kőkemény autokráciába fullasztották az országot, miután 8 évük volt arra, hogy az egészségügyi rendszert olyan szintre hozzák, hogy az meghaladja az afrikai elfekvők színvonalát, ahol alapvetés volna, hogy senki ne haljon bele egy banális fertőzésbe, nem az, hogy május 40-re kapjon időpontot egy átkozott hasi ultrahangra. Ha mindenki eltakarodna holnaptól, és egyedül Orbán büdöslábú zenekara maradna a politikai palettán, ha mindenki elhúzna a vérbe, akinek köze volt az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc évhez, ki a szarra kennék, hogy a katasztrófa szélére sodorták az országot (nem csak a Honvédkórház sürgősségi centrumát), és a Peking-Moszkva tengelynek kiárusították a jelent és a jövőt? Ha már nem lesz senki, akire átkot lehet szórni, akit rágalmazni lehet, akire mutogatni lehet, akkor vége lesz ennek a gyalázatos cirkuszi mutatványnak? Vagy ez már mindig így marad?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.