Pécelnél az M0-son egy kamion csúszott meg, az M7-es strrádán Kápolnásnyék közelében több autó ütközött.

Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Az M0-s autóút keleti szektorában, a 51-es km-nél egy kamion megcsúszott a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécel térségében. Csak a belső sávon lehet autózni, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Útinform: balesetek, megcsúszott kamion akadályozzák a forgalmat

Fotó: police.hu

- Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több jármű ütközött össze a 38-as km-nél, a kápolnásnyéki lehajtó előtt. A külső sávot lezárták. Ugyancsak az M7-es autópályán, a főváros irányába a 36-os km-nél szintén baleset történt, itt a belső sávot tartják zárva.

- Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 61-es km-nél Tatabányánál, és a 129-es km-nél, Győr térségében burkolatjavítás miatt a külső sávot lezárták.

Fokozott figyelemmel, nagyobb követési távolsággal érdemes autózni, mert az ország középső és keleti területein szinte mindenhol havazik. A folyamatos csapadék utánpótlás miatt nem csak a mellékutakon, hanem a gyorsforgalmi- és főúthálózaton is télies útviszonyokra, az M1-es, M3-as és M7-es autópálya és az M0-s autóút több szakaszán havas, latyakos útállapotra kell számítani. A forgalmat lassítják a hóeltakarításban, vagy a preventív védekezésben részt vevő munkagépek, melyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes, így mindenképpen megnövekedett menetidővel kell számolni.

Út- és látási viszonyok:

A Dunántúl nagy részén már csapadékmentes az idő, de a Bakonyban és Szántód térségében még havas eső esik, vagy szállingózik a hó. Pest, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében, valamint a Tiszántúlon szinte mindenütt továbbra is havazik. Szeged és Makó térségéből esőt, havas esőt jeleztek.

A gyorsforgalmi utak burkolata általában nedves, sónedves, de az M0-s autóút keleti szektorán, az M3-as és M35-ös autópályák emődi, és Hajdú-Bihar megyei szakaszán télies útviszonyokra kell számítani. Ott a burkolat a legtöbb helyen hókásás vagy latyakos.

A fő- és mellékutakon a havazással érintett területeken hasonló a helyzet, Pest megyében és a keleti országrészben a hótól, vagy a letaposott hótól síkosak az utak, de latyakos vagy hókásás burkolat is több útvonalon tapasztalható. Tamási térségében lefagyott mellékúti szakaszok is előfordulhatnak.

A friss hóréteg vastagsága Pest megyében, az Északi-középhegységben, és a délkeleti határ menti megyékben több helyen is eléri az 5-10 cm-t. Baranya megyében, valamint a keleti országrész további területein jellemzően 1-4 cm.

Vác, Nyíregyháza és Mátészalka környékén a havazás miatt közepesek a látási viszonyok. Ott a belátható út hossza 100 és 300 méter közé csökkent.

Kisvárda környékén élénk szél fúj, máshol szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás.

A hőmérséklet a Dunántúlon -2 és +2 fok közötti, a keleti országrészben -7 és 0 fok között alakul, északkeleten van hidegebb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok