A kormány megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője és Papp László, Debrecen polgármestere társaságában.

A kormány megvásárolta Munkácsy Golgota című festményét

Érdeklődők Munkácsy Mihály Golgota című festménye előtt a debreceni Déri Múzeum Munkácsy-termében 2015. augusztus 28-án. A kormány 3 milliárd forintért megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét Pákh Imrétől – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2019. január 9-én budapesti sajtótájékoztatóján. MTI/Czeglédi Zsolt

Gulyás Gergely közölte,

a festményt 3 milliárd forintért vette meg a kormány Pákh Imrétől.

A Golgota értékét korábban ugyanerre az összegre, 3 milliárd forintra becsülték. Ez a vételár szerepelt a kormány 2018 nyarán tett legutolsó nyilvános vételi ajánlatában is.

Pákh Imrétől évek óta próbálták megszerezni a festményt, de sokáig nem tudtak megállapodni a vételárról.

A Krisztus-trilógia másik két darabja már köztulajdonban volt.

Forrás: MTI, 444.hu, Index

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Különben 56'-ban a MENZA MENŰ silánysága miatt kezdtek tüntettek az egyetemisták!
.
Ki tudja Orbanisztánban HOL LESZ az a ponty, amikor elszakad az ALATTVALÓKKÁ silányítottak cérnája, és felajánlják a az URI murisoKKnak a selyemzsinórt, többek között a KÚRMÁNY által HÁROM MILLIÁRDÉRT megvásárolt "Golgota" c. festményért is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.