Reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg, főként a középső országrészben szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan várható havazás, kezdetben nyugaton, délen havas eső, eső, néhol ónos eső is lehet.

Bekeményít a tél! Csütörtökön erős szél kíséretében támad újra a hó – Kékestetőn már 32 centiméter hó van

Kisfiú csúszik a hóban a városligeti Királydombon 2019. január 9-én. MTI/Bruzák Noémi

Csütörtökön délen, délkeleten sok lesz a felhő, másutt erősen és közepesen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Észak-, északkelet kivételével elszórtan valószínű havazás, hózápor. Szerdán többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd

csütörtöktől megélénkül, többfelé meg is erősödik az északi, északkeleti szél, északkeleten néhol hófúvás is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -8 fok között alakul, a szélcsendes, havas, átmenetileg kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -2 és +2 fok között várható.

Bekeményít a tél! Csütörtökön erős szél kíséretében támad újra a hó – Kékestetőn már 32 centiméter hó van

Juhok egy gazdaság behavazott legelőjén a Nógrád megyei Diósjenő határában 2019. január 9-én. MTI/Máthé Zoltán

Ónos eső miatt figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtt 11 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést ónos eső miatt.

Kékestetőn több mint 30 centiméter hó van

Országszerte számos helyen mértek több mint 10, néhol 20 centiméteres hóvastagságot. Kékestetőn 32 centiméteres a hóréteg

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai adataiból.

A magasabban fekvő települések közül Bakonybél Somhegypusztán 23, Úrkúton 19, Herenden 18 centiméteres a hó. Emellett Mencshelyen és Zircen 14-14 centiméteres hóvastagságot rögzítettek.

Az alacsonyabban fekvő települések közül is jellemzően több centiméteres a hó. Budapest több pontján 10 centiméternél is nagyobb a hó. Emellett 10 centiméternél magasabb a hóréteg többek között Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Monoron, Romhányban, Tolcsván, Vecsésen és Zsámbékon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében tudatta: csütörtök délelőttig elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve délkeleten, keleten fordulhat elő havazás, hózápor, melyből 4-5 centiméternyi hó hullat. Szerdán délen helyenként ónos eső sem zárható ki.

Csütörtök késő estétől a délkeleti megyékben kezdődik ismét gyenge intenzitású havazás. Emellett csütörtökön megerősödik, az Észak-Dunántúlon és északkeleten időnként viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél. A szél északkeleten hordhatja a már lehullott havat – írták.

OKF: csak kevés helyen havazik

Már csak kevés helyen havazik az országban, de a Sajó és a Hernád völgyében, valamint a Hajdúságban még szállingózik a hó – tájékoztatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda délután az MTI-t.

Intenzív havazást jelzett az Útinform az M35-ös autópálya hajdúböszörményi szakaszáról is – írták.

A közlemény szerint a gyorsforgalmi utak többnyire sónedvesek, vizesek, de az M1-es komáromi és lébényi szakaszán már száraz a burkolat. A főutak általában vizesek, nedvesek a Dunakanyarban, Nógrád megyében, a borsodi Emőd és Nyékládháza térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Békés megyei Sarkad tájékán pedig latyakosak. A mellékutak a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén többnyire sónedvesek, de az északkeleti országrészben és a Tiszántúlon havasak, hókásásak, latyakosak, a letaposott hótól síkosak.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
A csoportosulásban meg ismerős arcvonások bundával
kissé felnőttem
A csoportosulásban meg ismerős arcvonások bundával
desiro
Nem Juhok ezek csak a shikari, durbincs, csizmás koton, pegero meg a többi fitymaszopos gyülekezik cöffögni.
desiro
@durbincs: anyád szült majmot a nagy rominyában.
desiro
@durbincs: Tudsz magyarul, persze beeeeee kapom a viktor farkát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.