Az állam megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője és Papp László, Debrecen polgármestere társaságában, írja az MTI. Gulyás Gergely közölte, a festményt 3 milliárd forintért vették meg Pákh Imrétől. A Golgota értékét korábban ugyanerre az összegre, 3 milliárd forintra becsülték. Ez a vételár szerepelt a kormány 2018 nyarán tett legutolsó nyilvános vételi ajánlatában is. A Golgota és az állami felvásárlási kísérlet története évtizedekre nyúlik vissza, a 2010-es években az állam 6 millió dollárt (1,6 milliárd forintot) ajánlott a képért, de Pákh 9 millió dollárnál kevesebbért nem volt hajlandó eladni. A kormány védetté is nyilvánította a Golgotát, hogy ne lehessen kivinni az országból, és Pákhnak nyomott áron kelljen eladnia, de a Kúria hatályon kívül helyezte a döntést. A hatályon kívül helyezésig a festmény a...

Forrás: index.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ahhoz képest, hogy 9 millió dollárért akarta Pákh eladni, sikerült többet adni érte. Ez a nagy hozzáértés.
kissé felnőttem
Kitalálhatjuk hová teszik ? Bingó máris tudjuk, micsoda puritánok ?
CsipkeRózsa
@lusta: Ráadásul, még költségeket is okoztak a költségvetésnek a védetté nyilvánítással, és a pereskedéssel.
anima
Ezeknek semmi nem drága... Mert velünk fizettetik meg!

Az ország - még ilyen vezetés mellet is -, nem Orbánék miatt működik, hanem az EU-s pénzek, és az emberek túlélési ösztöne miatt.
Ez egy fosztó-rabló rendszer, ami csak egyre nehezebbé teszi az emberek dolgát. A Bokros-csomag ehhez képest mikuláscsomag volt.

És milyen elferdült látásmód az, hogy csak egy ember tud jól mindent, és mindenki más tök hülye?
Azért gondolkodjál már, b@szd meg!
kissé felnőttem
@anima
A KÖRNYEZETE IGÉNYTELEN AZÉRT TUDJA MANIPULÁLNI
:
lusta
@kissé felnőttem: Sajnos nem csak a környezete. A magyar lakosság egy jelentős része sajnos szintén ilyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.