------------------------------------------------------------ Éveken át tartó huzavona ért véget, miután a műgyűjtő Pákh Imre elfogadta a kormány ajánlatát. A kormány megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón az MTI tájékoztatása szerint

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Alig több mint egy éve még ezt lehetett olvasni:
"A Golgota azonban letakarva áll a debreceni múzeumban, miután Pákh és az állam, konkrétan az MNB nem tudnak megegyezni a vételárban. A jegybank – a mai áron 1,7 milliárd forintnak megfelelő – hatmillió dollárt lenne hajlandó fizetni, Pákh viszont ennek a másfélszeresét kérte. "
sőt
"A jegybank három különböző szakértőtől származó becslései egyaránt 6 millió dollárra teszik a Golgota értékét" és hogy "A Golgotára pedig állítólag egy tízmillió dolláros vételi ajánlatot is bemutatott, aminek a hitelességét árnyalja, hogy bevallottan is Pákh egy barátjától származik."

Ergo - mivel most 3 milliárd lett a megállapodás - azért ezek érdekes kérdések!
Bár nekem a témában csúcs a "P. Klee a híres belga festő"-Virágh Judit 58ezer $-os becslése volt a csúcs!!! =))
Desischado
Nagyon félek, hogy el ne lopják a képeket! Ezektől minden kitelik! És engem is érdekelne, hogy mi van a megállapodás között!
dr. prédikátor
Remélem nem a mocsok O1G szobájának a falára kerül!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.