Magyarország gazdasági hangulatindexe a legmagasabb az unióban, az országban jelentősen nőt az emberek gazdasági optimizmusa – mondta Regős Gábor, a Századvég közgazdásza az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Közgazdász az M1-en: optimistábbak a magyarok
Fotó: Pixabay

Hozzátette: eközben, tizenkét hónapja tartó folyamatos mérséklődéssel, közel két éves mélypontra csökkent decemberben az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatósága, a DG EcFin euróövezeti gazdasági hangulatindexe, az ESI.

Elmondta: a DG EcFin (Directorate General for Economic and Financial Affairs) egy ország gazdasági hangulatindexének (Economic Sentiment Indicator, ESI) elkészítésénél a gazdaság öt ágazatának – háztartások, szolgáltatás, kiskereskedelem, ipar és építőipar – szereplőit keresik fel, akikkel havonta kérdőíveket töltetnek ki.

A megkérdezetteknek többek között gazdasági kilátásokról, személyes megtakarításról és munkanélküliségről szóló kérdésekre kell felelniük

- magyarázta.

A megadott válaszokat egy mínusz 100 és plusz 100 közötti skálán helyezik el, az ESI index pedig úgy születik, hogy friss mutatókat egyesével az ország korábbi általános teljesítményéhez viszonyítják – fűzte hozzá.

Regős Gábor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön azt mondta, Magyarország ESI értéke 120 feletti és az emberek az ipar és az építőipar terén a legoptimistábbak.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
...mondta az M1-en a Századvég közgazdásza...
tudode
Akkor EZ a századvéges közizé mielőtt ideröfentette a pozitivitásról való eszmefuttatását, a
jobboldali érzelmű professzor szerint.
.
----- Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
Nincs szó államcsődről, továbbra is lesz áru az üzletekben, pénz az automatákban, de elmaradunk a fejlődési lehetőségeinktől, a versenytársak pedig sorra hagynak le bennünket. """Baj, hogy csak eseti tényezők viszik a gazdaságot, és egy kamatemelési hullám beindulásakor gondban leszünk. Korszerűtlen a tőkeállomány, képzetlen a munkaerő, alig van innováció, és a forrásnak sem állunk bővében, magas a bankrendszer működési költsége."""
.
Ennyi szegény állampolgár talán a II. vh után volt.
.
Tehát akkor hol van az IGAZSGÁ, vagy a nyalom a szád GAZSÁG!
ToniSzalai
**_Itt találsz meztelen lányok a vaárosodban: My.Su/Meztelen
Oanissma
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.