A miniszterelnök szerint sorsdöntő lehet a májusi európai parlamenti (EP-) választás.

Orbán: minden liberális demokrata egyúttal bevándorláspárti is

Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta:

eddig csak Magyarországon mondhatták el az emberek a véleményüket a bevándorlásról, a többi európai országban erre nem volt mód. Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket

- mutatott rá.

Közölte: Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána a az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban.

Az is cél, hogy az EP-választás eredményeként "mi legyünk a legsikeresebb párt" Európában és az Európai Néppártban (EPP) – magyarázta a kormányfő.

Úgy látja, a migráció nem egyszerűen az EP-választás fő kérdése lesz, egy olyan témáról van szó ugyanis, amely mélységében alakítja át a teljes európai politikát.

A pártok hagyományos jobb- és baloldali felosztása átadja a helyét a bevándorláspárti-bevándorlásellenes dimenziónak, továbbá a migrációs vita újraértelmezi a kereszténységhez való viszonyt is, a keresztény kultúra védelmét szinte politikai kötelezettséggé teszi

- mondta.

Orbán Viktor szerint a bevándorlásról szóló vita újraértelmezi a szuverenitásvitát is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni.

Közölte: a migráció lesz a következő 15-20 év legnagyobb sorskérdése Európában, ugyanis Afrika és Ázsia népességmegtartó ereje nem nő olyan gyorsan, mint a népessége.

A miniszterelnök kiemelte: Magyarország azzal büszkélkedhet, hogy először adott bizonyítékot arról, hogy a migrációt meg lehet állítani a szárazföldön, és hosszú ideig egy tengeri ország sem vállalkozott hasonlóra. Matteo Salvini olasz belügyminiszter mondta először, hogy ez lehetséges, ez tette hőssé az ő szemében – mutatott rá a miniszterelnök sok sikert kívánva az olasz tárcavezetőnek.

Mint mondta, a lengyel-olasz tengely a legnagyszerűbb fejlemények egyike, nagy reményeket fűz hozzá, és ez nekünk annyit jelent, hogy az EPP-től jobbra álló kormányképes, bevándorlásellenes erők az együttműködés formáit keresik, ami jó hír, mert az EPP a szövetségeseket a bevándorláspárti irányba keresi.

Orbán Viktor elmondta: a Fidesz az EPP tagja, a lojalitás Magyarországon politikai érték, így amíg ott vagyunk – remélhetőleg hosszú ideig –, "mindig lojálisak leszünk a saját pártcsaládunkhoz".

A migráció kérdése ugyanakkor nem ismeri a párthatárokat és megköveteli a kormányok együttműködését, ezért mindig találkozik Matteo Salvinivel, ha a migráció indokolja, és amíg ő a felelős a migrációs ügyekért Olaszországban – közölte.

A kormányfő kitért rá: a migráció már most is mély változásokat hozott Európa jövője tekintetében. Van, ahol már eldőlt, hogy kevert civilizáció lesz, és csak az együttélés kérdéséről tudnak már beszélni.

A migráció Nyugat-Európában együttélési kérdés, Közép-Európában azonban még nem, itt a vita arról szól, hogyan akadályozzuk meg annak a helyzetnek a kialakítását, amely Nyugat-Európában már látható

- magyarázta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: "egészen más kérdéseik vannak nekik és nekünk", a migráció messzire vitte egymástól Európa két részét, és az a kérdés, hogy tudnak egységesek maradni, ha ennyire különböző jövőt választottak maguknak.

Megjegyezte: az eddigi egységes európai civilizáció helyett két külön civilizáció lesz: egy vegyes, amely az iszlám és a kereszténység együttélésére építi a jövőjét, és a közép-európaiak, "akik továbbra is keresztény civilizációként" képzelik el Európát.

Közölte: a migráció megbontja az EU építményét, hiszen a Brexit mögött is felfedezhető a bevándorlásvita.

Összegzése szerint

minden liberális demokrata egyúttal bevándorláspárti is.

Az EP-választásról elmondta: megvalósítják a Spitzenkandidat rendszer magyar változatát azzal, hogy a Fidesz-KDNP listáját az vezeti, akit az Európai Bizottság magyar tagjának is jelölnek (Trócsányi László igazságügyi miniszter), így a magyar nép demokratikus legitimációja ott állhat a magyar biztos mögött.

Közölte: az Európai Bizottság tagjai legkorábban szeptember-októberben foglalhatják el helyüket, addig az igazságügyi miniszter utódlása nem időszerű kérdés.

Felidézte: Manfred Weber, az EP néppárti frakciójának vezetője, az EPP csúcsjelöltje azt mondta, hogy a Soros-egyetem miatt szavazta meg a Sargentini-jelentést. Azonban a miniszterelnök az intézmény honlapján azt olvasta, hogy magyar egyetem és más országban nem végez oktatási tevékenységet. A magyar előírások ellenkezőjét olvasta, vagyis Manfred Webert "bepalizták", a szavazata indokolatlan volt – magyarázta.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az EB demokráciadeficittel küzd, de majd a Fidesz (lánykori nevén Orbán Viktor) megoldja ezt is. Most arról beszél, hogy ők nem szoktak a migrációról beszélni (höhö), de ő most megtöri ezt a hagyományt. És beszél. Mindmeghalunk. Persze csak akkor, ha nem ő fogja vezetni Európát. Megerősödött neki a kereszténységhez való kötődése, politikai kérdéssé tette. Ez is a migránsok miatt van. Ezt nem Orbán mondja, csak én szúrom ide be, hogy 92 százalékkal csökkent az Európába irányuló migráció 2015 óta. Ez természetesen a fővezért nem érdekli. Ő most kéjesen mesélget arról, hogy mi keresztény civilizáció vagyunk mert ő megvéd minket, de Európa többi része elesett. Valamint kivétel nélkül minden liberális bevándorláspárti. És az van, hogy Brazília demokratikusabb mint az uniós országok (kivéve természetesen Magyarországot). Ő készen áll a választásra, mert ő indul mint bevándorlásellenes és a sorosista bevándorláspártiak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@exmelós: Hányadik neveden ontod itt a szart magadból takony?
tulipan
@Shikari: Mi van Te takony vándorcigány, Nem tudtad?? Aki narancsködös Orbán-fasszopó az nem lehet demokratikus csak náci.
Shikari
@tulipan: :-) Megint hülye vagy, mint rendesen! :-)
tulipan
@Eladott Ország: Igazán remekül kiosztja a szerepeket ez az önjelőlt bölcs Salamon! Mi lesz, ha nem gyün a píííííz , Salika???
Aki velem, van, az nincs ellenem! Nem igaz???!

https://hvg.hu/itthon/20190129_Kalman_Laszlo_...
Ami igaz, az igaz! Ennyi baromságot, még Hitler + Mussolini sem üvöltözött össze!
görbetükör
Messze nem igaz, hogy minden liberális demokrata bevándorláspárti.
Mert nem hiszem, hogy sokan azt akarnák, hogy ellenőrizetlenül jöjjenek az országba tömegével.
Csak azt kellene elérni, hogy ne az legyen a felállás: bevándorláspárti,vagy bevándorlásellenes.
Mert nem erről szól az ország élete!
Hogy miről? Aki ezt nem tudja, az jobb, ha nem szól bele a dolgokba, akár milyen pozícióban is van!
tulipan
@Shikari: Rajtad, úgy sem lehet túlteni bunkó, Kreténke! Hogy ment a lobotómia? Az egész agyadat kivetted?? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. July 15., 16:29
Elkapták a rendőrök a fecskegyilkost
Nagyvilág - 2019. July 15., 14:36
Meleg tudós kerül a pénzre