Ozsváth Kálmán újpesti önkormányzati képviselő, az újpesti Fidelitas ügyvezető alelnöke szerint az ellenzék továbbra sem képes érdemi politizálásra, csak "erőszakosan és bohóckodással" tudja felhívni magára a figyelmet.

Ozsváth Kálmán – aki Renge Zsolt önkormányzati képviselővel, a IV. kerületi Fidelitas elnökével közösen sajtótájékoztatót is tartott csütörtökön – az ifjúsági szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője kedden megpróbált bemenni a Miniszterelnökség épületének Gundel Étterem által üzemeltetett menzájára ebédet venni.

Fidelitas: az ellenzék csak "erőszakoskodással és bohóckodással" tudja magára felhívni a figyelmet

Fotó: fidelitas.hu

Az újpesti Fidelitas alelnöke szerint Varju László az új évet "egy álságos és kétszínű, tragikomédiába illő bohóckodással" kezdte a Várban.

Ozsváth Kálmán azt írta: az ellenzéknek egyedül "a hatalom megszerzése, a hergelés, a hisztériakeltés, a politikai balhék és a színészkedés" fontos, nem Magyarország érdeke. Úgy folytatta: ők azok a bevándorláspártiak, akik "Soros György pénzéből szerveznek erőszakos utcai megmozdulásokat is, úgy, hogy közben az otthonápolási díj bevezetését meg sem szavazták".

Renge Zsolt a tájékoztatás szerint újpestiként, újpesti fiatalként felszólította az amúgy nem újpesti Varju Lászlót, hogy ne keverje bele "szégyenteljes és felháborító ügyeibe" az újpesti polgárokat.

Álságosnak és kétszínűnek nevezte a DK-t, mert – mint fogalmazott – Varju Lászlóék olcsóbban esznek a Parlament két menzáján, mint a miniszterelnök munkatársai a Karmelita menzáján.

Megjegyezte: úgy tűnik, Varju László nemcsak a munkahelyét nem ismeri, hanem azokat az újpesti vendéglátóhelyeket sem, "ahol hasonló áron hasonló minőségű ebédet vehetne", ezért hoztak neki ebédet egy újpesti helyről.

A hvg.hu írta meg hétfőn, hogy a Miniszterelnökség épületének menzáját a Gundel Étterem működteti. A cikk megjelenése után a tárca elküldte a portálnak a menza étlapját, amelyből kiderült, hogy egy menü 850 forintba kerül. Ezután tartott sajtótájékoztatót kedden Varju László, a DK alelnöke és Gréczy Zsolt frakciószóvivő. A sajtóesemény előtt a két politikus és a DK néhány aktivistája ételhordókkal a kezében megpróbált bemenni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljon.

A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta, hogy a menzáról egy bárki számára elérhető nyilvános pályázatot írtak ki. A megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy a két ellenzéki politikus akkor léphet be a Miniszterelnökség épületébe, ha ezt a szándékát 72 órával korábban jelzi.

Szerdán a két ellenzéki politikus újra megjelent az épületnél, arra hivatkozva, hogy képviselőként nem kell korábban bejelentkezniük a belépéshez. Ismét Fodor Gergely fogadta őket, aki közölte, bár hozzájuk nem érkezett közérdekű adatigénylés, átadja nekik a Miniszterelnökség és a Gundel szerződését. Egyúttal kinyomtatott étlapokon bemutatta, hogy az Országházban 780, a Képviselői Irodaházban 650-770, míg a Miniszterelnökség menzáján 850 forintba kerül a napi menü. Fodor Gergely elmondta, a Gundel évente mintegy 30 millió forintot fizet az étterem bérletéért. Közölte, meghívja a két képviselőt a menzára, akik így bementek az épületbe. Visszatérésüket követően Gréczy Zsolt újságíróknak elmondta, hogy két menüt vásároltak, amit ételhordóban elhoztak és elvisznek az Iványi Gábor lelkész által vezetett Oltalom Karitatív Egyesületnek.

(MTI)

Nagyvilág - 2019. October 20., 18:54
Éjfélig meghosszabbították a sztrájkot a Lufthansánál
Itthon - 2019. October 20., 21:10
Tabudöntés – Interjú Lucian Boiával

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Fidelitas?
Hát, ezeket inkább eldugni kéne a Fidesznek, mint utcára engedni és hagyni nyilatkozni. Eddig akármelyik falka szólalt meg közülük, csak égette magát és a felső vezetőiket. Ami a Fidesz-vezetés esetén nem lehetett könnyű és mégis sikerült nekik.
Kutyaur30
@namihami: csak zörögjenek, fröcsögjenek a FideSS ifjak. Másolják a Nagy Öreg SS-eket.
nevemnick
Úgy látszik, hogy nemcsak a Fidel ittas, hanem ezek a csóringerek is.
nezelodo
@Kutyaur30: Nézd a jó oldalát a fideszes Lenin fiúk ténykedésének. Ha addig más nem tudja, ezek fogják kirántani a szőnyeget Orbán alól, mert annak gátlástalanságát tökélyre fejlesztik majd.
kissé felnőttem
a ti stilusotokat vették át gondolj erre 2006 is volt tinédzserkék kezdhetnétek kinyitni a szemeteket hol a pénz hol a vagyon felhalmozódás ? 6,5 milliót kihagytok? ejej rossz megközelités mig ti disznótóron marakodtok egymással a nép meg éhezik nézz szét a kisvárosokban falvakban és ott kezd el ezt hangoztatni ha gyorsan tudsz futni tán meguszod. vagy csendben szemlélődj és rájőssz mi is a valóság ami körülőtted is van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.