Ozsváth Kálmán újpesti önkormányzati képviselő, az újpesti Fidelitas ügyvezető alelnöke szerint az ellenzék továbbra sem képes érdemi politizálásra, csak "erőszakosan és bohóckodással" tudja felhívni magára a figyelmet.

Ozsváth Kálmán – aki Renge Zsolt önkormányzati képviselővel, a IV. kerületi Fidelitas elnökével közösen sajtótájékoztatót is tartott csütörtökön – az ifjúsági szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője kedden megpróbált bemenni a Miniszterelnökség épületének Gundel Étterem által üzemeltetett menzájára ebédet venni.

Fidelitas: az ellenzék csak "erőszakoskodással és bohóckodással" tudja magára felhívni a figyelmet

Fotó: fidelitas.hu

Az újpesti Fidelitas alelnöke szerint Varju László az új évet "egy álságos és kétszínű, tragikomédiába illő bohóckodással" kezdte a Várban.

Ozsváth Kálmán azt írta: az ellenzéknek egyedül "a hatalom megszerzése, a hergelés, a hisztériakeltés, a politikai balhék és a színészkedés" fontos, nem Magyarország érdeke. Úgy folytatta: ők azok a bevándorláspártiak, akik "Soros György pénzéből szerveznek erőszakos utcai megmozdulásokat is, úgy, hogy közben az otthonápolási díj bevezetését meg sem szavazták".

Renge Zsolt a tájékoztatás szerint újpestiként, újpesti fiatalként felszólította az amúgy nem újpesti Varju Lászlót, hogy ne keverje bele "szégyenteljes és felháborító ügyeibe" az újpesti polgárokat.

Álságosnak és kétszínűnek nevezte a DK-t, mert – mint fogalmazott – Varju Lászlóék olcsóbban esznek a Parlament két menzáján, mint a miniszterelnök munkatársai a Karmelita menzáján.

Megjegyezte: úgy tűnik, Varju László nemcsak a munkahelyét nem ismeri, hanem azokat az újpesti vendéglátóhelyeket sem, "ahol hasonló áron hasonló minőségű ebédet vehetne", ezért hoztak neki ebédet egy újpesti helyről.

A hvg.hu írta meg hétfőn, hogy a Miniszterelnökség épületének menzáját a Gundel Étterem működteti. A cikk megjelenése után a tárca elküldte a portálnak a menza étlapját, amelyből kiderült, hogy egy menü 850 forintba kerül. Ezután tartott sajtótájékoztatót kedden Varju László, a DK alelnöke és Gréczy Zsolt frakciószóvivő. A sajtóesemény előtt a két politikus és a DK néhány aktivistája ételhordókkal a kezében megpróbált bemenni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljon.

A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta, hogy a menzáról egy bárki számára elérhető nyilvános pályázatot írtak ki. A megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy a két ellenzéki politikus akkor léphet be a Miniszterelnökség épületébe, ha ezt a szándékát 72 órával korábban jelzi.

Szerdán a két ellenzéki politikus újra megjelent az épületnél, arra hivatkozva, hogy képviselőként nem kell korábban bejelentkezniük a belépéshez. Ismét Fodor Gergely fogadta őket, aki közölte, bár hozzájuk nem érkezett közérdekű adatigénylés, átadja nekik a Miniszterelnökség és a Gundel szerződését. Egyúttal kinyomtatott étlapokon bemutatta, hogy az Országházban 780, a Képviselői Irodaházban 650-770, míg a Miniszterelnökség menzáján 850 forintba kerül a napi menü. Fodor Gergely elmondta, a Gundel évente mintegy 30 millió forintot fizet az étterem bérletéért. Közölte, meghívja a két képviselőt a menzára, akik így bementek az épületbe. Visszatérésüket követően Gréczy Zsolt újságíróknak elmondta, hogy két menüt vásároltak, amit ételhordóban elhoztak és elvisznek az Iványi Gábor lelkész által vezetett Oltalom Karitatív Egyesületnek.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Fidelitas?
Hát, ezeket inkább eldugni kéne a Fidesznek, mint utcára engedni és hagyni nyilatkozni. Eddig akármelyik falka szólalt meg közülük, csak égette magát és a felső vezetőiket. Ami a Fidesz-vezetés esetén nem lehetett könnyű és mégis sikerült nekik.
Kutyaur30
@namihami: csak zörögjenek, fröcsögjenek a FideSS ifjak. Másolják a Nagy Öreg SS-eket.
nevemnick
Úgy látszik, hogy nemcsak a Fidel ittas, hanem ezek a csóringerek is.
nezelodo
@Kutyaur30: Nézd a jó oldalát a fideszes Lenin fiúk ténykedésének. Ha addig más nem tudja, ezek fogják kirántani a szőnyeget Orbán alól, mert annak gátlástalanságát tökélyre fejlesztik majd.
kissé felnőttem
a ti stilusotokat vették át gondolj erre 2006 is volt tinédzserkék kezdhetnétek kinyitni a szemeteket hol a pénz hol a vagyon felhalmozódás ? 6,5 milliót kihagytok? ejej rossz megközelités mig ti disznótóron marakodtok egymással a nép meg éhezik nézz szét a kisvárosokban falvakban és ott kezd el ezt hangoztatni ha gyorsan tudsz futni tán meguszod. vagy csendben szemlélődj és rájőssz mi is a valóság ami körülőtted is van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok