Az év elejétől nem kell járulékot fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak, csak a 15 százaléknyi személyi jövedelemadót - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az Echo Tv adásában.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR PRÉDlKÁTOR
@Shikari: Látom sikari néni, hogy te nyögdíj mellett nyomod itt az ipart...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Csak így képzelik el a munkaerő hiányt?
DR PRÉDlKÁTOR
Naggyon hejjes! Meg is duplázhatják a fizetésüket! Legalább még több fiatal kivándorol az országból.
nezelodo
Na, én meg hogy elképedtem, amikor a helyi NAV, leánykori nevén APEH ügyintéző pár éve nekem meg a könyvelőmnek azt mondta, hogy a nyugdíjas vállalkozónak nem kell járulékot fizetni. Hát, mindkettőnknek kellett volna abból a kanalas gyógyszerből, mert köpni-nyelni nem tudtunk. Pedig csak jövőbe látó volt szegény, bár mi tudtuk miért ül ott, hiszen akkor is Orbániában éltünk már.
Qqberci
Ennek megfelelően a keresménye innentől nem nyugdíjnövelő tényező...
DR PRÉDlKÁTOR
@Shikari: Látom sikari néni, hogy te nyögdíj mellett nyomod itt az ipart...
Clavigo
@Shikari: Nekünk meg ilyen büdös lábú,bocskoros ,bozgor migráncsok jutottak,,mint amilyen te vagy.
DR PRÉDlKÁTOR
@Shikari: "Pert vesztett, fizetnie kell Bayer Zsoltnak, amiért trágár kifejezésekkel illette Hadházyt"
kereső
@nezelodo: 01.11,05:08 pedig jól mondta a NAV ügyintéző. Mert mindaddig ,amig a nyugdijas vállakozó( magán-és a társas is), nem vesz ki személyes jövedelmet a vállakozásból, addig nincs járulék fizetési kötelezettsége.Csak és kizárólag eg.ügy szolgáltatási járulékot fizet-2019:7500.-Ft/hó.
Ha vesz ki jövedelmet-azt is két ágon teheti: bérként/bérjellegűként- ekkor járulékozik,
vagy tőke ágon- osztalékot. Akkor meg szja+eho ( megjegyzem ez volt 2018-ig, 2019-től az ehot szochó váltja fel.)
kereső
@kereső: még annyit, hogy a Tv. csak és kizárólag a munkaviszonyra vonatkozik, a társas vállakozás nyugdijas tagjára NEM!!
Eladott Ország
Drága honfitársaink, kedves nyugdíjasok! Hát mit látok én itt a szememmel? Kósa Lajos azt állítja azzal az okos szájával, hogy minden második nyugállományú országlakó verdesi a fenekét a földhöz örömében, amiért majd mostantól szövetkezetbe tömörülhet és visszatérhet a munka édesbús világába. Tegye már fel a pracliját az a kedves, vagy kedvetlen, esetleg teljesen zsémbes olvasó, aki beszélt erről a Lalival, esetleg Harrach Péterrel, vagy magával a fényestekintetű fővezérrel! Vagy bárki mással, aki Mátyás királynak volt öltözve. Kapott valaki ilyen nemzeti inzultációs kérdőívet esetleg? Mert Kósa tutibiztosan igazat mond, az neki régi szokása.Ha ő azt állítja, hogy egymillió nyugdíjas (a kétmillióból) visongva örül ennek a páratlan lehetőségnek, akkor az úgy is van. És én meg is értem, mert ilyen nagyvonalú gesztust egy kormány se gyakorolt még, az biztos is. Ebből is tisztán látszik az a végtelen szociális érzékenység és humánum, ami nekik sajátjuk. azért elgondolkodnék rajta, hogy miért is nyilatkozgat a kormány és külön Kósa Lajos az én nevemben, az én megkérdezésem nélkül. Azon is eltöprengenék, hogy miért néznek hülyének, miért akarnak kiskorúsítani és miért ugatnak bele az életembe. Ez persze én vagyok, de én soha nem voltam lelkes híve a csordába tömörülésnek, furulyaszóra masírozásnak. De azért ismerek jópár idősebb embert, aki elég önérzetes és bölcs ahhoz, hogy átlássa: már megint hülyének van ő nézve. Megnyugtatásul: nem csak ő. Mindenki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.