Budapest környékén szokásos módon a szokásos helyeken akadozik a forgalom.

Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Az M0-s autóút déli szektorában a tereléseknél folyamatos a haladás. Ugyanakkor az M3-as autópályán az M0-s csomóponttól a városközpont felé, valamint az M2-es autóúton Göd térségében, illetve a főváros környéki főutakon már akadozik a közlekedés a reggeli csúcsban.

Útinform: súlykorlátozást vezetnek be Csornán

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

- Az M1-es autópálya Győr elkerülő szakaszán, a 119-es és a 129-es km között, napközben a télies időjárás miatt hirtelen kialakult burkolathibát javítják, emiatt mindkét oldalon a külső sávot lezárják.

- Csornán, 10.00 órától a 85-ös, a 86-os főút átkelési szakaszán, valamint a Barbacsra vezető úton 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be!

- A 20 tonnánál nehezebb tehergépjárművek az újonnan megépített M85-ös autóút vagy az M86-os autóút felé kerülhetnek!

Útállapot:

A Dunántúlon borult, felhős, a középső és a keleti területek felett változóan felhős az égbolt. Általában csapadékmentes az idő, de Veszprém, Zala és Baranya megyében helyenként szállingózik a hó.

A gyorsforgalmi utak és főutak burkolata csak helyenként száraz. Általában a korábban kiszórt sótól nedves. Még télies útviszonyokra kell számítani az alsóbbrendű útszakaszokon a Tiszántúlon, ott is a keleti határszélhez közelebbi területeken.

A látási viszonyok mindenütt megfelelőek.

A középső országrészben és a Dél-Alföldi tájakon többnyire mérsékelt a légmozgás. Élénk széllökéseket Nyugat- és Közép-Dunántúl, illetve az északkeleti határszélről jeleztek.

A hőmérséklet a Dunántúlon -4 és 0 °C fok a Dunától keletre -9 és -4 °C fok, az Északi-középhegységben -15 és -10 °C fok között változik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.