Nagy úr a szükség, biztos nem volt kéznél egy minimálbéren foglalkoztatott fideszes sem, mert épp dolgozott, vagy túlórázott.

Az ugytudjuk.hu cikke szerint a kormány a napokban elkezdte megint a "Magyarország jobban teljesít" kezdetű kormánypropaganda reklámozását, és ebben tűnt fel Ajtai Péter Békés megyei milliomos vállalkozó is, aki nagyon örül annak, hogy idén a minimálbér (bruttója) már "több mint kétszer annyi, mint 2010-ben" volt. 

Minimálbéresként dicsérte a kormányt a reklámban a milliomos fideszes vállalkozó

Ajtai Péter a kormányreklámban

Fotó: ugytudjuk.hu

A lap szerint Ajtai 2014-ben a Békés megyei Bélmegyer polgármesteri székéért indult el fideszes színekben, ám nem nyert a választáson. 

"Ajtai szereplése azért is külön érdekes, mert úgy dicséri a minimálbér emelését a hétköznapi munkavállaló szerepében, hogy egyébként jól menő milliomos vállalkozóként ismert a megyében, többek között sütödében van érdekeltsége. Abban a Békés megyében, ahol a legtöbb ember él egyébként minimálbérből, a munkavállalók 60 százaléka" – hívja fel a figyelmet a lap.

(Romániában egyébként vásárlóerő-paritáson mérve többet ér a megemelt minimálbér, mint Magyarországon.)

Ajtainak nem ez az első kormányreklámbeli szereplése: tavaly "jómunkásemberként" dicsérte a Fideszt egy "Magyarország erősödik" kiadványban, ezt még anno az Alfahír vette észre.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
félre lett értve: minimál béren adózik!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Eladott Ország: Sem ettől, sem mástól.
Emlékszem, a Kádár-időkben rengeteg kedvezmény a dolgozó elé volt tolva, adómentesen. A szakszervezetek a topon voltak, a dolgozónak csak dolgoznia kellett, más gondja nem volt. Mégsem volt jó. Piacgazdaság kellett.
'90 óta piacgazdaság van és öngondoskodás, de ez sem jó. Kellene hozzá a kádári rendszer szociális hálója is, melyet a Boros csomag végérvényesen lebontott.
A kettő nem megy együtt. Ha megfeszül a kormány, akkor sem tud eleget tenni mindenkinek. Sem ez, sem a következő. Sőt! Minél előbbre megyünk az időben, egyre rosszabb lesz. Ez a tendencia az egész világon.
Eladott Ország
@Eriksson: Ez nem kormány, hanem maffiaállam!
Eriksson
@Eladott Ország: Mert ezt mondták neked. Az előző kormányra is azt mondták, és az azt megelőzőre is. Ha az ember minden lóra felül amit alá adnak, az csak jól feltöri a bársonyos seggét.
simmering73
Ezek szerint nem találtak egy minimálbéres fideszrajongót sem? Mondjuk nem csodálkozom.
anima
Alsó harapású baromarc. Busójárásban ne vegyél fel maszkot. Neked nem kell.
kokopelli
@anima: ...nekem az előember képe ugrott be még a suliból,az állkapcsa miatt!!
A fotós még mindig röhöghet rajta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.