A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a pénzügyőrök mintegy négy tonna, több mint 1,3 millió hamisított Lego formatervezésű játékot foglaltak le és semmisítettek meg – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szállítmányt Kínában adták fel egy ukrajnai lakcímmel rendelkező személynek.

A játékokkal kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy azok szellemi tulajdonjogot sértenek, így a pénzügyőrök megkeresték a Lego formatervezési minta magyarországi jogi képviseletét, aki megállapította, hogy a termékek mind hamisítványok és kérte azok megsemmisítését.

A hamis termékekkel okozott kár majdnem 20 millió forintra tehető

- írták.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem értem miért kell megsemmisíteni ennyi játékot? rengeteg az állami gondozott ,szegény sorsú gyerek. nekik teljesen mindegy,hogy az a Legó tényleg Legó,vagy csak egy másolat. Ez épp olyan,mint régen volt,hogy elégették a hamis márkajelzésű ruhákat. Szerencsére egy idő után és a nép méltatlankodása miatt,ezeket a ruhákat nem égették el,hanem eltávolították belőlük a márkajelzést és oda adták a szegényeknek. Ezt miért nem lehet megtenni most a Legóval? Tudom,hogy minden egyes kis darabon ott a legó jele,de gondolom a gyerek nem hordozza körbe a falun,hogy "nézzétek kaptam hamis Legót!" Épp így nem értem azt sem,hogy a drogokat miért semmisítik meg.Rengeteg gyógyszer alapanyaga a drog. A gyógyszergyárak milliárdokat költenek az alapanyagokra,amit természetesen a fogyasztókra passzolnak át.Miért nem lehet a lefoglalt ópiátokat, heroint,morfiumot átadni bizonyos árcsökkentéssel a gyógyszergyáraknak. Azok úgy is kiszűrik belőle a szennyezettséget. A csempész cigit megértem,hogy elégetik,mert a dohányzás senkinek nem hoz hasznot.Kivéve az államnak és a dohányiparnak,de akkor is káros. Persze lehet,hogy ez az elégetés és megsemmisítés csak a nép számára lett megírva és a valóság egész más.
rokker33
@cikicakk55: azért semmisítik meg mert lehet hogy nem az uniós követelményeknek megfelelően készült a játék hiszen nem tudható hogy milyen műanyagból készültek esetleg az egészségére káros anyagot tartalmaz e ??
A minőség is fontos hogy ne törjön el ha a gyerek rágja vagy játszik vele. Soha nem szabad ilyen ócska minőségű játékokat adni a gyerekekbek!!!
cikicakk55
@rokker33: Ebben igazad van. Ám én úgy vettem észre,hogy ezek az úgy mond " hamisítványok" persze inkább a ruha neműnél mondható el,nem olyan rossz minőségűek ,csak a logo hamis rajtuk.Sajnos főleg Karácsony előtt szoktak találni olyan játékokat(persze ezek nem kifejezetten márkás játékok),melyekben káros anyagok vannak a festék például kifejezetten ártalmas,ha a gyerek a szájába veszi. A Legót egyébként sem érdemes kicsi gyereknek venni,a nagyobbak meg már nem veszik a szájukba. Én például a gyerekeimnél és az unokáimnál is megköveteltem a kézmosást a játék után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.