A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg

- tették hozzá.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak.

A Giro Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – azaz pénteken történő – kifizetéséről.

A Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás

- tették hozzá.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Ha van technikai hiba, akkor bizony van fennakadás is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
A dolog pikantériája az, hogy a nap folyamán, feltételezhetően késve, de a bankok megkapták a nyugdíjakat. Az érintettek többsége mégsem jutott hozzá. A leggonoszabb a dologban az, hogy mivel Karácsny volt, sokan "belecsúsztak" a folyószámla hitelükbe is, ami jóval magasabb kamatú, mint a hagyományos hitelek, ráadásul napi kamatozású. A bank a törlesztést akkor írja jóvá, mikor az utalást is megejti, így a péntek délután érkező pénz hétfőn kerül jóváírásra. Ez három napi plusz kamat, amit nyer a bank és bukik a nyugdíjas. Ha nem tudnánk, hogy kétmillió nyugdíjasról van szó, piti összegnek tűnne, de így nem is olyan szerény pénz ez. Amire én kíváncsi lennék, történik-e vizsgálat, lesz-e felelős és kártéríti-e valaki a hátrányt szenvedőket? És itt lehet a kormány szerepe, hisz a számfejtéshez és utaláshoz valójában semmi köze, az elrendelésen kívül, ami megtörtént. A baki az Államkincstárban történt. A kérdés, lesz-e vizsgálat és mivel effektív károkozás történt és jó pár visszaélés is, a lényeg, hogy lesz-e következmény!
Papuska1
@papa.49: Persze, ezt is a Fidesz csinálja, mert ők a mindenható! Hát nem ők csinálják. Az államkincstárban dolgozók csinálják és a bennfentes információk szerint néhány óra késéssel a bankok megkapták a pénzt. Ők nem utaltak tovább. Ami tényleg a kormány (nem a Fidesz) felelőssége, hogy utána járnak-e, hogy mi történt és lesz-e felelősségre vonás!
Papuska1
@Eladott Ország: Olyat nem lehet garantálni, ami láthatóan bizonytalan. Ma még igen, de, ha nem nő duplájára a munkaidő és nem fog a fele annyi ember kétszer annyit dolgozni, biztosíthatatlan a világon mindenütt a nyugdíjfizetés és még sok minden! Amit kifizetnek, azt meg kell termelni. Ha nincs, aki megtermelje nem lesz. Szomorú, de igaz! A pénzt nem csinálják, csak munkával, terelési értékkel jön létre és annyit lehet elosztani, amennyi van. Nálatok otthon nem így működik?
papa.49
@Papuska1: Te így gondolod én meg másként oszt.jónapot ezért kár volt írnod !!!
Felelőse BIZTOS HOGY NEM LESZ legfeljebb a Gyurcsány, vagy a Soros ))))))))))))))
Eladott Ország
@Papuska1: tegnap 16:20; Csak meg kellene becsülni a munkaerőt, hogy ne hagyja el az országot, mert nem lesz aki megtermelje a bűnöző csúti cigány és bandájának a Gundeli kommunizmust és a több milliós havi fizetést a semmittevésért. Én több mint 42 év munkaviszonnyal mentem öregségi nyugdíjba, úgy hogy a süket dumáddal elmehetsz a qrva anyádba, te fideszes barom! Nem kérek a szemináriumodból, anyád majma!
Eladott Ország
@Papuska1: A magyar nyugdíjbotrány és az állampárt televíziója.A híradó körülbelül harmincadik percében közölték, hogy voltak, akik ma nem kapták meg a nyugdíjukat a szokott időben, majd ismertették a Magyar Államkincstár napközben már mindenütt olvasható közleményét, miszerint technikai hiba okozta a csúszást, de most már minden rendben van, és mindenki a megemelt nyugdíjat kapja. Hát így kedves olvasótábor, ezek után bizonyára megértik, hogy miért jelöltem magam valamilyen fontos kitüntetésre De előbb még elmegyek pihenni, sok volt ez így egyszerre. Önöknek is ezt javaslom, valamint azt, hogy csak abban az esetben nézzenek köztévés híradót, például, ha tényleg nincs jobb dolguk, de előtte mindenképpen konzultáljanak kezelőorvosukkal, gyógyszerészükkel.
kanadaihirlap.com/2019/01/12/a-magyar-nyugdijbotrany-es-az-allampart-televizioja/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.