A magyar kormány egyebek mellett gazdasági és családtámogatásokkal segíti a felvidéki magyarság boldogulását – mondta a határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken az M1 aktuális csatornán.

Szili Katalin: javul a magyar gazdaság helyzete, tudjuk támogatni a határon túli magyarokat is
Fotó: Youtube

Szili Katalin felidézte, nemrég volt 25 éve annak, hogy a felvidéki magyar választott képviselők Komáromban megfogalmazták a szlovákiai magyarságot érintő legfontosabb céljaikat. Egyebek mellett – folytatta – társnemzeti státuszt szerettek volna, azt, hogy

ahol a magyarság számaránya eléri a lakosság 10 százalékát, ott legyen hivatalos nyelv a magyar, és a hivatalokban részarányosan legyen magyar foglalkoztatás.

Megjegyezte: akkor 11,5 százalék volt a magyarság aránya Szlovákiában, jelenleg viszont nem éri el a 10 százalékot. Nem annyira az elvándorlás, hanem inkább az asszimiláció jellemző – tette hozzá.

Szili Katalin elmondta: a magyar gazdaság javuló helyzete a határon túli magyarságnak is sokat jelent. Ennek köszönhető, hogy

a kormány támogatást nyújt a felvidéki, a vajdasági, a kárpátaljai és az erdélyi magyaroknak is. Ez gazdasági, oktatási, kulturális támogatást jelent, segíti az önazonosság megőrzését, valamint azt, hogy a magyarság a szülőföldjén fejlődhessen gazdaságilag.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány családpolitikai eszközökkel is támogatja a határon túli magyarokat, példaként említette a Köldökzsinór programot. Kiemelte a Rákóczi Szövetség Felvidékről indult kezdeményezését is, amelynek keretében tízezer forintos támogatást adnak mindenkinek, aki magyar iskolába íratja gyermekét. Az idén beiratkozottak száma jelentősen nőtt az előző évekhez képest – mondta a miniszterelnöki megbízott.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Na vazzzze...máááááá nem tudtam mi hiányzott..,,,de ez a Luvnya biztos hogy nem ..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Na vazzzze...máááááá nem tudtam mi hiányzott..,,,de ez a Luvnya biztos hogy nem ..
Hellcat
@Clavigo: Kiemelkedően undorító féreg az tuti.
Clavigo
B@sszátok szájba az összes,,határon túli ,,,magyarul beszélő,,,,szlovák,ukrán,román szerb,horvát állampolgárságú,, bérszavazóitokat.,,Oszt jó napot.
csak úgy....
...hogy a szocs adolf a csiki bika hálálja meg néked a jóságod , egy nyalafintással, rusnya katica.
cziboor
---_Itt találsz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen
Clavigo
@csak úgy...: esetleg ,,még tőkés püspökelvtársat tudnám a feladatra elképzelni...
Nessy
Azért, ha marad valami a határon túliak támogatása után, esetleg lehetne a határon inneni magyarokat is támogatni?
Vagy azoknak nem elég egy böske utalvány, meg két kiló krumpli a szavazatukért?
csak úgy....
@Clavigo: inkább egy potens tökés de réce...
Sámannus
Ha szopni kell mindig neki szólnak. Most azt akarja mondani nem kell utalni a nyugdíjat, mert a külföldi maffia fontosabb nekik.
csipetke
Ez a nő hol él?Eddig is sok-sok milliárd adóforintjába fáj a magyarországi magyaroknak a tán még magyarul se tudó külhoni "magyaroknak"a tízezrei,akik még a választásba is beleugattak pénzért.
Talán még csodálkoznak is,hogy utáljuk őket
bencemacska
Hát nagyon vastag rinocérosz bőr van a pofáján!!!
colibri
Ez a köpönyegforgató, mindenvótmár tojó miért nem vonul már nyugdíjba? Rusnya katica... hát ezen behaltam...
human
Szili Katikáról jut eszembe, hogy a fidesz tele van komcsi ügynökökkel.
Nessy
Orbán "magyarjai" jó pénzért holnap akár piréznek is vallják magukat
papa.49
Ilyet nem szoktam nőre mondani de a spiné KURVA NAGY HAZUG SZEMÉTLÁDA !!!
division
@Clavigo: Az mennyivel jobb ha a menekültekre fordítanának súlyos pénzeket? Azért ők mégis csak határon túli magyarok, akikről nem kellene ilyen alpári módon megnyilvánulnod. Emberi módon nem megy? Persze, itthon is lenne helye ennek a pénznek, és magam is felcserélném a sorrendet, de akkor sem kellene róluk így megnyilvánulnod.
cziboor
--Itt találsz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen
cziboor
-----Itt találsz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen
RonaGyuri
Egy költői kérdés: és mennyit kell javulnia, ahhoz hogy ezeket a támogatásokat ne tőlünk vegyék el?
szaboria1
Katika csak azt nem értem amíg itt nálunk sok ember egyik napról a másikra él akkor miért kell ennyire támogatni a külhoniakat, hogy ott is sport pályákra költsék a pénzt? Te mikor nyúltál a zsebedbe, hogy valakit itthon is támogass. Csak a tegnapi napon kellett volna látnod mennyi ember sírt az ATM-nél mikor még nem lehetett tudni mikor lesz pénz és már nem volt soknak a hévégére pénze.
Yoda69
Ezt pont ez a hazaarulo ribanc mondja? Hiteltelen.
silber13
@division: Én azért nem lennék olyan biztos az említett határon túli magyarok magyarságában.Azukrajnai nyugdíj anomáliát a magyar kormány képtelen,megoldani,de nem is akarja.Kell a szavazat!
Desischado
Rohadt politikai ribanc, akkor támogasd őket te! Itthon nincs elég rászoruló?! Ja, bocsesz, elfelejtettem, hogy kellenek a szavazatok! Hogy szakadna rád is a mennyezet, te hazaáruló pévatáncoló szemét!
Eladott Ország
Traumák, kettétört gerincek, kegyetlenül ízléstelen seggnyalás. Nem ezek az emberek tehetnek arról, hogy jelenleg ők testesítik meg a politikai elitet, hanem mi vagyunk a szemenszedett barmok, amiért hálás farokcsóválással eltűrünk mindent. Ha ez így marad, akkor a helyzet csak romlani fog és valóban eljöhet az a nap, amikor Orbán Viktor megalakítja a maga baloldali pártját, de akár még szabad perceiben egy liberális pártot is összegányolhat, aztán majd mindig aszerint változtatja a világnézetét és véleményét, hogy éppen melyik székben ül. Akár Szili Katalinnal az oldalán. Szép lesz, szó se róla. A gazdaság amúgy meg úgy hasít, hogy már csak Bulgária van mögöttünk, ha így haladunk nem sokáig.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmindmeghalunk.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F06%2Fmelto.jpg&key=h63YgwLXLfOVCfGvTPH0Kw&w=600&h=101
justhpeter
Ez egy verseny. A nyalásban. Szili hátrányban van a helyből hülye fideSS-káderekkel - Gulyás, Hollik, Tuzson, Németh - szemben, neki dupla sebességgel kell a köpönyeget forgatnia. Csak abban bízhat, hogy könnyebbedik a helyzete, ha már az összes régi mszmp potentát is Orbán mellett áll, így az ő bűne is kisebbnek látszik majd.
tulipan
Naqygon tiszta lehet már a segge ennek, a O1G-nek!
kereső
"a kormány támogatást nyújt a felvidéki, a vajdasági, a kárpátaljai és az erdélyi magyaroknak is. Ez gazdasági, oktatási, kulturális támogatást jelent, segíti az önazonosság megőrzését, valamint azt, hogy a magyarság a szülőföldjén fejlődhessen gazdaságilag."-tényleg te áruló ribi? Mióta gazdasági!,kultúrális !,érdek a foci csapatok milliárdos támogatása, a külföldi stadionok épitése?Mióta segiti ez a "magyar intenditás" megőrzését?
Szeretsz te is a zavarosban halászni? Nem arról van inkább szó, hogy ezek a száz-és ezer milliárdok igy teljességgel kikerülnek a "figyelő" szemek elől-és befolyásolni lehet velük a szomszédos ország politikáját? Meg szavazatokat lehet venni? Ráadásul lopni is könnyebb belőle, mert ki a fene ellenőrzi? A horváth szervek?A románok? Semmi közük hozzá, mint ahogy a szerbeknek sincs. Azok örülnek ,hogy milyen hülyék a magyarok- kilóg a fenekük a nadrágból, de engedik,hogy orbánék csekonics bárót játszanak, és ezzel nem nekik kell foglakozni. ( óvoda,bölcsőde program, iskoláztatási támogatások, templomok felújitása-a külhoni egyházak támogatása...).Egyszóval katalin ,te nem gyurcsányt árultad el. Te most folyamatosan minket árulsz el, mindazokat, akik a 93000km2-en élnek.De majd eldobnak,mint rahel a szarost, amikor már nem lesz rád szükség. Bár már csak látnám.
tulipan
@Horizont: EZ ronda dög A NŐ EGY 2. O1G, MINDIG ARRA POFÁZIK, AMERRŐL LEEESHET NEKI VALAMI!!!
SystemError
A te helyzeted minden választásnál javult mostanában néhány tízmillióval az biztos
tulipan
Neki, eprsze, Tudjuk, ezért is fényewzik magukat
Pálinkás Pál
Ennél undorítóbb ribit keveset hordott a hátán a föld!!!
dr. prédikátor
Mért nem inkább az O1G faszát szopod hülye kurva!!!Szemét egy picsa vagy!!!
kolnidre
Katika drága fordulj most hátra.Fogd meg a fejedet és nyald ki a seggemet
division
@Horizont: Amiket most leírtál azokat nagyon jól tudom én is, csak azt vázoltam fel hogy nem kell ellenségesen viselkedni a határon túli magyarokkal, nem ők tehetnek arról hogy nagy a szavazati értékük...
görbetükör
@division: - de ha élnek vele, bizony tehetnek róla! Ha fel/ki akarnak bárkit használni, az mindig kettőn áll!
cziboor
___--__Itt találsz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen
magyarbakancs
Gerinctelen ,jeleltemen,szaros komcsi vagy !
papa.49
@magyarbakancs: Még az se azokat becsülöm mert nem tagadták meg az elveiket, de ez az aljadék csak MAGAMISTA !!!
kissé felnőttem
itthon aki megfagy kb. eddig 50 nél tőbb az meg le van sz ...? elmész ám segnyalásért
anyonpénzelt liba. Az igazat mondanád el NE azt amit kell !!! a valóságot !!!
tulipan
@kissé felnőttem: Ez a forgolodó rem már réges rég eláztatta az az agyát a képzeletbeli narancsiszapban! Káptelen igazat mondani!
DR PRÉDlKÁTOR
kati néni helyzete bizonyára nem javul, mert akkor támogathatná a pécsi fogorvosokat...
dr. prédikátor
@DR PRÉDlKÁTOR: Na megint megjöttél fasszopó durbincs, anyádat megbasztad már???
papa.49
@dr. prédikátor: Már neked is lett alteregód ???
dr. prédikátor
@papa.49: Már három, de mind a három ez a fasszopó durgincs.
Eladott Ország
Miből akarod támogatni a határon túli magyarokat te nagyon hülye, amikor már lassan Bulgáriával vagyunk egy szinten, idióta szenilis, barom!
papa.49
@Eladott Ország: Az nem érdekes csak támogatni tudjuk a bérszavazókat !!!
Mi meg szívlapáttal az ilyen tetveket !!!
CsipkeRózsa
Egy dicsérő jelzőt sem lehet találni Szili Katalinról az eddigi 53 hozzászólásban.
Mrimaonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8
division
@Horizont: @görbetükör: Nem kevés ismerősöm van a határon túl, és nem fog egyik sem ide szavazni. Én sem nekik segítenék először természetesen, hanem az itteni magyaroknak (persze nem mindenkinek).
namihami
Ezek szerint még több adóforintot fogunk kidobni rájuk?
Jaaaajjjj, micsoda öröm. Végre egy jó hír. Már úgyse tudtunk volna mit kezdeni a csak folyton-folyvást gyűlő forintokkal. A hazai emberek már húszezressel gyújtjàk meg a pipájukat.
cikicakk55
Miért nem a határon belül élő Magyarokat támogatjátok? A határon túl élő " Magyarok" esetleg kettős állampolgárok. nagyon kevés azoknak a száma,akik tényleg Magyarországon születtek,itt éltek,ide adóztak,ezt az országot építették. Lehet,hogy nincs is már ilyen ember.Akik Romániában,Ukrajnában,Szerbiában élnek,azok annak az országnak az állampolgárai. Mi lenne itt,ha mindenki az Őseinek a hovatartozására hivatkozva követelné a különböző országokat,hogy támogassák őket,mert a szépapja,vagy a szépapjának a szépanyja Olasz,vagy Svéd,Vagy Holland volt? Akkor Magyarok,ha ide adóznak,ha ide fizetik a TB-t,ha Ők is ugyan úgy el kell,hogy viseljék a diktátor ámokfutását,mint nekünk Magyaroknak. Ők már megelőztek bennünket élet színvonalban még is segítenek nekik? MI igazi Magyarok meg dögöljünk meg,mert nincs kórház,nincs orvos,nincs személyzet?
balos
A pica egy undorító faj silány terméke!
cikicakk55
@Eladott Ország: ma 06:13
Nem tudom,hogy észre vetted-e,de te vagy az egyik legkedvesebb "barátom" itt a propelleren. Te sok mindent le tudsz írni amit én nem,mert nem tudok úgy fogalmazni,ráadásul ha valami dühít,akkor már csak azért sem jut eszembe semmi. Egyetlen dolog csak amivel nem értünk egyet,de csak akkor ha tisztázzuk mit értesz a " Mi" alatt.Bemásolok egy mondatod: " Nem ezek az emberek tehetnek arról, hogy jelenleg ők testesítik meg a politikai elitet, hanem mi vagyunk a szemenszedett barmok, amiért hálás farokcsóválással eltűrünk mindent. "
Ha ezt ránk a népre írod,akkor nem értünk egyet. Mond meg mit tehetnénk mi például Budapesttől 2-3000 km-re élő emberek? Pénzünk nincs erősíteni a tüntetők létszámát. Jogainkat,lehetőségeinket( média) elvették. Bár mit teszünk a kormány ellen az bűn. Az emberek legnagyobb része nem rendelkezik olyan tudással,hogy megtalálná a kiskapukat,aminn keresztül talán még megtámadható lenne Orbán. Nem érzem,hogy birka lennék,viszont érzem a tehetetlenséget,azt a dühöt,ami elönt,mikor egy újabb Tiborcz,Mészáros,Rogán,vagy bár melyik seggnyaló milliárdokhoz jutott és én,vagy is mi tehetetlenek vagyunk. Most egy kicsit úgy érzem,hogy végre a vidéki embereket is bevonják,mert vidéken is sztrájkokat szerveznek.Legyen egyszerre minden városban,hogy a rendőröket ne lehessen erősítésképpen Pestre küldeni. Tudod,ha nem félteném a családom a következményektől,akkor én már léptem volna,mivel az én életem már nagyon véges és teljesen mindegy,hogy ma vagy holnap ér véget.Nem félek semmitől,golyófogónak bár mikor elmennék.
division
@cikicakk55: "Mond meg mit tehetnénk mi például Budapesttől 2-3000 km-re élő emberek?"
Például el kell menni szavazni. Nagyon sok ember nem él ezzel a jogával, ilyenkor szoktam azt mondani ők ne is kritizáljanak. Egyébként te sem itt laksz? 2-3000 km elég távolinak tűnik.
Eladott Ország
@cikicakk55: tegnap 20:59, Az ellenzéki pártok évek óta tudják, mivel kell megküzdeniük. Ebben az aránytalan és igazságtalan rendszerben is le lehetett volna váltani a fideszt, ebben a rendszerben is ki lehetett volna csikarni a rendszerváltást. Ha együttműködnek. Aztán – miután az új kormány visszaállította a demokratikus alapjogokat, kialakította az igazságos választási rendszert – ki lehetett volna írni egy új választást, ahol megmérethették volna magukat a pártok. Nem ezt választották, mindegyik a maga pecsenyéjét igyekezett sütögetni. Ennek most az ország issza meg a levét. Mi, polgárok isszuk meg a levét. Az ellenzéki pártok pontosan tudják, amit én is tudok, mindenki tud. Ebben az országban stabilan van nagyjából másfél millió hülye. Tudatlan, tájékozatlan, félanalfabéta, aki azt hiszi, hogy Soros György indul a választáson, aki halálosan retteg a soha nem látott migránsoktól, akinek mindegy, mennyit lopnak a politikai bűnözők, csak az ő tyúkszaros életét védjék meg a kreált ellenségtől. Az ellenzéki pártok pontosan tudhatták, hogy ezeket az embereket kellene elérni, elvinni hozzájuk a valóságot, tanítani kellene őket. Nem tették. A parlamenti melegedőbe bevergődött, a közösből bőven osztott pénzért a következő négy évben félgőzzel elbohóckodó állítólagos ellenzéki urak és hölgyek elmehetnek a picsába. Nem a fidesz győzött. Az ellenzéki pártok buktak el. Egyenként és személyenként is. A néhány százalékos pártocskák, akik tegnap még kormányt akartak alakítani. Egyenként. A senkivel összefogni nem hajlandó ostobák, kollaboránsok, önző, csak a saját pecsenyéjüket sütögetni akaró önjelölt nemzetmentők hada bukott el. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenlegi hatalmat békés, demokratikus eszközökkel, ebben a rendszerben leváltani nem lehet.
CsipkeRózsa
@division: Szerintem, egy nullával több került oda.
cikicakk55
@division: Elnézést,rosszul írtam.2-300 km-t akartam írni. A másik: Elmentem szavazni,de nem szívesen,mivel csak azt tudtam kire nem akarok szavazni.Azt is tudtam,ha nem megyek el,akkor is Orbánnak kedvezek. Amennyiben valamelyik kamu pártot jelölöm be,akkor megint Orbánnak jó,mert a töredék szavazatok azok mind az övéké lettek. Így persze könnyű volt dongetni a mellüket,hogy 2,6 millió ember rájuk szavazott.Nem volt az még egy millió sem és ezt Ők is tudják és mi is tudjuk.Az ellenzék akkori viselkedéséből semmi olyat nem láttam,amire azt mondhatnám,hogy na ez jó! Ezek igen,ezek értünk cselekednek. Nem akkor huzakodtak,nem akartak összefogni,mindegyik féltette a pártpénzét. Így végül a kétfarkúra szavaztam,mert azok legalább viccesek és tényleg egy párt,nem kamu. Én Hódmezővásárhelyen élek és itt minden tüntetésre kimegyek,de még Szegedre sem futja a nyugdíjamból átutazni,pedig az oda vissza csak 1300 ft. Pestre legalább 14.000 ft lenne. Ezt kell csinálni amit kicsit későn,de végre felfogott az ellenzék.Össze kell fogni.Minden városban ugyan abban az időpontban legyen tüntetés,mint Budapesten. Ez jó,mert a rendőröket nem tudják felvezényelni a pesti rendőröknek segíteni..Tojás,romlott krumpli, sár van bőven vidéken,van mit dobálni a Fideszesekhez.Persze nem hinném,hogy egy is elmerne ide jönni.
cikicakk55
@Eladott Ország: ma 07:32
ebben teljesen igazad van,de azok az ellenzékiek nem mi vagyunk. Mi a nép vagyunk.Nekem mincs pártom. Az én pártom a nyugodt élet, a biztos jövő a gyerekeinek és az unokáimnak.Én is nagyon mérges voltam az ellenzékre,írtam is jó párszor,hogy csak egyetlen egy napra kellett volna összefogniuk.Csak addig,még a csuti kiborul a trónjából,mert nem kapott annyi szavazatot. Nem! Szinte minden ellenzéki párt hőbörgött,hogy ezzel igen,de azzal nem. Mi magunk is eltudjuk érni azt amit elakarunk érni.Igen,elérték,kapták tovább a párt pénz,4 évig ha vi egy millióból dőzsölnek.Most mint ha észhez tértek volna,de én már csak akkor hiszek,ha saját szememmel látom,hogy Orbánt és a holdudvart láncra fűzve viszik a vallatóba,ahol szépen eldalolják merre leledzik az a sok ezer milliárd forint,ami ha vissza kerülne a közösbe,lenne annyi,hogy emelhessenek a nővéreknek,tanároknak,a kórházakat elkezdjék újjá építeni Jutna a nyugdíjasokra is.Mi el sem tudjuk azt képzelni mennyi pénz lehet az amit elloptak.Csak a 3000 milliárd Manyup pénz is A sok felesleges stadionból lehetne hajléktalan szállókat építeni.( esetleg börtönöket,mert jó pár ezer ember van a Fideszben,akik bizony börtön érettek lettek.Ötletem van dögivel,de az,hogy milyen módon tudnánk elérni,fogalmam sincs.
division
@cikicakk55: Akkor alig 40 km közöttünk a távolság:-))
RonaGyuri
Egy sajnos csak kitalált rémhír,

pedig ezen a hétvégén elég nagy sikere lenne

A sum-MÁK-olók vezére közkívánatra intézkedett a januári nyugdíjutalásokkal kapcsolatos blamázs után. A gond előidézésben meghatározó szerepet játszókat átirányították. Ezen túl a médiában trolkodó derék párt-csinovnyikok kifizetéseit fogják intézni! =))
Lepényleső
...miközben mi hullunk mint a legyek,hiszen országon belül segíteni senkinek nem lehet?
S talán azt sem lehet követni így,hogy ki mennyit,kinek fizetett,s megmaradt magánosított
pénz így mennyi lett?
kissé felnőttem
@papa.49: hogy Te mit rejtegetsz szivlapátot, ? Ökör volt aki kitalálta azzal döglésig lehetett dolgozni még ma is mementóként őrzöm.
a kormánytagok 3 vagon mész kirakása elől 10 percen belűl menekülnének még Kubáig is csak NE azzal kelljen nekik dolgozni 2- óra munka 5 vizhólyag egyéb nyavajgással
papa.49
@kissé felnőttem: 1967 február , 1 hónapon keresztül minden éjszaka az Apámmal ketten vagonból szenet lapátoltunk, a ferencvárosi pályaudvaron, hogy éhen ne dögöljünk mindhárman az öcsémmel !!!
Én próbáltam tudom mivel jár ezeknek meg a hátán, fején szívesen megtáncoltatnám !!!
division
@kissé felnőttem: @papa.49: Én világ életemben szellemi munkát végeztem, mégis porckorongsérvem van meg fáj a hátam, szoktam is kezeltetni. Lehet a sporttól? Fene tudja. Inkább genetika. Van ismerősöm aki meg 70 éves és semmi baja nem lett az állandó fizikai munka mellett sem.
kissé felnőttem
@division: A munka akkor igy itélték meg becsület dicsőség dolga! aki életében nem fizikai melot végzett az is ember. Kitartásra nevel de megélni meggazdagondni?
arra ez nem alkalmas 14 évesen Culágerkodtam napi 12 órában heti 6 napot a nyári szünetekben, évesen kelenföldi pu 5 vagon kisméretű tégla a napi munka megplusszolása képpen este 11 ig Nos amit nem ajállok melegvizben sokáig, mert begyullad,max voltaren krém és élete végéig ez kiséri sokakat műtöttek az is 2 esélyes vagy még rosszabb is lehet (KITARTÁST ) ezzel én is együtt élek szép napot
division
@kissé felnőttem: Műteni én sem igazán akarom, Voltaren ér valamit azért. Sajnos van akinek már 20 éve korában is előjön.
kopacsijanos
A magyar munkában rokkantak nyugodtan dögöljenek meg!!
advocat
Én, itthon, ahova fizetem az adómat, miért nem élhetek jobban? Csak, mert nem vagyok elcsatolt? Könyörgöm, eltelt 100 év.
advocat
Jut eszembe! És a burgenlandi magyarok meg le vannak???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.