A Magyar Államkincstár felfüggesztette két ellenzéki párt, a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását.

A Népszavának a Párbeszéd pártigazgatója azt mondta: a párt legutóbb tavaly októberben kapta meg a támogatását, 23 millió forintot – ez nagyjából megfelel az első negyedéves támogatás összegének, amelynek már meg kellett volna érkeznie.

Felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Hasonló a helyzet a Momentummal is, a párt még októberben, alapítványuk pedig decemberben kapta meg a nekik járó pénzt. Idén az első negyedévben

körülbelül 12 millió forint állami támogatásra számítana a Momentum, és nagyjából 21 millió forintra az alapítványuk

Más ellenzéki párt sem lehet nyugott: a lap ugyanis úgy tudja, hogy a Jobbikot az Állami Számvevőszék újra jelentős összegre,

több mint 100 millió forintra készül megbüntetni.

A Jobbik büntetéséről végleges döntés még nincs, csak egy jelentéstervezet, amelyhez a megadott határidőn belül a párt észrevételeket fűzhet. A lap emlékeztet, hogy a 2018-as parlamenti választás előtt ugyancsak a Jobbikot több mint 660 millió forintra büntették meg.

Cikk- és címlapkép: MTI/Sóki Tamás

(Népszava)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"volt valaki aki kérte"?Ha az "ellenzéki" pártok kötelesek!!!elszámolni a választási költségvetésükkkel-és ez ellenőrzést von maga után- akkor a fidesz "kamu" választási pártjainál miért csak akkor "köteles" ellenőrizsni az ász, ha valaki kéri? Nincs itt valamiféle ellnetmondás domokos úr?/fidesz csicska.
A MÁK lesz az állampárt ökle?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@papa.49: Igen, az egy dolog, hogy nincsenek a helyzet magaslatán, de mikor a hülye gyerekek elvesztik függetlenségüket, miközben teljesítési kényszerben kell dolgozniuk, az már a káosz netovábbja.
evacica
Jellemző Orbán pitiánerségére! Ilyen az mikor valaki hiányos intelligenciával rendel! Nem tud mást adni csak mi lényege!Szomorú!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.