A péntek napközbeni fennforgás után estére mindenkihez megérkezett a pénze.

A Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak

– közölte a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer üzemeltetője. Hozzátették, a GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer egész nap hibamentesen működött. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak.

Estére mindenki megkapta a nyugdíját

A MÁK pénteken közzétette a dátumokat, hogy mikor folyósítják a nyugdíjakat.

Ehhez képest viszont sokan arról panaszkodtak, hogy nem érkezett meg hozzájuk a nekik járó juttatás.

Később a kincstár egy közleményt küldött ki a sajtó munkatársainak, amelyben leszögezték, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél.

„A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg. A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják” – írták.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Eriksson: Jó ember akinek nincs kártyája az nem jut ma se a pénzéhez ÉRTED !!!
Ugyanis nincsenek nyitva a bankok, és tudod mennyi ilyen ember van rengeteg !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hátnem egészen mert az éjszaka 23.40 perc már régen nem este !!!
Most már csak ki kéne állni valami szófosóniának és elmondani a teljes igazságot, DE NEM A MESÉKET !!!
Eriksson
Úristen! Most akkor mi lesz? Szombaton kell bevásárolni, amikor a kereskedők dolgoznak a jól megérdemelt hétvégi pihenőjük helyett?
gazdag dezső
Sokan nem kaptuk meg !! Hazudnak állandóan,és sajnos itt ebben az országban nagyon sok ilyen van !
desiro
A qurva anyád, ma reggel 6.50 kor jött az sms.
papa.49
@Eriksson: Jó ember akinek nincs kártyája az nem jut ma se a pénzéhez ÉRTED !!!
Ugyanis nincsenek nyitva a bankok, és tudod mennyi ilyen ember van rengeteg !!!
desiro
Adolf Szocs: húzz vissza plojestibe ahogy kebel barátod durbincs ajánlja.
Te náci köcsög.
Dr plágium
@Eriksson: Nem a bevásárlás volt a probléma, hanem a korrekt tájékoztatás teljes hiánya. Az hogy bizonytalanságban tartották az embereket.
Mellesleg a gyógyszertárak pl. szombaton zárva vannak (az ügyeletesbe meg jobb ha nem megyünk).
Eriksson
@papa.49: @Dr plágium: Érzéketlennek tűnhetek, de nekem ilyen gondjaim nem szoktak lenni, hogyha néhány órát, esetleg egy-két napot csúszna a nyugdíj, nem esek kétségbe. Egyszerűen beosztom a pénzem. Elnézéseteket kérem, ha valakit megbántottam.
@papa.49: Mondod, hogy nincs kártyája a nyugdíjasnak? Az nem megoldható, hogy legyen? Akkor nem kellene a postán sorba állnia, hogy felvehesse a pénzét. Ma már mindenütt vannak automaták. A készpénzfelvétel állítólag külön költség.
@Dr plágium: Mindig lehet vis maior. Egyszerűbb, ha az ember megértéssel fordul az adódó problémák iránt. A baj így is, úgy is megoldódik előbb-utóbb.
Eladott Ország
Nagyon sok embernek nincs tartaléka, ami az alacsonyan tartott bérek és nyugdíjak évtizedeinek eredménye. Szegények vagyunk. És luxus színvonalon tartunk el egy csomó élősködőt.
Pénteken reggel szokott lenni Orbán szokásos rádiós maszturbációja, a mairól nem hallottam. Talán már tudott valamit?
Dr plágium
@Eriksson: Magas a kártya díj. Aztán van aki nem tudja kezelni az ATM-eket.
Ha azt veszem havi zárlati díj nekem kb. 1000 ft tehát 12 ezret lenyúl a bank úgy hogy semmi dolga a pénzemmel. Az éves kártya díj is 5-6 ezer körül van.. hidd sok embernek ez is számít és igyekszik megspórolni amit lehet.
Eriksson
@Dr plágium: Biztos úgy van, sose figyeltem.
Végül is egy komoly szempont ez is. Viszont kényelmes, hogy kéznél van a fizetési eszköz.
cziboor
-_-_--_--_Itt találsz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen
namihami
Ennek az Adolf Szocsnek csak annyit:: hajnalra kellett volna.
Ha ezt egy szoci kormány csinàlja, akkor már égne a fél város. Mint azt elvbarátaid nemegyszer (igaz más apropó mellett), de fényesen igazolták.
namihami
@Eriksson: Bocs, de ahogy posta sincs lassan már minden faluban, úgy az se biztos, hogy bankautomata vagy kártyás terminálú bolt akad-e egy lassan kihaló kisfaluban. És ha esetleg van is terminál, az nem biztos, hogy saját. Tehát még a pénzkivét is, idegen terminál miatt, pénzbe kerül. És sok idős ember inkább az ismerős postásának adná azt a pàr forintot egy masina (bank) helyett.
namihami
@Eriksson: És még annyi jutott eszembe, hogy gondolj bele, egy ekkorka faluban megéri ilyen forgalom mellett egyáltalàn a boltosnak a terminàl létesítése? A kicsi hasznából még le is vonatna a hasznàlata miatt?
papa.49
@Eriksson: Csak csatlakozni tudok a Dr plágiumhoz, ma mikor reggel 9 óra tájban elmentünk felvenni a pénzt, NEM VOLT TUMULTUS AZ ATM. nél SE A POSTÁN, SE A LIDL. BEN MIÉRT MERT SOKAN NEM TUDTÁK FELVENNI A PÉNZÜKET !!!
Amit a kártyadíjról írt az is igaz évi viszonylatban már inkább 10 ezer Ft. az internetes csatlakozás, és a kártya díj, viszont mivel elég messze van az ATM. nem kell felesleges köröket futnom !!!
A havi zárási összegeket már nem is említem mert rendesen 1500-2000 Ft. között van attól függően mennyit használtam a szolgáltatásaikat !!!
Még egy én nem magam miatt tettem szóvá a balfasz hozzáállást a szervek részéről, mert volt elég pénz otthon, hanem a sok kiszolgáltatott idős ember miatt aki pl, 2 km. gyalogol oda, és 2 km gyalogol vissza dolgavégezetlenül a jeges járdán, mert a polgi inkább repel mint hogy letakaríttatná a járdákat !!!
Tudod a hozzáállás a hatalom részéről az az undorító !!!
Dr plágium
@namihami: Bocsika, nem kötözködni akarok de 150 ezer ft-ig minden bank automatájából ingyenes a kp. felvét.
papa.49
@Dr plágium: Ezt nem tudom alátámasztani mert nekünk a takarék szöv kártyával a saját ATM. ből ingyenes az értékhatárig, meg havi 2 alkalommal, idegen automatából már az első is komoly összeget vesz le (opt.) többet mintha bemegyek a fiókba és ott veszem fel ..
kissé felnőttem
azt nem mertétek ideirni melyik estére? mert majdnem minden nap nálunk van ám este is ez nem az Északi félteke csak a fejetekben van sötétedés.
Dr plágium
@papa.49: A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 36/A. §-a alapján Ön havonta az első két alkalommal díjmentesen vehet fel pénzt, összesen legfeljebb 150 000 forintot. A készpénzfelvétel akkor díjmentes, ha Ön erre vonatkozóan nyilatkozatot tett számlavezető bankjánál, és magyarországi ATM-ből vesz fel pénzt betéti kártyával, forintban.

Ha bankfiókban, a pénztárnál vesz fel pénzt, akkor azért díjat kell fizetnie.

A törvény alapján minden magyarországi forint ATM-nél díjmentes a havi első két készpénzfelvétel, összesen legfeljebb 150 000 forintig
papa.49
@Dr plágium: Figyelj én elhiszem de az alkalmazott hívta fel a figyememet pont arra, hogy a otp. fizetni kell az elsőért is, amit megértek hiszen a piCsányi elvtársnak kell a zsozsó !!!
Mrimaonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8
vacsi
"A Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak'
Ez lehet, de akinek nincs bankkártyája - és az öregeknek általában nincs, mert nem tudják, nem látják használni -, az csak hétfőn jut a pénzéhez. Ez a pénz - a nyugdíj - nem könyöradomány, hanem a becsületesen ledolgozott 40-45 év utáni járandóság, amire a járulékok befizetésével váltak jogosulttá!
Ilyen esetre az "átkosban" nem volt példa!
gazdag dezső
@vacsi: HÁT LEHET,HOGY ŐK ELKÜLDTÉK,CSAK A BANK ALKALMAZOTTAI SZOMBATON NEM DOLGOZNAK!!
Rockxy
@vacsi: Kedves Vacsi, most nem átkos van, hanem rablókapitalizmus.
Érzed a különbséget?
Egyébként meg akinek a postás viszi, az a jövő héten, hétfőtől péntekig terjedő időszakban fogja megkapni.
Brühühü. :(
gazdag dezső
Szóval én mondtam !! Itt minden megnyilatkozó hatalmasakat hazudik !!Én ,és sok ismerősöm eddig még nem kapta meg a nyugdíjját!!
Eriksson
@namihami: Én nagyvárosban élek, ennek ellenére postás hozza ki a nyugdíjam. Nem lehetne falun is megoldani?
Tudom, hogy hülye kérdés, de úgy gondolom, hogy ilyesmiért kellene tüntetni, s nem a CEU egyetem, meg egyéb sok szarság miatt, ami meg sem érinti a vidékiek sorsát.
Eriksson
@papa.49: Igazad van, rengeteg javítani való dolog volna a világon. Éppen az ilyen előre nem várt és nem látható akadályok is mekkora felfordulást tudnak csinálni.
Amíg nem számítógéppel intézték a nyugdíjutalást, ilyen problémák nemigen fordultak elő. :)))
Eriksson
@gazdag dezső: Például én se kaptam még meg a nyugdíjam, nekem majd 23.-án hozza a postás.
Így csupán kibicként csipogok bele a témába. :)))
namihami
@Eriksson: Azért nincs igazad, mert más lakóhely, más korosztály, más hasfàjás. A Te "" ügyed"" a nyugdíjidőpont, az övéké a CEU.
Hagyjuk meg mindenkinek azt, hogy eldöntse neki mi a saját nyavalyája. És még így lehet átfedés közöttünk.
Eriksson
@namihami: Teljesen igazad van. De akkor miért megy különböző vidéki városokba egy-egy komplett ellenzéki végrehajtó bizottság budapesti problémákkal?
A vidéknek egészen más problémái vannak, nem várhatják el tőlük a támogatást azok a pártok, akik csak a maguk hasfájásával vannak elfoglalva.
bencemacska
Engem nem érintett, hogy megjött-e a nyugdíj -nem is tudom, mivel nem kérek róla értesítést - már a hónap elején felvettem az engedélyezett összeget. Mert vásárolok piacon is meg olyan helyen is, ahol nincs kártyaleolvasó!
De akkor is zavar azoknak a helyzete, akik pénteken szerették volna felvenni a havi nyugdíjukat. Csak a gyengébbek kedvéért jegyzem meg, ezt hívják empátiának és szolidaritásnak!!!
És főleg zavar a pofátlanság, amivel "kezelték" az ügyet.
A MÁK nagyon jól tudta, hogy becsapott sok tízezer idős embert! Az átutalásnak éjjel kellett volna megtörténni, ezért reggel a bankok nyitására már mindenkinek tudni kellett volna, hogy ne menjen feleslegesen a pénzéért!!!
Még most sem hallottam, hogy kiállt egy felelős vezető és bocsánatot kért az egész napi hazudozásért. Követelem a felelős/ök/ megnevezését is!!!
simmering73
"Mint kiderült, nem technikai probléma áll a nyugdíjak csúszása mögött, hanem súlyos pénzhiány, amely a létszámhiányban mutatkozik meg. Ez a rendszer működésképtelensége. Ha van valami, amire Orbán figyel, akkor az a nyugdíjak kifizetése, mert ha a nyugdíjasok nem kapják meg a pénzüket, az nemcsak őket, hanem a gyerekeiket, családtagjaikat is érinti, és az egész országot ellene hangolja. Ha a nyugdíjas egyszer beint neki, akkor Orbánnak vége. Ennek ellenére már a nyugdíjakat sem tudja időben kiküldetni. Akkor pedig a háttérban nagy bajok vannak, a mélyben súlyos problémák lapulnak. A nagyszájú populista hazugságokkal és a gobbelsi propagandával szemben beköszönt a valóság."
nepszava.us/mi-van-a-hatterben-hogy-nem-tudnak-nyugdijat-fizetni/
papa.49
EZ A BEJELENTÉS SZINTÉN HAZUGSÁG, MERT SOKAN LESZNEK AKIK CSAK HOLNAP REGGEL JUTNAK A PÉNZÜKHÖZ !!!
kereső
Mekkora hazugságok,amelyek valami nagy gebaszt próbálnak eltakarni. Mert nem kapta meg mindenki.Sőt szombaton sem.Aztán meg mit is jelez az, hogy az otp-nél férj-feleság közös számláján a férj péntek este megkapta a nyugdiját, de a feleség még most sem?
tulipan
Nem kétséges, hogy, hazudnak, mint mindig! Már mondták, többször, hogy Péntekig mindenki megkapja!!!
papa.49
@tulipan: @kereső: Holnap reggel majd megl lehet nézni mennyien állnak majd a postán, a bankokba, az üzletekben sorba !!!
Várva, hogy végre megkapják az alamizsnát, és mindjárt be is fizethessék a számláikat !!!
ROHADJON MEG A FÜTYISZ !!!
namihami
@Eriksson: Mert itt is, ott is lehet azonos problémájú réteg. Abból a vidéki vàrosból, sőt faluból is lehet tanulója pl. a CEU-nak. És ha nem megy oda, akkor pont ezek azok, akik mellőzöttnek érezhetik magukat. Ahogy Budapesten sincs minden nyuggernek kártyája.
Eriksson
@namihami: Lehet, de nem ez a jellemző.
namihami
@Eriksson: Sajnos, pont ez a jellemző. De ezért kell az ún. szélesspektrumú figyelem. Hogy próbálják meg éreztetni mindenkivel, hogy figyelnek a dolgaira.
Ez az amire a Fidesz csak úgy hivatkozik, hogy neki van 2 millió határonbelüli és 600.000 megfizetett hatàrontúli cselédje, többi pedig nem számít. És annyi és olyan figyelmet is fordít mindkettőre.
Hogy ezt a baloldal is rosszul csinálja? Így van és ez látszik a választási eredményeken. Ezen próbálnak változtatni.
Eriksson
@namihami: Elárulnád, hogy fővárosi vagy-e, vagy vidéki? Mert annak tudatában tudnánk tovább boncolgatni ezt a témát. Mert ugye más környezet, más szemlélet.
Én egy Budapesttől nagyon távoli megyeszékhelyen élek, és feltételezem, hogy ettől gondolkodom másképpen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.