Az északi és az északkeleti országrészben több helyen is romlott a levegő minősége a magas szálló por (PM10) tartalom miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint Továbbra is veszélyes a levegő minősége Putnokon. Kazincbarcika, Miskolc, Sajószentpéter és Salgótarján térségében a levegő egészségtelen minősítést kapott.

Tovább romlott a levegőminőség

A Levegőhigiénés Index alapján további négy településen – Eger, Oszlár, Nyíregyháza, Szolnok – kifogásolt volt a levegő minősége.

Kiemelték: a légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak tüneteik felerősödésére. A Nemzeti Népegészségügyi Központ az egészségtelen és veszélyes levegőminőségű helyeken nem javasolja a hosszabb ideig szabadban tartózkodást, továbbá kéri az érintett területeken a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzését.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
Ez nem is fog valtozni, mert sok idiota barmit eleget.
Eladott Ország
@wpym: erdo-mezo.hu/wp-content/uploads/2018/01/tuzifa_ar_3.jpg
1996 óta a mai napig folyamatos az áremelkedés. Igaz 2007-től 2016-ig az éves árnövekedés egyszer sem lépte át a 200 forintot, ám jött a 2017-es év, amikor is 10 év után először ismét jelentősen megugrott a tűzifa ára.A győztes akkor (2016-os adatok alapján) és ma is (rekord magas áron) a fa lett, azonban a földgáz árához viszonyítva összébb zárult az olló. Nem szabad ugyanakkor elfejteni, hogy a tűzifával való számolás nem egyszerű feladat. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fáról beszélünk, hiszen az összes fafajtának máshogy alakul a fűtőértéke. Ráadásul arra is fokozottan figyelni kell, hogy mekkora a nedvesség hányada a vásárlásra szánt tűzifának. Ezen felül a felhasználási metódus is igen körélményes, nagy kosszal járt. erdo-mezo.hu/wp-content/uploads/2018/01/tuzifa_ar_2.jpg
wpym
@Eladott Ország: A magas ar nem lehet ok a kornyezetszennyezesre.
Eladott Ország
@wpym: De a kényszer nagy úr, ha nem akar megfagyni az ember, továbbá a lakóépületek energetikai korszerűsítésére adott Uniós forrásokat itt sem kellet volna ellopni. Ja és tisztességes béreket, nyugdíjakat kellene talán adni. Nem kellene koldussá nyomorítani a lakosságot.
szaboria1
Nem csodálkozom nagyon sok szegény műanyaggal meg ruhákkal fűtenek. Az bizony ronda fekete füstöt bocsát ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.