A Miskolc-Kazincbarcika vonalon és Salgótarján környékén egészségtelen a levegő, Putnokon veszélyes, de Eger, Nyíregyháza és Szolnok térségében sem jó a helyzet.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az észak-magyarországi régió, Borsod, Heves, Szabolcs (és ide sorolható még Jász-Nagykun-Szolnok megye is) kályhái mindent elnyelnek: ruhát, PET-palackot, vizes fát, lakkozott parkettát, fűrészport, zöld növényt vagy akár döglött nyulat… bármit, amiből egy kevés kalória kinyerhető. A nagyon szegények – és itt nem csupán a cigányságról beszélünk – egészen speciális technikákat fejlesztettek ki. Ezek egyike a ruhával kitömött PET-palack. Levágjuk a palack alját, a rongyot felhasogatjuk, majd kis gombócokba gyűrve beletuszkoljuk a palackba. Az így kapott, nagyjából 1,5-2 kilós hengeres testből egy átlagos sparhelt tűztere kettőt-hármat is elnyel. A gombóccá gyúrt textília között mindig marad annyi levegő, amennyi az égéshez szükséges.Miközben a dagadt és a táskásszemű Lölö és csapata vidáman zabálnak a fényben és melegben, templomba járnak üvöltve megvallani a hitüket, emberségről papolnak és becsületről makognak, kint a sötétben és hidegben nincs menekvés. Az urak húsosfazeka alatt lángolnak a pénzkötegek és bűzös füstöt eregetve lángra kap a két szatyor is. Elég az egykor jóillatú pulóver a kedves hölgy emlékével együtt – talán utoljára ő nézett úgy rá, mint emberre nézni kellene -, a fagy ellen védelmet nyújtó takaró, a sapka, amit egy fiú adott neki régen és a lángok felzabálják végül a fotót, apa, anya és ő. Nincs többé.
papa.49
@Eladott Ország: Ehhez nem tudok mit hozzátenni, el kell menni mondjuk Szolnokról indulva Hevesen, Füzesabonyon keresztül Miskolcra amit látni fogsz az a mai magyar valóság !!!
Eladott Ország
@papa.49: A lakossági tüzelésből származik elsősorban a légszennyezés.
www.idokep.hu/szmog
papa.49
@Eladott Ország: Csak egyet nem értek (na jó nem csak ezt az egyet) abba bűnös Kádár rendszerben miért nem tüzeltek el a szegények mindent maguk körül ???
Azért mert volt segítség és bár nagyon utáltam azt a kort de ez az igazság MÉG ANNAK IS AKI NEM KALAPOLT A PÁRTTITKÁRNAK !!!
papa.49
@Eladott Ország: Na a levegőt kéne elzárni különösen a legutolsótól de VÉGLEG !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.