A munka törvénykönyvének módosítása, valamint a kormány ellen tüntettek parlamenti és azon kívüli ellenzéki pártok szombat este Békéscsabán.

A kormány és a túlóratörvény ellen tüntettek Békéscsabán

A tömeg az ellenzéki pártok zászlaival, "Ellenállás!" molinóval felvezetve, "Nem félünk!"-et skandálva vonultak fel a város főutcáján, majd a városháza előtt hallgatták meg a Békéscsabára érkezett ellenzéki politikusokat.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arról tájékoztatta hallgatóságát, hogy már 400 ezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője arról szólt, hogy az ellenzéket összeköti a "valódi köztársaság" igénye. Ezért közösen fogják a továbbiakban is követelni a demokráciát, és az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek közösen fogják kivívni az "új rendszerváltást".

Vadai Ágnes, a DK képviselője arra bíztatta hallgatóságát, hogy kérdezzenek. Példaként – egyebek mellett – azt hangsúlyozta: hogyan lehet, hogy a családok évében fogadta el a fideszes többség a "rabszolgatörvényt".

A kormány és a túlóratörvény ellen tüntettek Békéscsabán
Fotók: Rosta Tibor/MTI

Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője azt emelte ki, hogy bár az ellenzék eltérő ideológiai alapokon működik, de a "rabszolgatörvény" közös cselekvésre bíztatja őket. Szerinte az EP-választások napja az új rendszerváltás napja is lesz.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa az ellenzék összefogását hangsúlyozta. Mint mondta el kell érni, hogy egy-egy jelölt legyen a Fidesz képviselőivel szemben a közelgő önkormányzati választáson.

Donáth Anna, a Momentum alelnöke azt mondta, hogy "ha kell, akkor téglánként bontják le a NER falát". Szerinte nem igaz, hogy apátiába süllyedt a társadalom, mert – mint mondta – a Békéscsabán összegyűlt tömeg is azt igazolja, hogy nem félnek az emberek, és ismét politizálnak.

Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP országos elnökségének tagja bojkottra hívta fel hallgatóságát azokkal a cégekkel szemben, melyek alkalmazzák a "rabszolgatörvényt". Szólt arról is, hogy pártja önkormányzati képviselői a helyi testületekben határozati javaslatokat fognak benyújtani, hogy a települések ne alkalmazzák az új törvényt.

Erről beszélt Miklós Attila, az MSZP békéscsabai önkormányzati képviselője is, aki bejelentette, hogy még az év első képviselő-testületi ülésére benyújtják határozati javaslatukat.

Nika István, a Magyar Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja pedig arról beszélt, hogy száz munkavállaló közül legfeljebb ketten vállalnának túlórát, és ők is csak azért, mert nem tudják eltartani a családjukat. Szerinte a dolgozókat a nyolc órás munkavégzés alapján kellene rendesen megfizetni.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nagyon helyes. Legyen is minden városban ilyen sztrájk. Az ott élők próbálják meg belevonni az eddig érdekteleneket.Meg kell nekik magyarázni,hogy mindenkiért szólnak a tüntetések,minden dolgozó emberért,bár hol él is az országban. Azt vettem észre,hogy a felszólalók csupa Budapesten élő az ottani ellenzéki pártok vezetői. Segíteniük kellene a városokban is vezetésre alkalmas embereket találni. Mindegy melyik párt színében,mert egyre inkább kezd össze olvadni a pártok érdekei,hisz mindegyik egy élhető országot,egy megbízható kormányt szeretne tudni a jövőnk miatt.Minden városnak legyen egy vezető erejű embere,akire hallgatnak az emberek. Én Hódmezővásárhelyen élek és itt már teljesen összeértek a pártok. Itt már nem az a lényeg,hogy Jobbikos,LMP-s,DK-s,MSZP-s Momentumos,stb. Itt már csak az a lényeg,hogy össze tudjunk fogni.Felejtsük már el a gyűlölködést.Borzasztó azt olvasni mikor két magyar ember k. anyázza a másikat,mert az egyik LMP-s a másik MSZP-s. Egy az érdekünk.Elzavarni,elszámoltatni,leváltani a jelenlegi kormányt.Vissza adni a népnek a demokráciát, a médiát.Még ha sikerülne is a jelenlegi rablókból kiverni a pénz rejtekhelyét,akkor is legalább 10 év kell mire újra élhetővé válik az ország.Csak így tovább.Annyi sikert elértünk már és látszik,hogy retteg a Fidesz. Hatalmas bukás vár rájuk,sokkal nagyobb mint eddig bár melyik kormányra is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cziboor
[[_-Itt találssz meeztelen lányok a városodban : My.Su/Meztelen
justhpeter
Orbánt csak a gazdasági ellehetetlenülés fogja megbuktatni. Minden mást zsarolással, kényszerrel megold.
ila51
Viharsarok ... komolyan kellene venni
Eriksson
@ila51: Békés nyugis város. Nekem elhiheted.
verőce21
A zsarnoki Rendszerek csak azoktól tudják elvenni a szabadságot, akiknek igazán (és minden következménnyel) soha nem volt igényük a szabadságra.
Eospinnta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.