Ónos eső lehet a délkeleti megyékben a hét utolsó napján.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap kezdetben még nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de már egyre kevesebb helyen várható csapadék: északkeleten hó, másutt általában eső, havas eső, illetve néhol hó, ónos eső.

Vasárnapra ónos eső miatt Csongrád és Bács-Kiskun megyékre citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat. A két megye több járásában citromsárga riasztás is érvényben van az ónos eső miatt, a területre néhány tized csapadék hullhat.

Hideg és délkeleten ónos eső várható vasárnap

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Délelőttől nyugat felől átmenetileg nagy területen felszakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, majd késő délutántól északnyugat felől ismét beborul az ég, és egyre több helyen elered az eső, illetve estétől északkeleten újra havazhat. A délnyugati, nyugati szelet napközben többfelé élénk, főként estétől helyenként már erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva lesz egyre enyhébb az idő. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

A vasárnapi éjszaka első felében borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, helyenként havas eső, északkeleten hó is, majd az éjszaka második felében nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. A nyugatias szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.