Az utóbbi években nőtt a forgalomban lévő készpénz mennyisége Magyarországon. Németh Dávid, a K&H elemzője szerint bár továbbra is népszerű a készpénz az országban, nem érdemes jelentős mennyiségben például bankban tartani a megtakarításokat, hiszen nagyon alacsonyak a betéti kamatok. Az egyik legbiztonságosabb befektetési formának az államkötvényt nevezte, hiszen így biztosan pénzéhez jut az ember, igaz a kamat is alacsonyabb. Arra a kérdésre, hogy Magyarországon mennyi pénzt tarthatnak az emberek maguknál, azt válaszolta, a forgalomban lévő készpénz nagy része a "párnacihában" lehet, ez összességében több ezer milliárd forint lehet.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ma délelőt szétszedtem a párnacihát hogy megkeressem a milliókat. De csak egy fecnit találtam benne a következő szöveggel:A pénzeden a Karmelita menzán vettem csülkös bablevest és somlói galuskát! aláírás O1G! na basszátok meg!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mert az emberek nem hülyék.
Az eddigi tapasztalataik alapján fudják, hogy ez a kormány bármikor hozzányúlhat a pénzükhöz. Lásd magánnyugdíj.
Ha fogyni kezd az EU-pénz, a takarékbetétekhez nyúlnak. A betétes kap egy igéretet, hogy majd-valamikor visszakapHATja. Addigra a Füstös sehol (Karib tengeri vízpart, esetleg Moszkva és ohne kiadatási egyezmény), de a pénz nála marad. Ami után komolyan sanszos, hogy keresztet vethet a Fidesz által gondozásba vett pénzére. A tulaj meg telesírhatja a zsebkendőjét.
Ezért a kamatért és a betét-kivét hercehurcáért nem éri meg benntartani. Ha otthon van, se elvenni nem tudják és kéznél van.
Eccerű és naccerű...
Grafix69
Na elkő venni oszt jó napot kancsal faszkalap is megmondotta , hogy mindenki milliomos a magyarok közt csak nem tudnak róla.
Csizmás Kond
@namihami: ..nem a kormány veszi el a pénzedet hanem az a gazember bankár...
görbetükör
Aki minálunk bárhol talál legalább egyetlen milliárdocskát, komolyan mondom, megfelezem vele!
csipetke
Ha az ember kölcsönt akar felvenni,20% körüli kamatot fizet,asszem meg is gondolja mindenki,mielőtt megteszi.Ha szerencsések vagyunk,és van egy kis megtakarításunk,betennénk valamelyik bankba,1-2 % kamatot kap rá az ember,azt meg elviszi a kezelési költség.Akkor minek sz@rakodjon az ember a bankokkal?Azt megértem,ha az állam csőrét piszkálja,hogy nem tudják,mennyi pénz van az embereknél.Van ismerősöm,aki osztrák bankban tartja a pénzét,ott nem filléreket fizetnek kamatot,főleg,ha leköti az ember.
kereső
Nem rejtegetik! Nincs miért,ha legálisan jutott hozzá. Azok rejtegetik, akik a NER-en keresztül korrumpálva vannak.Amúgy nagyon fáj a foguk arra az 5000-10.000 milliárd közötti összgre.
Pontosan nem lehet tudni mennyi.De jó lenne államkötvénybe becsatornázni, olyan "békekölcsönösen"!
csipetke
@görbetükör: 13:49 Ne legyél telhetetlen! Én már annak is nagyon-nagyon örülnék,ha valaki egy milliócskát találna nálunk.Vagy legalább párszázezret...
dr. prédikátor
Ma délelőt szétszedtem a párnacihát hogy megkeressem a milliókat. De csak egy fecnit találtam benne a következő szöveggel:A pénzeden a Karmelita menzán vettem csülkös bablevest és somlói galuskát! aláírás O1G! na basszátok meg!!!
simmering73
Biztonság itt? Mikor haramiák kezében az ország?
desiro
Hülye lennék magyar bankban tartani lóvét, nem tudni azt mikor nyúlják le.
Jozefina
Na erre fáj még a fidesz-kdnp maffia foga!!!??
namihami
@Csizmás Kond: Amiből ez a becsületes, tisztakezű kormány azért szívfájdalom nélkül kamatadót szed (semmit nem tett érte), EÜ-hozzájárulást von le (mert a trezorban még megfázik a pénz és gyógyíttatni muszáj) valamint mesterségesen olyan kamatot állít be, hogy az inflációt a cseléd KSH úgy hirdesse, higy nincs. Amiről bárki meggyőződhetett és győződhet, ha egy hónapon bslül kétszer veszi ugyanazt. Nem is kérdezzük meg, hogy az amit 4 héttel ezelőtt x forintért vettünk, az ma miért drágább 10-15 %-kal.
Yoda69
Ezt tudja meg a kuszafogu. Majd jol megvedi, mint a magangyugdij megtakaritast.
Annak azota is bottal uthetjuk a nyomat.
Csizmás Kond
@namihami: ..nem kell becézni, egyetlen kormány sem becsületes és nem is tisztakezű. Ők a te az én pénzemből élnek és sokkal jobban mint azok akik őket fizetik. Viszont folyamatosan fenntartom, hogy a bankok a legnagyobb csalók.
görbetükör
@csipetke: Hol élsz te? Tudod, mennyi a betett pénzre mostanság a kamat?
0,01% !!!
Ha nyernék a lottón,én sem idehaza tenném bankba!
csipetke
@görbetükör: 16:17 Jóvanna.Csak tippeltem. 0.01%? Namennyenekazannyukba a bankok.Fundamentám van csak,ami jövő novemberben jár le,ha addig nem történik semmi.Bár ebben az országban minden megeshet...
papa.49
Igaz, hogy a párnacihába NEM KAMATOZIK, DE NEM IS TŰNIK EL )))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.